NL Première
Performance

Teddy’s Last Ride – The Others

Zaterdag
onheilspellende boodschap uit de toekomst

The Others is een elektronisch pop-spektakel van Teddy’s Last Ride waarin een paar buitenaardse buitenbeentjes een waarschuwend toekomstverhaal brengen. Met een vibrato die niet van deze wereld lijkt, leidt vocalist Andy Smart je door hoofdstukken van zijn eigen verdriet en eenzaamheid. Met behulp van projecties, dans en clubbeats peinst hij over wat ons mens maakt, de kracht van kwetsbaarheid en de waarde van licht in donkere ruimtes. Maak je klaar: The Others zijn geland.

Teddy’s Last Ride
Kunst neemt zichzelf vaak te serieus, terwijl pop zichzelf niet serieus genoeg neemt. Teddy’s Last Ride is een performing arts collectief uit Groningen, met een artistieke kern van vier performers: Agnese Fiocchi, Manuel Paolini, Milan Schudel en Andy Smart. Hun interdisciplinaire benadering verschuift de inhoudelijke focus van het werk tussen drama, dans en beeldende kunst.

Credits
Concept, compositie en regie: Andy Smart
Performers: Milan Schudel, Manuel Paolini
Muzikale productie: Mathijs van Til
Visual design: Peter van Til, Elena Popova
Licht design: Marten Tieks
Sound design: Rinse de Jong
Kostuums: Marrit van der Brugt

Special thanks: Martin Lambeek, Koen ter Braak, Janine de Weerd

Waarom zetten we dit voor je neus?
Teddy’s Last Ride is een van de meest opwindende jonge groepen uit het Noorden en Andy Smart misschien wel de allerbeste performer. Dit collectief is een hele eigen stijl aan het opbouwen waarmee ze pop- en kunstinvloeden op originele wijze bij elkaar brengen. En dus een perfecte match op ons festival.
Vorig jaar brachten ze mensen in vervoering met de voorstelling Self-Accusation ( waarin Andy zong) en zorgde de rauwe danssolo THIRST op een zandberg voor de nodige opschudding. The Others is tegelijkertijd een popspektakel en een kwetsbaar persoonlijk verhaal gebracht in krachtige songs.
Jonathan Offereins, programmeur