Nieuws

We zijn los! 

‘Bianca heeft de rust bewaard in woelige tijden. Ze begeeft zich als directeur tussen de vrijwillige medewerkers. Ze heeft de club bij elkaar gehouden en mede door haar standvastigheid organiseren we ook in 2019 Welcome to The Village in de Groene Ster. ‘  

De eerste weekendtickets zijn NU beschikbaar!

Thomas Azier, RAKETKANON, The Soft Moon en Husky Loops vormen het eerste programma voor #WTTV19, de kaartverkoop start vrijdagochtend 10.00

Hoera! Je kan je favoriete act weer insturen voor #WTTV19. Welke band, artiest, theatergezelschap, kunstenaar, collectief of zanger(es) móet ons programmateam kennis mee maken?

Het laatste verhaal van onze huiscolumnist Jan van Tienen lees je hieronder:

Jongens, meisjes, mensen, kinderen en alles daaromheen: WAT WAS WTTV18 MOOI!

Jan van Tienen’s derde column, die hij tijdens het festival voor ons schreef. Over misschien wel het mooiste wat er is: festivalliefde.

Deze zag je vast al aankomen, maar ook op zaterdagnacht moeten we wat aanpassingen doen in het programma. Zelfde verhaal als gisteren, dus daar kunnen we lekker kort over zijn. Je leest het hieronder:

Columnist Jan van Tienen loopt de hele week rond op ons festival. Vandaag zijn tweede verhaal: Hoe ik even god van Welcome to The Village werd

Jan van Tienen, onze huiscolumnist, is de hele week aanwezig in ons festivaldorp. Hij zat gisteravond dus op de eerste rang toen we backstage de stekker uit de donderdagavond moesten trekken. Hieronder lees je zijn column:

In onze prachtige Hoeve spelen een aantal artiesten dit jaar bijzondere in-store sessies. Hieronder vind je de details, die vullen we aan zodra we meer weten:

Korte versie: TOT 01.00 UUR GAAN ALLE ACTS OP NORMALE TIJD EN VOLUME DOOR EN DAARNA ZIJN ER WAT AANPASSINGEN

WUT? Ja. Ze waren er nog. Dus scoren die handel. Op zaterdag o.a. Wende // Chagall // Weval (Duo live) // Warhaus // Kuenta i Tambu // Mark Lanegan Band // iepenUP Live // en nog veeel meer moois. Tickets halen doe je hier.

20.07.18

We hebben het nachtprogramma van het festival voor nu helemaal stil gelegd.

Ivo Dimchev cancelt, Chagall en ARIAH LESTER vervangen.

Welcome to IepenUP

Het Grote Uitpluizen kan beginnen: KLIK HIER.

Hoera! De LAATSTE LICHTING muziekacts voor Welcome to The Village 2018 is hier, inclusief twee supertegekke dagafsluiters en heel veel nachtvertier:

Futuristische festivalsnacks galore

Welcome to The Village zoekt steeds meer naar prikkelende cross-overs in het programma: shows waarin theater, kunst, dans en muziek niet op zichzelf staan, maar met elkaar zijn verweven. Dé reden waarom The Performance Bar uit Rotterdam haar primeur vindt op het festival!

We beginnen er zelf van te stuiteren: met nog maar een paar weken te gaan kunnen we tien nieuwe namen aan onze line-up toevoegen!

De kolossale ladder installatie van Art van Triest (1983) vertaalt op Welcome to The Village de zoektocht naar waarheid.

Het programma voor de Village-donderdag is bekend! Omdat we niet kunnen wachten om je weer te zien, beginnen we dit jaar gewoon een dag eerder.

Jeremy Goldstein, Ivo Dimchev, Ahilan Ratnamohan, Lumen, Skoft&Skiep en meer te zien in de Groene Ster

New Faces: pilot met nieuwkomers krijgt vervolg

“The revolutionary potential of theatre at its best and most direct” Guardian

We hebben dit jaar onze eigen festivalcamping. Su-per-tof. Hieronder vind je alles wat je daarover moet weten. 

Superchill nieuws: we hebben een resort op onze camping.

Toen Jacco Gardner in 2015 ons festival opende wisten we het zeker: dit is een match made in heaven! Begin dit jaar vroegen we hem om drie aanstormende, niet te missen bands uit zijn netwerk mee te nemen. Acts waarvan hij vindt dat jij daarmee móet kennis maken. En man, wat een parels neemt hij […]

Een traantje op het WTTV-kantoor: door onvoorziene omstandigheden is Torres genoodzaakt om haar hele Europese zomertour afzeggen. Dat betekent dat ze helaas niet te zien is op Welcome to The Village dit jaar.  

Geef toe: hoe duurzaam en gezond we ook willen leven, soms is níets zo lekker als een goed bakje frituur op z’n tijd.

Wie bij muziek uit Oost-Europa denkt aan folklore of de zogeheten Balkanbeats, staat op het punt om verrast te worden!

Onze Early Bird-tickets vliegen momenteel de deur uit. Niet gek, als je bedenkt dat je zomaar tien euro wint op je weekendkaartje naar #WTTV18. Hieronder vertellen we je wat je zoal kunt doen met die tien welbespaarde euro’s.

Jongens, meisjes en alles daar tussenin, we hebben een karrevracht aan goed nieuws voor je. Lees snel verder.

03.04.18

Mooi nieuws: eindelijk meer nieuws over onze eigen WTTV-camping.

Foto: Ruben van Vliet

Deze mooie brief verscheen op 24 maart in de Leeuwarder Courant. We zijn ontzettend blij met dit positieve geluid van onze buren en waarderen deze steun enorm.

Zeg, dat dorp van ons, dat kan ook dit jaar wel weer een goed team van burgemeesters gebruiken.

tsjisse-talsma

De fonkelnieuwe huisstijl van Welcome to The Village wordt gesierd door een aantal vrolijk gekleurde illustraties. Tsjisse Talsma is het creatieve brein achter dit moois en licht zijn verhaal graag toe.

Kersverse bevestiging vanaf SXSW: The Homesick!

Lieve bezoeker, we hebben slecht nieuws vandaag. Thomas Azier moet zijn optreden op Welcome to The Village 2018 helaas afzeggen. Zoals je in zijn verklaring kunt lezen, doet het hem net zoveel pijn als ons:

Nog ruim vier maanden en dan begint de zesde editie van Welcome to The Village. Een week voordat in juli de eerste band op het podium staat, opent ons innovatieprogramma DORP al de deuren. Waarom is dat?

Precies wat je kunt gebruiken: nieuwe namen voor Welcome to The Village 2018! Met veel, heel veel moois:

Duizendwerf HOERA: de kaartverkoop voor Welcome to The Village 2018 is gestart! De Early Birds zijn tot 1 mei beschikbaar – dus wees er op tijd bij.

JA! Daar zijn we weer: met een nieuw likje verf en prachtig nieuws: de eerste bevestigingen voor 2018!

19.01.18

Zo hard nagenieten dat het zeer doet. Is het al bijna #wttv18? Nee? Tot die tijd deze heerlijke aftermovie om op te teren  ❣️. #heimwee #zoveelheimwee

19.01.18

Dit is het betoog dat onze Sjoerd gisteravond (7 dec) hield bij Provinciale Staten, tijdens een hoorzitting over de toekomstige cultuurnota. Hier lees je het manifest dat we eerder publiceerden, samen met een hele rij collega-festivals.

17.01.18

Kunst en festivals in Friesland: we staan voor een tweesprong

Parels gezocht!

Welcome to the Village

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Welcome to The Village? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.