Projecten

Werk samen met een interdisciplinair team van kunstenaars, ondernemers, studenten en wetenschappers zeven dagen aan circulaire uitdagingen. Dit waren de projecten van DORP 2019!

projecten

Fides Lapidaire (sociaal designer) is begonnen met het bouwen van een food truck om mensen te informeren dat er droge toiletten bestaan die onze uitwerpselen in een compost om kunnen vormen die boeren op hun land kunnen gebruiken. Maar we moeten ook de sociale problemen oplossen, mensen houden niet van om te praten over hun […]

Gemeente Leeuwarden is op zoek naar circulair straatmeubilair en vraagt of het mogelijk is om hun eigen afvalstromen hiervoor te gebruiken. Vanuit de afvalstromenanalyse kan een keuze worden gemaakt voor het soort grondstof.

De Jong’s IJs wil een ijskar die haar eigen stroom kan opwekken, eventueel kan opslaan, maar ook de piekstroom aan kan van een vriezer die aanslaat. Juist hierin zou De Jong’s IJs graag hulp hebben om de eerste Co2 neutrale ijskar te maken die helemaal zelfvoorzienend is.

Hoe kunnen we bewustwording creëren in het duurzaam opwekken en gebruik van elektriciteit op het festivalterrein/de bouwplaats? En kunnen we, door het gebruik en het opwekken van elektriciteit inzichtelijk te maken, het onderwerp leuker en begrijpelijker maken voor bezoekers of bouwers op het terrein?

Omrin is op zoek naar een prototype voor een Omrin bijenhotel, die op Ecopark de Wierde, op milieustraten, bij (ondergrondse) containers , wellicht bij jou thuis en/of op willekeurig plaatsen binnen gemeenten geplaatst kan worden.

Kauwgom hoort niet op straat, daarvoor ontwikkelde SJIEK zijn kauwgomvuilnisbakken. Dan komt echter de vervolgstap. Wat doen we met al die kauwgom? Wat kunnen we maken van dit bruikbare product?

DORP is een zevendaags innovatieprogramma waarbij je een week lang met behulp van een team van studenten en experts met allerlei verschillende achtergronden aan een circulaire uitdaging werkt.

 

Dien een project in

Wil jij met jouw bedrijf of organisatie een project voorstellen voor DORP? Neem dan contact op via dorp@welcometothevillage.nl.

Projecten

Werk samen met een interdisciplinair team van kunstenaars, ondernemers, studenten en wetenschappers zeven dagen aan circulaire uitdagingen. Dit waren de projecten van DORP 2019!

Meer over de Projecten

Dorpling

Innovatie en duurzaamheid. Prachtige woorden, vinden wij. En jij waarschijnlijk ook. We denken er niet alleen veel aan, we praten er ook nog eens graag over. Maar wat we nog liever doen is ermee aan de slag gaan. Want de mouwen opstropen, onze handen vies maken, van denken naar maken en blijven doorzetten – dat is pas een uitdaging. Eentje waar wij vrolijk van worden en waarvan we zeker weten dat er hele mooie dingen uit voortkomen. Samen de wereld een stukje mooier maken, dat doet een Dorpling. Doe je mee?

Meer over Dorpling
Word een Dorpling
De samenleving van de toekomst - DORP