Geen Welcome to The Village 2023

Met pijn in ons hart hebben we het besluit genomen om het festival Welcome to Village in 2023 niet door te laten gaan. De afgelopen tijd werkten we keihard aan de zoektocht naar een nieuwe locatie. Het is niet gelukt om op tijd een geschikte plek te vinden. Hierdoor kunnen we het festival niet met vertrouwen, energie en zonder risico’s organiseren.

,,We zouden voor de editie van 2023 uitwijken naar Park Vijversburg in Tietjerk”, vertelt Eva van Netten, artistiek directeur van Welcome to the Village. ,,Zowel de gemeente Tytsjerksteradiel als wij waren enthousiast maar het risico dat de vergunning ook daar aangevochten zou worden en het niet zou halen bij de rechter, werd door hen toch te groot ingeschat.”

We gaan keihard ons best doen om in de toekomst weer een kleurrijke en uitgesproken festivaleditie te organiseren. Hopelijk op een nieuwe, groene locatie! Welcome to The Village stopt hier niet. De komende tijd richten we ons op de dingen die we in 2023 wel kunnen doen.

,,Welcome to the Village is veel meer dan een festival”, betoogt Van Netten. ,,We hebben allerlei projecten lopen, het hele jaar door. Op onze plek op het industrieterrein wordt het hele jaar gewerkt aan het festival, worden ideeën bedacht, is er een ontmoetingsplek. Eigenlijk een beetje de Blokhuispoort van de begin jaren waar jonge mensen komen en zich kunnen ontwikkelen.”

Lees hier ons interview met de Leeuwarder Courant

Nieuws

Dit is het moeilijkste bericht dat we ooit hebben moeten typen. Welcome to The Village stopt. Met pijn in ons hart en met alle emoties die er te bedenken zijn, moeten we afscheid nemen van ons geliefde, mooiste, leukste, dwarste en stoerste dorp.