Tickets WTTV21

Playlists

12:00
Luister op Spotify

Welcome to
the Pre-party

Kruip uit je tent, zet een goeie pot koffie en start je dag met de tofste energizers! Tussen 10:00 - 12:00 uur hoor je fijne upbeat tracks van artiesten die in de afgelopen jaren op Welcome to The Village hebben gespeeld. Gecureerd door het programmateam van WTTV!

14:00
Luister op Spotify

Welcome to
The Global Village

Zoals je van ons gewend bent, ontdek je op Welcome to The Village de headliners van de toekomst. En die kunnen overal ter wereld vandaan komen, van de krochten van IJslandse grotten tot diep in de Zuid-Amerikaanse jungle. Wereldmuziek-expert Francis de Souza (Earthbeat) verrast je met deze funky feestmix!

14:00
Luister op Spotify

Welcome to
The Underground Global Village

Zoals je van ons gewend bent, ontdek je op Welcome to The Village de headliners van de toekomst. En die kunnen overal ter wereld vandaan komen: van Oost-Vietnam tot Amsterdam-West. Onze undergroundprofessor Koen Ter Heegde (Subroutine, Yugofuturism) stelt de meest verrassende tracks voor je samen!

16:00
Luister op Spotify

Welcome to
The Friese Helden

We richten de schijnwerper op onze lokale helden van vroeger (en niet-zo-vroeger)! Ons programmateam zocht de krochten van Spotify af naar Nieuw En Oud Friesch Goud. Van Joost tot Esther de Jong en van vaporwave tot knetterende rock - je hoort het allemaal.

18:00
Luister op Spotify

Welcome to
The Daily Indie

Op Welcome to The Village loop je ieder jaar de tofste nieuwe Nederlandse acts tegen het lijf. Nu we geen fysiek festival hebben, zullen je oren al het ontdekwerk moeten doen. Onze vrienden van The Daily Indie gidsen je langs de eredivisie van de NL indie-scene. Tune in & find out!

20:00
Luister op Spotify

Welcome to
Zea & King Ayisoba Against Racism

’Onze’ Arnold de Boer (The Ex, Zea) geeft al jaren kleur aan Welcome to The Village. Dat doet hij met zijn eigen optredens, projecten én als curator van een deel van ons wereldmuziekprogramma. Zo liet hij ons kennismaken met King Ayisoba, Fokn Bois en vele anderen. Met Ayisoba gaat hij het muzikale gevecht aan tegen racisme.

21:00
Luister op Spotify

Welcome to
The Female Vibes & Voices

Speciaal voor Village FM cureert hiphop-prinses Linde Schöne een uur lang de tofste titels door vrouwen uit de hiphop en pop. Linde brak keihard door met realer-than-life-hiphop-tracks en weet dus wel hoe je lekker moet viben. Dat doen we met King Princess, M.I.A, S10, Beyoncé, RIMON en meer.

00:00
Luister op Spotify

Welcome to
Queer uit alle windstreken

Joost van Bellen! Deze eindbaas der eindbazen sluit normaal gesproken Welcome to The Village af, waar hij heel Bontebok in vervoering weet te brengen met zijn hypnotiserende en meeslepende dj-sets. Op zaterdag 18 juli zijn de laatste uurtjes Village FM uiteraard ook voor Joost: speciaal voor deze uitzending cureert hij een knallende mix met queer uit alle windstreken.

02:00
Luister op Spotify

Welcome to
the Afterparty met Nokturné

Onze vrienden van Nokturné maakten voor VillageFM hun eigen afterparty-radiouitzending! Twee uur lang dans je het zweet tot in je knieholtes op artiesten die zij de afgelopen jaren naar ons festival hebben gehaald. Get ready voor Love over Entropy, Erobique, Boris Werner en meer - sommige sets zijn zelfs live opgenomen tijdens Welcome to The Village!

Stories

12:30
Podcast
Welcome to The Podcast:

Het Grootste Dorpsfeest van Nederland

Door Liselot Jaspers Focks - in gesprek met theatercollectief MOHA en Sjoerd Bootsma

Van opa’s en oma’s tot nieuwkomers en jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt: onze organisatie kent vele gezichten. Samen bouwen we aan een wereld waarin iedereen meetelt.

