WTTV volledig circulair

Circulaire ambitie.

Welcome to The Village streeft er naar zich elk jaar verder te ontwikkelen, zodat we als festival uiteindelijk volledig circulair kunnen zijn. Samen met LabVlieland kijken we naar de mogelijkheden om de cirkel van grondstof naar afvalstof en weer terug zo efficiënt mogelijk te maken. We testen nieuwe innovatie ideeën die we in de toekomst kunnen inzetten in onze maatschappij.

Fossielvrije energie

Welcome to The Village draait vanaf 2019 op nog duurzamere energie. Tijdens het festival wordt het gebruikelijke dieselaggregaat vervangen door de vaste stroomaansluiting die in de Groene Ster is aangelegd, met daarachter een aantal GreenBatteries. De accu’s van Greener & GreenBattery zorgen ervoor dat stroompieken worden opgevangen en dat intenser energiegebruik in een korte periode wordt opgevangen. In samenwerking met Nuon/Vattenfall, Gemeente Leeuwarden, GreenBattery, EventEngineers en LabVlieland maken we dit jaar stappen om de uitstoot die de aggregaten met zich meebrengen tegen te gaan. Het gebruik van de vaste aansluiting en de GreenBatteries zorgt voor 40% minder CO2 uitstoot, circa 17 ton, ten opzichte van de editie van 2018. Dat staat gelijk aan de uitstoot van ruim 6.000 brommers die rondjes over het terrein rijden!

Afvalstoffen worden weer grondstoffen

Van grondstof naar afvalstof en weer terug. Samen met Omrin Bedrijfsafval wordt dit jaar al het afval gescheiden opgevangen, alles wat niet herbruikbaar is wordt verwerkt tot compost, en dient uiteindelijk als voeding voor nieuwe gewassen. En alles wat je van ons krijgt is of om in je mond te stoppen (ons heerlijke eten en drinken), herbruikbaar (hardcups voor je drinken) of composteerbaar (etensresten, servetten, en zelfs de bordjes en bestek waarop je eten wordt geserveerd en waarmee je eet!) Deponeer ’t wel even in de juiste afvalbak, op die manier draag je zelf bij aan een circulair festival!