Projecten

Werk samen met een interdisciplinair team van kunstenaars, ondernemers, studenten en wetenschappers zeven dagen aan circulaire uitdagingen. Dit jaar staan er weer een paar uitdagende projecten klaar om in te duiken!

projecten

Female person creating sustainable construction

Mensen douchen lang bij de zwembaden en dit zorgt voor overmatig gebruik van water en energie (voor het opwarmen van het douchewater). Zwembaden proberen dit op te lossen door de douches kouder te zetten of mensen een muntje te laten betalen voor het douchen, helaas doet dit afbreuk aan de ervaring van mensen. Als men […]

four construction people driving in a golf cart over festival grounds

100% afvalvrij in 2025 is hun streven en ze experimenteren veel met circulair bouwen, we hebben het over één van de opdrachtgevers voor Dorp 2022: Van Wijnen!

Male person driving cart funny

Als onderdeel van de energietransitie moeten ook plezierboten een verandering ondergaan in de manier waarop ze voortgestuwd worden. Dat kan bijvoorbeeld door waterstof of elektriciteit. De eerste plezierjachten zijn inmiddels geëlektrificeerd (Besla.nl) en er zijn zelfs merken zoals Delphia Yachts die alleen nog maar elektrisch aangedreven plezierboten willen aanbieden binnen een paar jaar. De Gemeente […]

De Gemeente Amsterdam heeft een sterke focus op duurzaamheid in alles wat ze doen. In 2050 wil deze gemeente klimaatadaptief zijn, heeft ze zonnepanelen op alle daar voor geschikte daken en zijn ze klimaatneutraal en circulair. Echt een streven die past bij Dorp!

Happy person designing sustainable solutions

Dat Friesland de mooiste provincie van het land is, dat wisten we natuurlijk al. Daarom heeft Provincie Fryslân ook de ambitie om als provinciale organisatie in 2025 geheel energieneutraal en zelfvoorzienend te zijn. Een doel dat DORP alleen maar deelt! Daarom Provincie Fryslân het voortouw nemen door allereerst te kijken hoe eigendom van de provincie […]

Dorp is een zevendaags innovatieprogramma waarbij je een week lang met behulp van een team van studenten en experts met allerlei verschillende achtergronden aan een circulaire uitdaging werkt.

 

Dien een project in

Wil jij met jouw bedrijf of organisatie een project voorstellen voor Dorp? Neem dan contact op via dorp@welcometothevillage.nl.

Projecten

Werk samen met een interdisciplinair team van kunstenaars, ondernemers, studenten en wetenschappers zeven dagen aan circulaire uitdagingen. Dit jaar staan er weer een paar uitdagende projecten klaar om in te duiken!

Meer over de Projecten

Dorpling

Innovatie en duurzaamheid. Prachtige woorden, vinden wij. En jij waarschijnlijk ook. We denken er niet alleen veel aan, we praten er ook nog eens graag over. Maar wat we nog liever doen is ermee aan de slag gaan. Want de mouwen opstropen, onze handen vies maken, van denken naar maken en blijven doorzetten – dat is pas een uitdaging. Eentje waar wij vrolijk van worden en waarvan we zeker weten dat er hele mooie dingen uit voortkomen. Samen de wereld een stukje mooier maken, dat doet een Dorpling. Doe je mee?

Meer over Dorpling
Word een Dorpling
- DORP