-

Catching Cultures Orchestra

Zaterdag
Muziek maken: misschien wel het mooiste wat er is.

Een geweldige manier om jezelf te zijn, je talent te ontwikkelen, samen plezier te hebben en van elkaar te leren. Muziek is een middel om mensen te verbinden hoe verschillend je achtergrond en culturele traditie ook is. Precies dat neemt Catching Cultures Orchestra als uitgangspunt. Nieuwkomers krijgen de kans om samen muziek te maken, hun muziek te delen, te ontwikkelen en daarmee een kans om een toekomst in Nederland op te bouwen.

Door muziek te maken met nieuwkomers, wil Catching Cultures Orchestra de muziek in de harten van mensen uit alle hoeken van de wereld een plek en publiek geven. “We willen andere muziekculturen toegankelijker maken en mensen, met name nieuwkomers, die in isolement leven een muzikaal samenzijn bieden”.

Catching Cultures Orchestra bestaat momenteel uit ongeveer 25 vaste leden, waaronder een kerngroep van 7 nieuwkomers. Daarnaast is er een grotere kring van muzikanten met diverse achtergronden die incidenteel met ons meespelen. Onze muzikanten zijn bewoners van asielzoekerscentra, nieuwkomers met verblijfsvergunning en lokale muzikanten. Artistiek leider Hermine Schneider en zakelijk leider Roelof Wittink sturen het orkest en het ondersteunende team aan.

Foto: Glenn van Kamperdijk