four construction people driving in a golf cart over festival grounds

Bouwen met circulair plastic

100% afvalvrij in 2025 is hun streven en ze experimenteren veel met circulair bouwen, we hebben het over één van de opdrachtgevers voor Dorp 2022: Van Wijnen!

BOUWEN MET CIRCULAIR PLASTIC

Van Wijnen wil graag zo circulair mogelijk bouwen. Ze kijken niet alleen kritisch naar materialen en energieverbruik maar ook naar hun eigen reststromen en processen. Tijdens Dorp zullen we kijken naar de plastic reststromen binnen Van Wijnen.

De opdracht: hoe kunnen we hoogwaardige nieuwe producten van maken van de plastic reststromen, die ook direct kunnen worden gebruikt in de bouw van nieuwe woningen door Van Wijnen.

Tijdens Dorp zullen we dus kijken naar de plastic reststromen binnen Van Wijnen en hoe zij daar duurzamer mee om kunnen gaan. Want (hoe) kunnen we zorgen dat we hier hoogwaardige nieuwe producten van maken die ook direct gebruikt kunnen worden in de bouw van nieuwe woningen door Van Wijnen?

Van Wijnen

Van Wijnen is een bouw en ontwikkelingsbedrijf dat meer doet dan bouwen alleen. Ze ontwikkelen, bouwen, beheren en onderhouden. Bij Van Wijnen staan duurzaamheid en circulariteit hoog in het vaandel. Daarom hebben ze in de regio’s Noord en Oost een aparte afdeling circulariteit. Ook zijn ze bezig met experimenteel circulair bouwen en wonen, zoals bijvoorbeeld op De Loskade in Groningen. Ze willen nu al kijken en doen naar de bouw van de toekomst.

Constateringen tot nu toe:

  • Er is niet altijd kennis in huis bij de huidige leveranciers rondom de circulaire opties

Meer informatie

Stuur voor meer informatie over dit project een e-mail naar dorp@welcometothevillage.nl.