In Het Grootste Dorpsfeest van Nederland gaat Liselot Jaspers Focks in gesprek met onze Sjoerd Bootsma en theatercollectief MOHA. MOHA maakte in 2019 Dear Care op Welcome to The Village een voorstelling met ouderen uit het verzorgingshuis Nijlanstate, waarbij ze nieuwe rituelen van zorg vormgeven.

Beluister podcast

FILM
Welcome to The Village Sessions

Indian Askin

In 2019 lieten de Amsterdamse bazen van Indian Askin geen spaan heel van Bontebok. In onze loods knalden ze minstens zo hard tijdens deze Village Sessie hun nummer ‘Outtaspace’ door de speakers.

FILM
Welcome to The Village Sessions

Club Gewalt

In een razende performance bracht Club Gewalt (in de vorm van Herr Hamschterfleisch Und Band) op WTTV19 een theatrale ode aan Nina Hagen. In de WTTV-loods beleven we de vlammende extase opnieuw tijdens ‘Es ist Zeit’

Podcast
14:30
Welcome to The Podcast:

TEST 1 2 3

Door Linda Vermaat (Innofest) - in gesprek met Greener en Vanhulley

Wij zien festivals als de perfecte test omgeving voor nieuwe uitvindingen. Welcome to The Village is als minimaatschappij het perfecte platform om met elkaar na te denken over de wereld van morgen.

In de podcast TEST 1 2 3 gaat Linda Vermaat van Innofest in gesprek met start-ups Greener en Vanhulley. Innofest bestaat uit een groep creatieve enthousiastelingen die werken aan de wereld van morgen en over 50 jaar. Als organisatie koppelen zij start-ups aan festivals en partners, om deze een stap verder te helpen en uiteindelijk op de markt te lanceren.

Greener is leverancier van Mobile Battery Power – schone mobiele stroom uit batterijen. Dikke groene batterijen dus, waar inmiddels een half festival op kan draaien. Vanhulley geeft (een tweede) leven aan oud textiel. Bij Vanhulley volgen vrouwen een opleiding, doen ze werkervaring op en bouwen ze aan een netwerk.

Beluister podcast

Nieuws

Sjoerd Bootsma geeft stokje Welcome to The Village door

Wat in 2012 begon als een idee om Leeuwarden een meerdaags festival te geven, groeide onder zijn artistieke leiding uit tot een vaste waarde in het Nederlandse festivallandschap. Na acht edities neemt Sjoerd Bootsma afscheid als artistiek directeur van Welcome to The Village. Hij draagt het stokje over aan Eva van Netten.

Lees meer

Nieuws

Applaus!

Dit jaar is er geen echt applaus, geen fysiek podium om een toegift te geven. Maar toch geven we de volgende mensen een daverend applaus voor hun bijdrage aan WTTV20:

Lees meer

Favoriete Vijf
De favoriete Vijf van...

DOOL

Voor Village FM vragen we onze helden naar vijf van hun favoriete tracks. DOOL gaat hard en knalt deze vijf om je oren:

Lees meer

Favoriete Vijf
De favoriete Vijf van...

Gotu Jim

Voor Village FM vragen we onze helden naar vijf van hun favoriete tracks. Gotu Jim dropt zijn favo-five:

Lees meer

Favoriete Vijf
De favoriete Vijf van...

Temples

Voor Village FM vragen we onze helden naar vijf van hun favoriete tracks. Rens Ottink, drummer van Temples, doet zijn verhaal:

Lees meer

Podcast
16:30
Welcome to The Podcast:

GEKNAKT, MAAR NIET GEBROKEN

Door Wilbert van de Kamp en Age Dijkstra - in gesprek met Lucas Kemper, Marije Lamsma en Peter van der Wal

We zijn altijd op zoek naar de meest logische manier van eten op Welcome to The Village. We investeren in lokale cateraars en zoeken de verbinding tussen lokale boer en cateraar om zo een logische voedselketen op gang te brengen

In Geknakt Maar Niet Gebroken spreekt onze voedselregisseur Wilbert van de Kamp, samen met zijn sidekick Age Dijkstra, over food op festivals. Ze gaan in gesprek met Lucas Kemper van Welcome to The Village, Marije Lamsma (Cut the Crêpe) en Peter van der Wal (Koffielokaal en Dutchbeans).

