#nooitmeernaarhuis – Een documentaire over Welcome to The Village!

WTTV bestaat niet meer, maar de heimwee is real! Mede-oprichter Koen Haringa onderzoekt daarom, samen met filmer Herman Zeilstra in een documentaire waarom het festival in Leeuwarden niet kan bestaan. Bij de documentaire is een gelijknamige EP opgenomen, waarvoor Friese artiesten een lied schreven over het WTTV-tijdperk. De docu en EP worden op 19 juli 2024 gepresenteerd op de plek waar het ooit allemaal begon: de oude theaterzaal in de Blokhuispoort. Tickets zijn hier (klik!) te koop vanaf 20 juni en kosten een tientje, inc. EP!

Welcome to The Village gooide in 2023 de handdoek in de ring. Moegestreden in een traag systeem van regeltjes waar juristen en tegenstanders papier schoven. De beweging die droomde én werkte aan een betere wereld kan in Leeuwarden niet bestaan. WTTV gaat nooit meer naar huis. Maar hoe kan dat?

In #nooitmeernaarhuis duikt mede-oprichter Koen Haringa met documentairemaker Herman Zeilstra in het Welcome to The Village tijdperk. Waar en hoe ontstond het, en hoe werd het in korte tijd zo veel meer dan ‘slechts’ een driedaags popfestival in de Groene Ster? Het festival won prijzen, was voor duizenden mensen belangrijk en zette Leeuwarden in de schijnwerpers. Maar dat was niet genoeg. De Not In My Backyard-cultuur werd feller, de regels scherper. En uiteindelijk te scherp. Geen plek voor Welcome to The Village in Leeuwarden. Waarom niet?

Op 19 juli komen we nog even tegemoet aan dat gevoel van #heimwee. We presenteren de docu en de bijbehorende EP, met daarop bijdragen van Friese artiesten Velocity Made Good, Willie Darktrousers, Zea + Dina, Meindert Talma en CIEL, in de theaterzaal van de Blokhuispoort. We vertonen de docu, en er zijn optredens van bovengenoemde artiesten. Tickets gaan op 20 juni in de verkoop en kosten een tientje, inc. EP! Je koopt ze via deze link.

De documentaire is na de première in twee delen als FryslânDOK op 20 juli en 27 juli te zien op Omrop Fryslân en NPO2.

Tijdschema
19:30 – Deuren open

20:00 – Premiere documentaire #nooitmeernaarhuis

Let op: wees op tijd! Zodra de premiere start gaat de zaal dicht en kan je er niet meer in

21:30 – EP presentatie met Willie Darktrousers, Meindert Talma, Zea, CIEL, Velocity Made Good

23:30 – afterparty met dj’s op het terras van Café de Bak

EP
Op de EP #nooitmeernaarhuis is nieuwe muziek van Willie Darktrousers, Velocity Made Good, Zea + Dina, Meindert Talma en CIEL te beluisteren. Zij maakten voor deze EP nieuwe liedjes over Welcome to The Village. Het artwork van de EP is gemaakt door Stefan Sloot, in de EP ook een bijdrage van Joost Oomen. De EP wordt gepresenteerd en uitgegeven als onderdeel van de Friese Vinyl Club, een initiatief van de Popfabryk in samenwerking met Friesland Pop, Deepgrooves en Neushoorn.

Nieuws

Dit is het moeilijkste bericht dat we ooit hebben moeten typen. Welcome to The Village stopt. Met pijn in ons hart en met alle emoties die er te bedenken zijn, moeten we afscheid nemen van ons geliefde, mooiste, leukste, dwarste en stoerste dorp.

Met pijn in ons hart hebben we het besluit genomen om het festival Welcome to Village in 2023 niet door te laten gaan. De afgelopen tijd werkten we keihard aan de zoektocht naar een nieuwe locatie. Het is niet gelukt om op tijd een geschikte plek te vinden. Hierdoor kunnen we het festival niet met […]