Welcome to The Village stopt.

Dit is het moeilijkste bericht dat we ooit hebben moeten typen. Welcome to The Village stopt. Met pijn in ons hart en met alle emoties die er te bedenken zijn, moeten we afscheid nemen van ons geliefde, mooiste, leukste, dwarste en stoerste dorp.

 

De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om een mooie nieuwe plek te vinden, om daar de toekomst van en voor WTTV op te bouwen. Die ruimte is er niet en daar balen we verschrikkelijk van. Zoals ûs Eva in het persbericht zegt:

We hebben de afgelopen twee jaar gezocht naar een geschikte locatie om Welcome to The Village door te zetten, maar elke keer liepen we tegen muren op. We willen blijven pionieren, innoveren en het festival van de toekomst vormgeven, maar dat kan hier niet meer. Binnen de huidige structuren en alle zwaarte rondom de vergunningen blijkt er in Leeuwarden geen stip op de horizon om naartoe te werken. Er zijn geen mogelijkheden om het festival dat wij willen maken te organiseren. Hoe je de stukjes ook draait, als ze niet passen kun je eindeloos blijven puzzelen, zonder dat het iets wordt.

Natuurlijk zijn we boos, teleurgesteld, verdrietig en komen alle emoties die je je maar kunt voorstellen voorbij. Maar we zijn ook ontzettend trots op wat we in de afgelopen tien jaar hebben neergezet. In de tien jaar dat WTTV heeft bestaan hebben we geprobeerd een dwars, divers, inclusief, en activistisch programma te presenteren en tegelijkertijd het grootste en leukste dorpsfeest van Leeuwarden te organiseren. En volgens ons is dat best goed gelukt! We wonnen prijzen, zowel nationaal als internationaal, en hebben ieder jaar ons mooiste festivaldorp met duizend paar bijzondere handen opgebouwd. We zijn trots op en ontzettend dankbaar voor alle mooie en lieve mensen die hebben meegewerkt aan het festival, van onze crew en buren, vrijwilligers, artiesten, zorgpartners, new faces, uitvinders, chefs, en alle anderen die meewerkten aan WTTV.

Waar iets stopt ontstaat ook ruimte voor iets nieuws, en we hopen, nee, we gunnen Leeuwarden weer een nieuwe club strijdvaardige mensen met knotsgekke ideeën in de ruimte die wij achterlaten. Voor nu willen we je bedanken voor alle support de afgelopen jaren, en voor alle mooie herinneringen aan tien jaar Welcome to The Village. Om de legendarische afsluiter van Joost van Bellen in 2018 voor de laatste keer te gebruiken:

#WEWILLALWAYSLOVEYOU

Tot ziens, tot ooit,
Team Welcome to The Village.

Nieuws

WTTV bestaat niet meer, maar de heimwee is real! Mede-oprichter Koen Haringa onderzoekt daarom, samen met filmer Herman Zeilstra in een documentaire waarom het festival in Leeuwarden niet kan bestaan. Bij de documentaire is een gelijknamige EP opgenomen, waarvoor Friese artiesten een lied schreven over het WTTV-tijdperk. De docu en EP worden op 19 juli […]

Met pijn in ons hart hebben we het besluit genomen om het festival Welcome to Village in 2023 niet door te laten gaan. De afgelopen tijd werkten we keihard aan de zoektocht naar een nieuwe locatie. Het is niet gelukt om op tijd een geschikte plek te vinden. Hierdoor kunnen we het festival niet met […]