Next up: Welcome to The Village: 21-23 juli 2017

Welcome to The Village is drie dagen lang het mooiste kleine dorp van Nederland. Een dorp dat we samen maken, en waar we een goed muziekprogramma van internationaal talent, lekker en logisch eten en design belangrijk vinden. Het festival wordt georganiseerd door een grote groep jonge freelancers, een heleboel vrienden en meer dan vijfhonderd vrijwilligers. Klik hier om een deel van die hardwerkers te zien. Hier zie je er wie er gaan.

Nagenieten

Bekijk hier de aftermovies van 2016.
Check onze Facebookpagina voor heul erg mooie foto's!

Tickets

Nog geen kaartje? Koop die dan online via de ticketpagina. Heb je je kaartje voor de camping wel geregeld? Zonder campingbandje kom je de camping niet op, die kun je eventueel hier nog halen.

Vervoer

Bekijk hier de locatie op Google Maps van de Groene Ster. Pak de fiets of de bus vanaf station Leeuwarden, da's wel zo handig want het scheelt je parkeergedoe. Op het station staan genoeg bussen klaar om je naar het terrein te verplaatsen, we zorgen ervoor dat het daar zichtbaar genoeg is.

Ook handig, de shuttleservice! Parkeer je auto bij het WTC Hotel (Heliconweg 52) in de stad, vanaf daar rijden er bussen op en neer naar het festivalterrein. Kosten: € 15,00 p.p. per dag, voor 24 uur parkeren en een retour met de shuttleservice (een enkeltje kost € 7,50). Wil je hier gebruik van maken? Reserveer telefonisch bij het WTC via 058 - 233 4900, dan komt alles goed.

Overnachten

Slapen doe je op de camping, in je eigen tent/camper/caravan of misschien wel in een Kartent, een kimi of een festipi. Vergeet je niet om (per persoon) een campingticket te kopen? Als je behoefte hebt aan iets meer luxe, hebben we een mooie hoteldeal met het WTC Westcord hotel in Leeuwarden voor je gemaakt. Kun je meteen gebruik maken van de hierboven genoemde shuttleservice, handig!

Huisregels

Deze huisregels zijn van toepassing op het festival. Bij het kopen van een ticket ga je daarmee akkoord. Lees ze vooral!

Contact

Contact met ons opnemen? Gezellig! Hier is te zien hoe je het snelst bij de juiste man of vrouw komt. Misschien staat het antwoord op je vraag hier wel tussen de FAQ, is dat niet het geval dan zijn we ook bereikbaar via mail, twitter en facebook

Over Welcome to The Village

Een klein festival met grote ambities. Tijdens de VN-top in New York in 2015 zijn door 193 wereldleiders de Sustainable Development Goals opgesteld, een zeventien punten tellend document met daarin duurzame doelen. Deze doelen vormen de inspiratie voor Welcome to The Village.

Tijdens ons festival willen we je via podiumkunst, beeldende kunst, social design en een innovatieprogramma uitdagen nieuwe initiatieven te onderzoeken. Hoe? Door deel uit te maken van onze mini-maatschappij. Welcome to The Village is een tijdelijke vrijplaats waarin we experimenten, initiatieven en producten voor een duurzame samenleving testen. Zo geniet je natuurlijk van goede, nieuwe muziek maar doe je mee aan verschillende proeven die door onze kennispartners worden uitgevoerd. Kortom, als bezoeker ben je muziekliefhebber, sponsor én proefkonijn in één.

Voor ons houdt Welcome to The Village na de zomer niet op. Het hele jaar door zijn we actief en werken we samen met tientallen community’s, kennisinstellingen, bedrijven en ruim zeshonderd vrijwilligers aan onze doelstellingen. We werken graag met cultureel ondernemers, onderzoekers, nieuwkomers, ouderen, jongeren met een rugzakje, denkers en doeners aan de lange termijn; zowel die van het festival zelf als de wereld om ons heen. We zijn een podium voor geluiden, beelden, ideeën en experimenten. De basis is popmuziek, maar Welcome to The Village is ook een festival dat ook een veranderende en betere wereld onderzoekt. Kortom, een festival dat meer probeert te zijn dan een driedaags evenement.