De Favoriete Vijf van … Gotu Jim

Voor Village FM vragen we onze helden naar vijf van hun favoriete tracks. Vandaag: Gotu Jim!

Het nummer dat je herinnert aan je tienerjaren: Rage Against The Machine – Bombtrack 

“Eigenlijk any track van hun. Maar deze specifiek, omdat ik hem altijd speelde op de gitaar. Het zat ook veel meer in de hoek van wat ik toen leuk vond: rockmuziek. Deze vond ik zo vet omdat het ook echt een cross-over is met hiphop en rock, waar ik vroeger veel naar luisterde – naar Nirvana, Rage Against The Machine, Radiohead. Toen ik 15 of 16 was ben ik pas geïnteresseerd geraakt in hiphop, omdat ik toen ook meer uitging en meer naar hiphopfeestjes ging.”

 

Een underrated nummer: Yung Gods – Gisteren 

“Ik vind dat zij als rappers in de Nederlandse scene heel underrated zijn, als je kijkt naar hoeveel ze worden gestreamd en dat soort dingen. Dat album wat zij hebben uitgebracht vorig jaar, het heet PROJECT YG. Het is van drie jongens van Smib, Fosa YG, Loopey en Nodda. Zij gebruiken zoveel beeldspraak en woorden, die gewoon nog niet echt gehoord zijn. Bijvoorbeeld, de eerste zin van die track is “ik ken haar sinds gisteren maar ze wil al kinderen”. Raar en origineel. In Nederland waren ze ook wel de eerste die met deze flow kwamen. Ik vind ze tekstueel echt heel erg sterk.”

 

Het lievelingsnummer van jezelf: Gotu Jim – D&D

“Deze vind ik ook het leukst om live te doen, en ik open m’n show er altijd mee. Dit nummer bevat heel veel elementen die ik zelf heel interessant vind, en de beeldspraak die ik gebruik vind ik nog steeds heel top. De dingen waar ik echt het aller trots op ben zijn natuurlijk nog niet uitgekomen. Als ze eenmaal uit zijn ga je nieuwe dingen maken, en die vind je altijd vetter dan de dingen die al zijn gemaakt.”

“Mijn dream collab is denk ik, at the moment, Yung Hurn. Dat is een Duitse rapper die ik heel sick vind. Hij zit zowel diep in de muziek die bij het nachtleven hoort, en hiphop.”

Het nummer dat omschrijft hoe het nu met je gaat: Hang Youth – Tozo voor iedereen

“Dit is gewoon wat de status nu is, dit is het leven wat we nu leven. Het omschrijft de situatie als artiest heel goed, er is niks aan te doen. Ik zit ook in een clipje van hun, als politieagent. Gotta help my friends out a bit. Abel en die boys zijn al heel lang een punkband, vroeger met The Don’t Touch My Croque-Monsieurs. They go way back.

Ik zou zelf niet echt snel een punkplaat maken omdat ik niet echt punk ben. Ik sta er zeker voor open om een keer andere muziek te maken dan hiphop. Weet ik veel, misschien ga ik ooit een album maken met alleen maar liedjes over het leven, lovesongs.”

Het nummer dat je de laatste tijd veel hebt geluisterd: Yung Lean – Yayo

“Yung Lean is denk ik een van de artiesten die de meeste persoonlijke ontwikkelingen gemaakt heeft, en dat ook in zijn muziek heeft. Het laatste album van hem is ook weer heel next level. Bij zijn muziek heb je echt de tijd nodig om er in te komen, anders gaat dat niet gebeuren. Ik vind dit nu een van de sickste dingen ooit.”

Nieuws

Met pijn in ons hart hebben we het besluit genomen om het festival Welcome to Village in 2023 niet door te laten gaan. De afgelopen tijd werkten we keihard aan de zoektocht naar een nieuwe locatie. Het is niet gelukt om op tijd een geschikte plek te vinden. Hierdoor kunnen we het festival niet met […]

Maar: Welcome to The Village zet door!