Projecten

Werk samen met een interdisciplinair team van kunstenaars, ondernemers, studenten en wetenschappers zeven dagen aan circulaire uitdagingen. Dit waren de projecten van DORP 2019!

projecten

Hoe kunnen we bewustwording creëren in het duurzaam opwekken en gebruik van elektriciteit op het festivalterrein/de bouwplaats? En kunnen we, door het gebruik en het opwekken van elektriciteit inzichtelijk te maken, het onderwerp leuker en begrijpelijker maken voor bezoekers of bouwers op het terrein?

De Jong’s IJs wil een ijskar die haar eigen stroom kan opwekken, eventueel kan opslaan, maar ook de piekstroom aan kan van een vriezer die aanslaat. Juist hierin zou De Jong’s IJs graag hulp hebben om de eerste Co2 neutrale ijskar te maken die helemaal zelfvoorzienend is.

Kauwgom hoort niet op straat, daarvoor ontwikkelde SJIEK zijn kauwgomvuilnisbakken. Dan komt echter de vervolgstap. Wat doen we met al die kauwgom? Wat kunnen we maken van dit bruikbare product?

Fides Lapidaire (sociaal designer) is begonnen met het bouwen van een food truck om mensen te informeren dat er droge toiletten bestaan die onze uitwerpselen in een compost om kunnen vormen die boeren op hun land kunnen gebruiken. Maar we moeten ook de sociale problemen oplossen, mensen houden niet van om te praten over hun […]

Omrin is op zoek naar een prototype voor een Omrin bijenhotel, die op Ecopark de Wierde, op milieustraten, bij (ondergrondse) containers , wellicht bij jou thuis en/of op willekeurig plaatsen binnen gemeenten geplaatst kan worden.

Gemeente Leeuwarden is op zoek naar circulair straatmeubilair en vraagt of het mogelijk is om hun eigen afvalstromen hiervoor te gebruiken. Vanuit de afvalstromenanalyse kan een keuze worden gemaakt voor het soort grondstof.

Wat DORP betekent voor een innovatie

DORP is een zevendaags innovatieprogramma waarbij je een week lang met behulp van een team van studenten en experts met allerlei verschillende achtergronden aan een circulaire challenge. Bovenstaand zie je wat de projecten van dit jaar zijn.

Als organisatie helpen we jou en je team met innoveren door je te voorzien van een goed uitgeruste werkplaats en bieden we je coaching, expertise en praktijkervaring aan via ons netwerk van universiteiten, organisaties, bedrijven, overheden en festivals. Daarnaast organiseren we workshops, inspiratie- en co-creatiesessies zodat je elke dag weer vol nieuwe ideeën en inzichten aan de slag kan.

Hoe het werkt

Met jouw team van DORPelingen ga je van 13 tot 19 juli 2020 aan de slag met jullie challenge in DORP op het festivalterrein De Groene Ster in Leeuwarden.

Alles op een rijtje

Voordat je je aanmeldt, is het verstandig om nog één keer te kijken wat DORP voor jou kan betekenen.

Dit biedt DORP:

  • een interdisciplinair team
  • een week lang workshops en inspiratie
  • expertise uit het DORP-netwerk
  • een internationale community
  • een inspirerende omgeving
  • een werkplaats en technische begeleiding
  • vijfhonderd euro werkbudget per project
  • camping, catering en festival toegang

Dit vragen we van jou:

  • jouw aanwezigheid op de DORP Kickoff, datum volgt
  • jouw aanwezigheid op DORP van 13 tot 19 juli 2020

That’s it. Tijd om je op te geven, dat kan hier.

Als er nog vragen zijn

In DORP is alles mogelijk en werken we samen naar een circulaire toekomst. Weet je niet zeker of jij bij DORP past, of heb je een andere vraag waarmee we kunnen helpen? Neem dan gerust contact met ons op via dorp@welcometothevillage.nl

Projecten

Werk samen met een interdisciplinair team van kunstenaars, ondernemers, studenten en wetenschappers zeven dagen aan circulaire uitdagingen. Dit waren de projecten van DORP 2019!

Meer over de Projecten

DORPling

Whizzkid, timmerman, student, rasverkoper, algemeen ontwikkelde sfeermaker, kok, toekomstig psycholoog, ondernemer, briljante wetenschapper of kunstenaar. Heb jij zin om zeven dagen lang je kennis en kunde in te zetten voor een circulaire wereld? Dan ben jij een DORPling! DORP 2020 vindt plaats van 13 to 19 juli.

Meer over DORPling
Word een DORPling
De samenleving van de toekomst - DORP