NL Première
Performance

Doris Uhlich – Seismic Dancer (site specific version)

Vrijdag
Leve je lichaam!

Bewegende lichamen wekken een energie op die wordt begeleidt met stuwende techno beats: de Oostenrijkse choreografe Doris Uhlich brengt het grensverleggende Seismic Dancer (Site Specific version) naar Leeuwarden. In deze performance danst ze een solo in Grauwe Kat, waarin de danseres haar eigen lichaam tentoon stelt. Letterlijk. De performance transformeert tot een energieke naked rave, waar lokale lichamen Doris vergezellen in een viering van het vlees. Shake the flesh, boom chaka! Tijdens de residentie in Leeuwarden en de presentatie op het festival wordt ze vergezeld door techno DJ Boris Kopeinig.

En daar kan jij aan meedoen!
We zoeken mensen van alle leeftijden, in alle soorten en maten. Ervaring is absoluut geen vereiste. Je krijgt vier gratis workshops (15, 16, 17 en 18 juli van 18 tot 21.30 uur) voorafgaand aan de presentatie van Seismic Dancer (Ensemble Version) op het festival. De workshop is gebaseerd op Uhlich’ filosofie van het vlees en haar onderzoek naar naaktheid, de archeologie van energieën in het lichaam en de zoektocht naar het plezier van ‘moving flesh’. De performance vindt plaats op de vrijdagavond van Welcome to The Village.

Aanmelding is NU geopend. Vind de open call en het inschrijfformulier hier!

“Music and sound, to me, are a source of energy for my body and my mind. It is like a gas station for energy — the energy that I and my projects love and need at the moment.”
– Doris Uhlich

Waarom zetten we dit voor je neus?
Uhlich heeft een unieke benadering van dans. Niet tellen en bewegen maar shaken en opladen. Een manier van dansen die met uitgevoerd kan worden door ieder lichaam, oud of jong, beperkt of onbeperkt. In juli geeft ze enkele workshops aan lokale lichamen (vind de open call hier) die haar uiteindelijk op het podium vergezellen. Zo wordt haar solovoorstelling uiteindelijk een rave-party met vele dansers, totdat Grauwe Kat uit zijn voegen barst.
Jonathan Offereins, programmeur