Nieuws

Ben jij die creatieve geest die met hamer en spijkers, boormachine, touw en kwast de Groene Ster omtovert tot het festivalterrein waarvan je altijd al hebt gedroomd?

Wat in 2012 begon als een idee om Leeuwarden een meerdaags festival te geven, groeide onder zijn artistieke leiding uit tot een vaste waarde in het Nederlandse festivallandschap. Na acht edities neemt Sjoerd Bootsma afscheid als artistiek directeur van Welcome to The Village. Hij draagt het stokje over aan Eva van Netten.

19.07.20

Dit jaar is er geen echt applaus, geen fysiek podium om een toegift te geven. Maar toch geven we de volgende mensen een daverend applaus voor hun bijdrage aan WTTV20:

Voor Village FM vragen we onze helden naar vijf van hun favoriete tracks. DOOL gaat hard en knalt deze vijf om je oren, met dank aan gitarist Nick Polak:

Voor Village FM vragen we onze helden naar vijf van hun favoriete tracks. Rens Ottink, drummer van Temples, doet zijn verhaal:

Voor Village FM vragen we onze helden naar vijf van hun favoriete tracks. Vandaag: Meindert Talma!

Voor Village FM vragen we onze helden naar vijf van hun favoriete tracks. Vandaag: Gotu Jim!

Starring… YOU!

In de reeks Village Stories lichten we verhalen uit van mensen achter de schermen van Welcome to The Village: de onzichtbare krachten die het festival draaiend houden. De eerste in de reeks is Hooman Nassimi.

Voor Village FM vragen we onze helden naar vijf van hun favoriete tracks. Vandaag: Roosbeef!

Met trots kondigen we de DJ’s aan die op zaterdag 18 juli onze platen en verhalen aan elkaar knopen: Jurjen van den Bergh (NPO Radio 1), Tessa Mol (KINK), Olivier De Neve (NPO Radio 2) en Jorien Renkema (NPO 3FM)!

Genieten van een koude Grutte Pier en een Sterke Jerke terwijl je luistert naar De Staat, King Ayisoba, Wende en andere festivalhelden: je hoeft er niet eens je huis voor uit. WTTV20 beleef je namelijk gewoon in je woonkamer of in je achtertuin!

Antivervelingsvertier! Verveel je je te pletter? Maak je geen zorgen, het team van Welcome to The Village verzamelde de tofste tips om je tijd mee te vullen. Klik hier, druk op de knop en heb het leuk!

Er is ook goed nieuws! Helaas moeten we Welcome to The Village 2020 vanwege de maatregelen rondom het coronavirus verplaatsen naar 2021. Onze innovatieweek ‘DORP’ is onlosmakelijk verbonden aan WTTV en vindt sinds haar oprichting jaarlijks plaats op ons festivalterrein.

Op ons kantoor aan de Zwettestraat in Leeuwarden zijn onlangs een aantal kantoorruimtes vrijgekomen en we zijn op zoek naar leuke, gezellige mensen die ze komen opvullen!

Meld je aan als vrijwilliger voor #WTTV21

Welcome to The Village houdt de Corona maatregelen van de overheid nauwlettend in de gaten. We begrijpen dat je misschien vragen hebt over de voortgang van het festival.

Complete extase, een dansende menigte, bijzondere optredens en dat allemaal zonder mechanische versterking.

Ons programmateam is on a roll! Na De Staat mogen we nóg zeven te gekke acts bevestigen voor Welcome to The Village 2020! Onder andere Oh Sees, Kevin Morby, Cate Le Bon en Ares komen naar Leeuwarden. 

En dat zijn er meteen acht hele fraaie: Eefje de Visser, Temples, Sports Team, Zwangere Guy, Dool, Penelope Isles, Gotu Jim en Sylvie Kreusch zijn volgend jaar op Welcome to The Village.

Ben jij een superheld met social media, maak je de vetste video’s of heb je altijd al stage willen lopen in de productie van het mooiste festival van de wereld? Dan zoeken wij jou!

De kaartverkoop voor #WTTV20 is NU begonnen!

Kologo power, man power: het nachtenlang raven op akoestische muziek. Akoestische optredens die met gemak de oren van honderden luisteraars bereiken, rechtstreeks uit de borstkas met stem, hoorns, traditionele drums en kologo.

Festivalcolumnist Jan van Tienen’s laatste verhaal

WTTV19 was zo mooi dat we er geen woorden voor hebben.

Column Jan van Tienen

Omdat gisteren zo tof was doen we het gewoon nog een keertje!

