Muziek

KOKOKO!

Vrijdag
Dansbare soundtrack met gerecyclede materialen waarin heden en verleden van de Democratische Republiek Congo weerklinken

KOKOKO! is een creatieve botsing van verschillende artiesten en uitvinders van muziekinstrumenten, die samen smolten op een block party in Kinshasa, hoofdstad van de Democratische Republiek Congo. Het collectief staat bekend om het creëren van een geheel eigen, zeer dansbare sound, die ontstaat door het herbedraden en upcyclen van materialen als metaal, blikjes, motoronderdelen en plastic containers die in de straten van Kinshasa worden gevonden. Hun vervormde snelle ritmes en spontane lo-fi elektrische geluiden vormen de chaotische soundtrack van de harde, maar overvloedig creatieve realiteit van de stad.

KOKOKO! trekt vaak naar drukke kruispunten, op zoek naar een publiek in de bruisende stad. Hun gebaren drukken de harde realiteit uit van de huidige gebeurtenissen in een land waar de politieke instabiliteit het best voelbaar is in de straten van Kinshasa, een stedelijke lappendeken die zich verder uitstrekt dan het oog kan zien. Hun muziek en performances stellen KOKOKO! in staat om zonder woorden uiting te geven aan de frustraties van vandaag de dag en aan de gebeurtenissen uit het verleden die een van de rijkste landen ter wereld in een chaos hebben gestort waar rijkere buitenlanden zich aan voeden en van profiteren.