Performance

Ivo Dimchev: I Cure

Zaterdag
Helaas heeft Ivo Dimchev zijn optredens op WTTV moeten afzeggen. Lees meer.

‘Als genezen een keuze is, waarom zouden we die dan niet maken terwijl we in het theater zitten? Waarom nog meer tijd verliezen met cultureel willen zijn, terwijl we die net zo goed kunnen gebruiken om gezonder te zijn?’

In de komische en confronterende voorstelling I-Cure wil Dimchev je fysieke én psychische problemen oplossen. Het therapeutische effect hangt af van jouw vastberadenheid, van jouw druk op de I-Cure-kaart. Refererend aan interactieve tv-shows, met beelden van palmeilanden en knisperende haardvuren, gaat Dimchev verkleed als drag op zoek naar positieve energie in muziek, dans, esoterie, spiritualiteit, massages en seks. Daarmee geneest hij niet alleen jou, maar bezweert hij ineens alle aandoeningen van het hele publiek.

De Bulgaar Ivo Dimchev is een exuberante en charismatische performer, die steeds weer grenzen opzoekt, ook van het systeem waar hij zelf deel van uitmaakt. Van al zijn stukken is hij zelf regisseur, choreograaf, schrijver, zanger en uitvoerder. Tijdens Welcome to The Village is hij met twee voorstellingen te zien: naast I Cure speelt hij een LIVE Solo Concert.

CREDITS
Text, music and choreography: Ivo Dimchev
Coproduction: Humarts foundation (Sofia – BG), ImPulsTanz (Vienna – AT), Künstlerhaus Mousonturm ( Frankfurt – DE), Rotterdam Schouwburg (Rotterdam – NL)