Performance

MOHA – Dear Care

Vrijdag & Zondag
Kunst en zorg gaan hand in hand

Beste Zorg,

Voor zo lang als ik me kan herinneren, ben je er altijd geweest. Wanneer iemand werd geboren, ziek werd, een bemoedigend woord of een steuntje in de rug nodig had. Ook in het grotere systeem, in de manier waarop alles werkt, rivieren, lucht, warmte en kou. Je was en bent een drijvende kracht in de meeste dingen. Je werkt gewoon, vaak onopgemerkt, gul, geen beloning nodig: verstopt in een warme lunch die je deelt, in een grapje dat ons aan het lachen maakt wanneer we pijn hebben, of in een “hoe gaat het” aan degene die dat nooit meer gevraagd wordt.

In Dear Care nodigt Moha je uit om een collectief moment met Zorg door te brengen. Dear Care is een optreden, een spel, en een evenement in één. Hét moment om de eenvoudige gebaren te vieren die we allemaal maken, als onderdeel van het alledaagse van elkaar.

Waarom zetten we dit voor je neus?
MOHA is een collectief bestaande uit de Franse Alice Pons en de Hongaarse Olivia Reschofsky. De afgelopen jaren hebben ze veel projecten ontwikkeld buiten de theaters en musea. In de wijk, in een oud hotel, met de gemeente schoonmaakdienst, met winkeliers in de Amsterdamse Bijlmer. We vinden het inspirerend met hoeveel energie, zorg en originaliteit ze projecten op zetten buiten de gebaande paden.

Tijdens Explore the North festival afgelopen November woonden ze een maand in Nijlandstate, een coöperatieve serviceflat voor de oudere bewoners van de stad. Door veel contact met de bewoners ontwikkelden ze Dear Care. Een erg urgent gesprek over hoe we met elkaar omgaan in deze wereld. Neem je ouders mee, alle leeftijden welkom, positieve discriminatie aan de poort voor de 60+’er.
Jonathan Offereins, programmeur