Performance

Ivo Dimchev – LIVE solo concert

Zaterdag
Bloemlezing uit het oeuvre van een unieke performer 

Met zijn bijzondere stemgeluid en theatrale gebaren staat Ivo Dimchev garant voor een meeslepend en intrigerend concert, waarin hij liedjes van zijn nieuwste album Sculptures én theatervoorstellingen van de afgelopen jaren ten gehore brengt. Qua sound komt zijn stem in de buurt van Anthony and the Johnsons: soms beestachtig rauw, dan weer warm en zwoel, of juist heel delicaat en breekbaar: alsof goed en kwaad samenkomen in één toon, die nooit verslapt.

Vorig jaar zou Dimchev al optreden, toen moest hij echter last minute afzeggen vanwege familieomstandigheden. Dit jaar dus glorieus in de herkansing!

“His enormous musicality and remarkable vocal gift are part of all of his productions”  COUNTERPULSE

 

Waarom zetten we dit voor je neus?
Wie eerder al een voorstelling van Ivo Dimchev zag, weet dat hij niet alleen een ijzersterke performer / provocateur is, maar ook een sterk gevoel voor muzikaliteit combineert met een buitengewone stem. In Songs from my shows brengt hij live de originele nummers uit zijn voorstellingen van de voorbije tien jaar. Door ze uit de context van hun voorstelling te isoleren, krijgen ze een nieuwe gloed als individuele composities.
Jonathan Offereins, programmeur