(en andere ervaringen van op Welcome to The Village zijn)

Geen versterkt geluid? Geen probleem!

Nog maar heel heel even tot Welcome to The Village 2019, tijd voor een heleboel praktische info ↓

Van vervagende grenzen aan de keukentafel tot een uitdagend performanceprogramma op #wttv19

Gastcurator Koen ter Heegde tipt

Wereldmuziekexpert Francis de Souza tipt

Ja hoor, daar is ie dan!

Waarom afsluiten met een bonte avond? Bij Welcome to The Village is het de kickstart van een weekend bonte pret. Showpony’s Smaaktekort & Boumeister brengen je de MINI PLAYBACKSHOW, DISCO BINGO en natuurlijk een beetje stiekem schuifelen…

Oh yes: na maandenlang watertanden mogen we bijna onze tanden zetten in een verrukkelijke menukaart! De foodline-up is rond en, al zeggen we het zelf, hij is weer om je vingers bij af te likken. Lees verder en kwijlen maar!

Twee last-minute toevoegingen voor #wttv19

Van broodjes poep tot een bekerhouder en van uitdagingen op bouwterreinen tot een feedbacksysteem.

Snik. Helaas moet Nilüfer Yanya haar optreden op Welcome to The Village 2019 afzeggen wegens onvoorziene omstandigheden. We zijn heel hard op zoek naar een vervanger, daarover snel meer nieuws!

32 parels van nieuwe namen maken het muziekprogramma compleet

Jonge kunstenaars brengen eigen wereld naar festival

En daar kun jij instappen

Tienskip organiseert deze zomer hét politiek festival over de toekomst van Friesland. 

Bevestigd: Julia Jacklin, Joost, WWWater, Mahsa Vahdat en nog veel meer!

DORP 2019 zoekt coaches

Je kan dit jaar natúúrlijk weer rollend je tent in op onze eigen camping, vlak naast het festivalterrein. Maar er is meer. Veel meer.

Bianca, we will always love you

Wat worden ze snel groot hè? Onze Early Birds zijn uitgevlogen.

Welcome to the inschrijving!

Bevestigd: Bazart, Blind Boys of Alabama with Amadou & Mariam, Battles, Claw Boys Claw en nog veel meer!

We zijn los! 

‘Bianca heeft de rust bewaard in woelige tijden. Ze begeeft zich als directeur tussen de vrijwillige medewerkers. Ze heeft de club bij elkaar gehouden en mede door haar standvastigheid organiseren we ook in 2019 Welcome to The Village in de Groene Ster. ‘  

De eerste weekendtickets zijn NU beschikbaar!

Thomas Azier, RAKETKANON, The Soft Moon en Husky Loops vormen het eerste programma voor #WTTV19, de kaartverkoop start vrijdagochtend 10.00

Hoera! Je kan je favoriete act weer insturen voor #WTTV19. Welke band, artiest, theatergezelschap, kunstenaar, collectief of zanger(es) móet ons programmateam kennis mee maken?

Het laatste verhaal van onze huiscolumnist Jan van Tienen lees je hieronder:

Jongens, meisjes, mensen, kinderen en alles daaromheen: WAT WAS WTTV18 MOOI!

Jan van Tienen’s derde column, die hij tijdens het festival voor ons schreef. Over misschien wel het mooiste wat er is: festivalliefde.

Columnist Jan van Tienen loopt de hele week rond op ons festival. Vandaag zijn tweede verhaal: Hoe ik even god van Welcome to The Village werd

Jan van Tienen, onze huiscolumnist, is de hele week aanwezig in ons festivaldorp. Hij zat gisteravond dus op de eerste rang toen we backstage de stekker uit de donderdagavond moesten trekken. Hieronder lees je zijn column:

New Faces: pilot met nieuwkomers krijgt vervolg

Foto: Ruben van Vliet

Deze mooie brief verscheen op 24 maart in de Leeuwarder Courant. We zijn ontzettend blij met dit positieve geluid van onze buren en waarderen deze steun enorm.

19.01.18

Zo hard nagenieten dat het zeer doet. Is het al bijna #wttv18? Nee? Tot die tijd deze heerlijke aftermovie om op te teren  ❣️. #heimwee #zoveelheimwee

19.01.18

Dit is het betoog dat onze Sjoerd gisteravond (7 dec) hield bij Provinciale Staten, tijdens een hoorzitting over de toekomstige cultuurnota. Hier lees je het manifest dat we eerder publiceerden, samen met een hele rij collega-festivals.

17.01.18

Kunst en festivals in Friesland: we staan voor een tweesprong

Welcome to the Village

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Welcome to The Village? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.