-

ZENABU

Vrijdag & Zaterdag & Zondag
Onderdeel van Kologo Power

Zenabu Asungo is de leider van een vrouwenzang- en percussiegroep van Feo, in de Upper East Region van Ghana. Als een jong meisje werk ze bekend dankzij haar sterke stem, ze trad op in heel Noordoost. Nu, als een oudere dame, worden zij en haar groep vaak uitgenodigd om op begrafenissen en albumpresentaties te spelen, en zelfs om te helpen met traditioneel werk zoals landbouw en constructie.

“We zingen over dat we geen geld hebben, dus hebben we de groep gemaakt om mensen te ondersteunen, met werk, als iemand zijn werk niet alleen kan doen, komen we en ondersteunen. We willen dat iedereen bij elkaar komt, we moeten één zijn, samen om elkaar te helpen. We zingen dat sommigen geen alcohol mogen gebruiken, niet te veel roken, omdat dat uiteindelijk leidt tot ruzie in de markt, bij begrafenissen en op alle locaties. Daar moeten we mee stoppen en samen zijn. We hebben allemaal het gezinsleven nodig en zorgen voor elkaar.”

“Onze groep is bijna dertig jaar geleden begonnen. We hebben het zingen geleerd toen we aan het bouwen waren, pleisterwerk. Als we werken zingen we, dus alle vrouwen die komen werken beginnen te zingen. En toen maakten we een groep. Door het werk leerden we het zingen. Wij komen uit Feo, Bongo District.”