Luister naar Marije

Luister naar Peter

Luister naar Lucas

FILM
Welcome to The Village Sessions

Willie Darktrousers

Local hero Willie Darktrousers is als de buurjongen van het festival een graag geziene gast in de Groene Ster. De WTTV-loods voelde dan ook als de perfecte plek om een paar splinternieuwe nummers te filmen: check hieronder “Depressief in de Supermarkt”.

FILM
19:00
Zea, Peter Agbe-Carbonu, Solomon Bawa spelen Thin Air

Festivals for Compassion

Zea vanuit de Groene Ster, Peter Agbe-Carbonu en Solomon Bawa vanuit het Ghanese dorpje Bongo. Samen spelen zij Thin Air, een speciale compositie uit naam van Festivals for Compassion.

Met Festivals for Compassion tonen Europese festivals hun hart vol compassie en solidariteit met iedereen die op welke manier dan ook geraakt is door Corona en uiten dat in het delen van een speciaal geschreven Thin Air, een solo-compositie van de Grieks-Nederlandse componist Calliope Tsoupaki. Elk festival kiest zijn eigen artiest en instrument. Het stuk beleefde zijn première op NPO Radio 4, waarna het werk een digitale estafette aflegt van festival tot festival door heel Europa.

festivalsforcompassion.com

video door: Pelican Sessions

Podcast
18:30
Welcome to The Podcast:

ZEA & DE KONING VAN GHANA

Door Emma Lesuis - in gesprek met Arnold de Boer

Arnold de Boer tourt over de hele wereld met muzikanten uit allerlei werelddelen, waaronder zijn goede vriend King Ayisoba – The King of Ghana. Arnold helpt muzikanten uit het dorp Bongo met opnames van tracks, internationale tours en samen een tof programma te maken.

We vragen Arnold en Ayisoba een deel van de muziek op Village FM te cureren en in deze podcast gaat Emma Lesuis met Arnold in gesprek over hoe we de wereld een stukje mooier kunnen maken. Hoe maken we ruimte voor alle verschillende verhalen?

Beluister podcast

Podcast
20:30
Welcome to The Podcast:

QUEER OP KLOMPEN

Door Vera Siemons - in gesprek met Joost van Bellen en Bas Kosters

Buiten de gebaande paden begint de wereld pas écht. We gebruiken queer en diversiteit als motto om altijd anders naar de wereld te kijken, buiten de gebaande paden te lopen en op klompen voor de Friese mentaliteit; met elkaar bouwen!

In Queer op Klompen spreekt 3FM DJ Vera Siemons met DJ/producer Joost van Bellen en modeontwerper Bas Kosters. Joost is de koning van de dans- en queerscene en kent vele artiesten, die ook vaak bij ons op de planken staan. Samen met Joost presenteren we alle kleuren en vormen waarvan wij vinden dat ze op een podium gezien moeten worden. Joost en Bas werken al jarenlang samen en maken ook op Welcome to The Village een tof programma.

Queer op klompen

FILM
Help ze uit de put!

Stromend water in Bongo

Complete extase, een dansende menigte, bijzondere optredens. Afgelopen jaar nodigden we King Ayisoba uit om een groep Ghanese muzikanten naar Leeuwarden te brengen voor een wervelend nachtprogramma. Nu is het tijd om iets terug te doen, een waterput slaan in Bongo, naast het radiostation. Een bedankje, maar ook bittere noodzaak, zeker in tijden van corona! Help ons Bongo van stromend water te voorzien door te doneren. De eerste acht donateurs die meer dan 50,- doneren krijgen daarnaast een LP 'This is FraFra Power' toegestuurd.

Doneer nu!

Favoriete Vijf
De favoriete Vijf van...

Roosbeef

Voor Village FM vragen we onze helden naar vijf van hun favoriete tracks. Hier check je die van Roosbeef, met mooie verhalen van vroeger:

Lees meer

Favoriete Vijf
De favoriete Vijf van...

Meindert Talma

Voor Village FM vragen we onze helden naar vijf van hun favoriete tracks. Hier check je de vijf van Meindert Talma:

Lees meer