Dorpling

Innovatie en duurzaamheid. Prachtige woorden, vinden wij. En jij waarschijnlijk ook. We denken er niet alleen veel aan, we praten er ook nog eens graag over. Maar wat we nog liever doen is ermee aan de slag gaan. Want de mouwen opstropen, onze handen vies maken, van denken naar maken en blijven doorzetten – dat is pas een uitdaging. Eentje waar wij vrolijk van worden en waarvan we zeker weten dat er hele mooie dingen uit voortkomen. Samen de wereld een stukje mooier maken, dat doet een Dorpling. Doe je mee?

Whizzkid, student, timmerman, rasverkoper, sfeermaker, kok, toekomstig psycholoog, ondernemer, briljante wetenschapper of kunstenaar; we komen allemaal bij elkaar om onze kennis, vaardigheden en visies te delen en samen te werken aan de circulaire economie van 2050. Ben jij er klaar voor om je in te zetten voor een duurzame wereld? Dan ben jij een DORPling.

Laat het zien! Want iedereen kan bijdragen aan DORP. Genoeg gelezen? Registreer je hier.

Wat gaan we doen

In DORP werken we de week voorafgaand aan festival Welcome to The Village aan circulaire uitdagingen. In teams bedenken, ontwikkelen en bouwen we slimme innovaties die je tijdens het festival direct in de praktijk gaat testen.

Dat innoveren doen we óp het festivalterrein. Vet hè! En maak je geen zorgen, als DORPling sta je er niet alleen voor. Wij geven je de ruimte, fysiek gezien omdat we je een plek geven om helemaal los te gaan. Dat betekent onder andere een goed uitgeruste werkplek, met elektrisch gereedschap en 3D-printers om te prototypen en concepten te ontwikkelen. Maar we bieden ook ruimte om je te ontwikkelen. Zo bieden we coaching, workshops en topexperts om je hoofd te vullen met nieuwe ideeën en inzichten.

Uit ervaring kunnen wij zeggen dat DORP bovenal heel erg leuk is. Je doet niet alleen veel kennis op, maar je leert ook veel toffe mensen kennen die net zo hard strijden voor een duurzame wereld als jij. Daarnaast is er natuurlijk meer dan genoeg ruimte om van het festival te genieten.

Meld je aan als DORPling

Aanmelden als DORPling doe je hier of onderaan deze pagina. Je kunt je voorstellen dat veel mensen DORPling willen worden. Daarom vindt er eerst een selectie plaats onder de aanmeldingen. Als je bent geselecteerd als Dorpling dan zien we je in Leeuwarden tijdens de kick-off. Hier hoor je alles over de projecten van dit jaar en mag jij aangeven met welke circulaire uitdaging jij het liefst aan de slag gaat. Vervolgens ga je tijdens DORP aan de slag met jouw project op recreatiegebied De Groene Ster.

Slapen en eten

We hebben ook dit jaar weer onze eigen DORP-camping. Het enige wat jij hoeft te doen is je eigen tent en slaapspullen meenemen. Als je in de buurt woont, is het natuurlijk ook prima om thuis te slapen. Maar wij durven te wedden dat de camping gezelliger is!

Het ontbijt, de lunch en het diner worden verzorgd en we gooien er zelfs wat snacks bij. Koffie, thee en limonade? We snappen het. Op DORP kun je voor een kleine prijs een biertje of wijntje kopen.

Alles op een rijtje

Wat je krijgt in DORP

 • Een interdisciplinair team
 • Workshops van topexperts
 • Kennis uit het DORP-netwerk
 • Een internationale gemeenschap
 • Een unieke werkomgeving in de sfeer van het festival
 • Een plek om te werken met technische assistentie van de DORP timmermannen
 • Vijfhonderd euro werkbudget voor jouw project
 • Camping en horeca
 • Een mooi certificaat en een hele gave toevoeging voor je cv

Wat we vragen

 • Je aanwezigheid tijdens de DORP Kickoff (26 juni)
 • Je aanwezigheid bij DORP (Leeuwarden van 12 – 18 juli)

Ga jij met ons het avontuur aan? Dan zien we je graag snel! Bekijk hier nog een keer de projecten en vul dan onderstaand formulier in. En let op, de aanmelddeadline is 12 juni.

Wil je iets anders weten? Mail ons gerust op dorp@welcometothevillage.nl.

Word een DORPling!

 • Please note: you must bring your own tent and sleeping gear. If you're staying at the campsite you must arrive on Sunday.