Projecten

Werk samen met een interdisciplinair team van kunstenaars, ondernemers, studenten en wetenschappers zeven dagen aan circulaire uitdagingen. Dit jaar staan er weer een paar uitdagende projecten klaar om in te duiken. Ter indicatie zie je onderstaand wat de projecten van 2021 waren!

projecten

four construction people driving in a golf cart over festival grounds

Een toekomst zonder fossiele brandstoffen: we lijken het allemaal te willen, maar liefst niet te dichtbij huis. De uitdagingen van hernieuwbare energie zijn dus groter dan enkel het vinden van bronnen, maar hebben ook te maken met mindset en met het ontwerpen van iets dat zowel praktisch is, als esthetisch of artistiek interessant. Echt een […]

Happy person designing sustainable solutions

Dat Friesland de mooiste provincie van het land is, dat wisten we natuurlijk al. Daarom heeft Provincie Fryslân ook de ambitie om als provinciale organisatie in 2025 geheel energieneutraal en zelfvoorzienend te zijn. Een doel dat DORP alleen maar deelt! Daarom Provincie Fryslân het voortouw nemen door allereerst te kijken hoe eigendom van de provincie […]

Hoe kunnen we bewustwording creëren in het duurzaam opwekken en gebruik van elektriciteit op het festivalterrein en op de bouwplaats? Want hoewel een festival en een bouwplaats op het eerste gezicht misschien niet zoveel met elkaar van doen hebben, zijn ze qua organisatie en opbouw best gelijk. Zo zijn er op beide locaties vaak geen […]

Male person driving cart funny

Duurzaamheid een belangrijk thema binnen de OV-sector, daarom is in een akkoord vastgelegd dat vanaf 2030 álle bussen volledig emissievrij moeten zijn. Maar op veel plekken in Nederland is het elektriciteitsnetwerk niet voldoende toereikend, wat betekent dat elektrische bussen niet via het elektriciteitsnet kunnen worden opgeladen. Tijd voor een oplossing!

Female person creating sustainable construction

De komende jaren staan we voor een enorme opgave op de woningmarkt. Er zal daarom in relatief korte tijd veel gebouwd moeten worden. Vanuit de ambitie om als Noord-Nederland circulair te worden, ligt het voor de hand dat deze woningen ook circulair worden gebouwd. Op DORP willen we daarom kijken naar nieuwe circulaire bouwconcepten.

Dorp is een zevendaags innovatieprogramma waarbij je een week lang met behulp van een team van studenten en experts met allerlei verschillende achtergronden aan een circulaire uitdaging werkt.

 

Dien een project in

Wil jij met jouw bedrijf of organisatie een project voorstellen voor Dorp? Neem dan contact op via dorp@welcometothevillage.nl.

Projecten

Werk samen met een interdisciplinair team van kunstenaars, ondernemers, studenten en wetenschappers zeven dagen aan circulaire uitdagingen. Dit jaar staan er weer een paar uitdagende projecten klaar om in te duiken. Ter indicatie zie je onderstaand wat de projecten van 2021 waren!

Meer over de Projecten

Dorpling

Innovatie en duurzaamheid. Prachtige woorden, vinden wij. En jij waarschijnlijk ook. We denken er niet alleen veel aan, we praten er ook nog eens graag over. Maar wat we nog liever doen is ermee aan de slag gaan. Want de mouwen opstropen, onze handen vies maken, van denken naar maken en blijven doorzetten – dat is pas een uitdaging. Eentje waar wij vrolijk van worden en waarvan we zeker weten dat er hele mooie dingen uit voortkomen. Samen de wereld een stukje mooier maken, dat doet een Dorpling. Doe je mee?

Meer over Dorpling
Word een Dorpling
- DORP