Next up: Welcome to The Village: 21-23 juli 2017

Welcome to The Village is drie dagen lang het mooiste kleine dorp van Nederland. Een dorp dat we samen maken, en waar we een goed muziekprogramma van internationaal talent, lekker en logisch eten en design belangrijk vinden. Het festival wordt georganiseerd door een grote groep jonge freelancers, een heleboel vrienden en meer dan vijfhonderd vrijwilligers. Klik hier om een deel van die hardwerkers te zien. Hier zie je er wie er gaan.

Alle praktische info hebben we overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Hoera! Hoera! Nog een paar nachtjes slapen, dan is het mooiste festivaldorp van het land klaar om drie dagen in rond te slenteren. Hier wat zaken die je moét weten, zodat alles lekker soepel gaat. Neem ook even de tijd om onze huisregels en de campingregels te lezen, dan ben je echt van alles op de hoogte. 

Openingstijden 
Festivalterrein:
vrijdag:     14:00 - 03:00 uur
zaterdag:  11:00 - 03:00 uur
zondag:    11:00 - 00:00 uur

Openingstijden Camping Welgelegen:
Open vanaf vrijdag 10:00 uur en gesloten vanaf maandag 12:00 uur.

Entree
Nog geen kaartje? Koop die dan online via de ticketpagina. Heb je je kaartje voor de camping wel geregeld? Zonder campingbandje kom je de camping niet op, die kun je eventueel hier nog halen.

Huisregels
Deze huisregels zijn van toepassing op het festival. Bij het kopen van een ticket ga je daarmee akkoord. Lees ze vooral! Ook op de camping gelden er een aantal regels, die lees je hier

Muntjes
Hét betaalmiddel: muntjes! Die koop je op het festivalterrein en daarvoor betaal je met pin. Je geld kun je dus thuis laten, dan raak je het ook niet kwijt. Voor onze nieuwe bekers hanteren we een statiegeldsysteem: 1 muntje als je je beker retourneert.

Eten
Er is genoeg lekkers te krijgen op het festival, dus eigen eten moet je thuis laten. Benieuwd naar wat er op het menu staat? Bekijk hier alvast de menukaart. Voor de camping mag je natuurlijk wel eten meenemen.

Plattegrond
Check hier de plattegrond van het terrein.

EHBO
Op het terrein zijn twee EHBO-posten ingericht en op de camping staat er ook eentje. Bij de EHBO-ruimte is tevens een kolfruimte aanwezig. 

Reizen/vervoer 
Bekijk hier de locatie op Google Maps van de Groene Ster. Pak de fiets of de bus vanaf station Leeuwarden, da's wel zo handig want het scheelt je parkeergedoe. Op het station staan genoeg bussen klaar om je naar het terrein te verplaatsen, we zorgen ervoor dat het daar zichtbaar genoeg is.

Hier vind je alle bustijden, heen en terug, van vrijdag tot en met zondag.

Kom je toch met de auto? Parkeren kan bij het festivalterrein, er zijn best veel parkeerplaatsen. Vanaf daar is het niet ver lopen naar de ingang van het festivalterrein. Let op: parkeren bij Aqua Zoo is verboden! 

Ook handig, de shuttleservice! Parkeer je auto bij het WTC Hotel (Heliconweg 52) in de stad, vanaf daar rijden er bussen op en neer naar het festivalterrein. Kosten: € 15,00 p.p. per dag, voor 24 uur parkeren en een retour met de shuttleservice (een enkeltje kost € 7,50). Wil je hier gebruik van maken? Reserveer telefonisch bij het WTC via 058 - 233 4900, dan komt alles goed.

Merchandise
Ook dit jaar hebben we in onze winkel De Hoeve truien, petten en rompertjes van Welcome to The Village voor je. Met nieuwe designs!

Kluisjes
Er zijn kluisjes te huur. Je vindt ze vlak na de ingang op het terrein. Je activeert je kluisje (precieze uitleg krijg je daar natuurlijk ook) met een code, die is één dag geldig. Zorg dat je 's avonds je kluisje leeghaalt, want anders doen wij dat de volgende ochtend. De code wordt sowieso gereset, dus het is niet mogelijk om het hele weekend hetzelfde kluisje met één code te bedienen. 

Festivaltelefoon
Superhandig: we zijn tijdens het festival via WhatsApp te bereiken op +316 82441402. Voeg het nummer toe in je contactenlijst en app ‘Villager AAN’. Daar kun jij al je vragen stellen en krijg je exclusieve nieuwtjes.

Festihulp, onze festivalverzekering
Tentstok stuk? Luchtbed lek? Trui kwijt? Een van de Festihulp-deelnemers kan je vast helpen. Je vormt samen een app-groep om in geval van pech een beroep te kunnen doen op je mede-villagers. Deelname kost €3, daarmee hebben de festihulpers wat budget om je te redden. Overgebleven geld krijg je na afloop terug. Meedoen? App naar +316 13379288.

FAQ!
Heb je vragen? Waarschijnlijk staat het antwoord hier tussen. Niet? Mail je vraag naar info@welcometothevillage. Als je je vragen liever via social media stelt dan kan dat natuurlijk. We tweeten met de hashtag #wttv17 en onze Facebook-url eindigt op /welcometothevillage. We reageren heel snel.


Over Welcome to The Village

Een klein festival met grote ambities. Tijdens de VN-top in New York in 2015 zijn door 193 wereldleiders de Sustainable Development Goals opgesteld, een zeventien punten tellend document met daarin duurzame doelen. Deze doelen vormen de inspiratie voor Welcome to The Village.

Tijdens ons festival willen we je via podiumkunst, beeldende kunst, social design en een innovatieprogramma uitdagen nieuwe initiatieven te onderzoeken. Hoe? Door deel uit te maken van onze mini-maatschappij. Welcome to The Village is een tijdelijke vrijplaats waarin we experimenten, initiatieven en producten voor een duurzame samenleving testen. Zo geniet je natuurlijk van goede, nieuwe muziek maar doe je mee aan verschillende proeven die door onze kennispartners worden uitgevoerd. Kortom, als bezoeker ben je muziekliefhebber, sponsor én proefkonijn in één.

Voor ons houdt Welcome to The Village na de zomer niet op. Het hele jaar door zijn we actief en werken we samen met tientallen community’s, kennisinstellingen, bedrijven en ruim zeshonderd vrijwilligers aan onze doelstellingen. We werken graag met cultureel ondernemers, onderzoekers, nieuwkomers, ouderen, jongeren met een rugzakje, denkers en doeners aan de lange termijn; zowel die van het festival zelf als de wereld om ons heen. We zijn een podium voor geluiden, beelden, ideeën en experimenten. De basis is popmuziek, maar Welcome to The Village is ook een festival dat ook een veranderende en betere wereld onderzoekt. Kortom, een festival dat meer probeert te zijn dan een driedaags evenement.