NL Première
Performance

Francesca Grilli – Sparks

Vrijdag & Zaterdag
Hoe vaak geef je je helemaal over aan een kind?

Sparks creëert een ruimte waar de gebruikelijke machtsverhoudingen tussen het kind en de volwassene worden omgekeerd. De kinderen worden orakels, dragers van mystieke kennis, beheerders van magische krachten. Ze kennen je toekomst, terwijl je geen idee hebt – een buitengewone ervaring. Je komt de ruimte binnen en ziet een clubje orakels – een groep lokale kinderen die handlezen en de donkere kunsten van de waarzeggerij hebben bestudeerd. Hun gezichten zijn verborgen achter maskers, maar je kunt hun stemmen horen. Hoe voelt het om een kind je bestemming te laten vertellen?

“I consider any poetic image that breaks our normal imagination and creates hope a form of rebellion against central power. I consider it powerful and perturbing to be able to raise and form a child so that it conserves and safeguards marvel as a subversive thought.”
Francesca Grilli

Je kan je aanmelden voor deze performance bij het infopunt. Omdat er voor deze performances een hele beperkte capaciteit is, werken we met inschrijvingen (uiteraard gratis). Als er iets vol is, kan je op de wachtlijst. 

Waarom zetten we dit voor je neus?
Beeldend kunstenaar Francesca Grilli gebruikt de theaterruimte om radicale concepten met haar publiek te delen. Ze brengt magie in een wereld gedomineerd door het rationele. Voor deze editie van het festival zijn we op zoek gegaan naar bijzondere ervaringen, rituelen eigenlijk om ons publiek voor uit te nodigen. SPARKS belooft een bijzondere ontmoeting te worden met orakel, misschien wel de dochter of zoon van uw buurman of vrouw.

Grilli’s vonken van verzet zijn de kinderen die symbool staan voor een andere toekomst. En juist terwijl deze voorstelling voorbereid wordt zijn het de kinderen die de straat op gaan om de toekomst van ‘hun’ aarde veilig te stellen, bij kimaatmarsen in Den Haag afgelopen februari gingen maar liefst 15.000 kinderen de straat op.

We zijn erg trots dat we deze voorstelling hebben kunnen co-produceren, wat betekent dat we hebben bijgedragen aan de creatie. De voorstelling zal direct na de première op het gerenommeerde Santarcangelo Festival in Italië bij ons staat.
Jonathan Offereins, programmeur

Ontmoet Francesca Grilli zaterdag om 16.30uur op het gesprekspodium in DORP.