FAQ

Algemeen

Ik ben meer dan alleen mijn stem kwijt, wat nu?

De gevonden voorwerpen liggen bij de gemeente. Klik hier voor meer informatie en de werkwijze.

Waar is het festival?

Welcome to The Village vindt plaats in recreatiegebied De Groene Ster in Leeuwarden.

Navigeer naar Simmerkrite 1, Leeuwarden of ga met het OV. Stap uit bij bushalte Ouddeel, vanaf daar is het slechts een paar minuten lopen naar de ingang van het festivalterrein.

Waar lees ik jullie huisregels?

Nou, hieronder:

Hoi! Mooi dat je langskomt bij Welcome to The Village. Door kaarten te kopen, of door het festivalterrein te betreden ga je automatisch akkoord met onderstaande huisregels.

Op elkaar en jezelf passen

Een te gek festival kunnen we alleen krijgen door goed met elkaar om te gaan. Feesten, gek doen en helemaal los gaan is de bedoeling, denk daarbij wel aan de mensen om je heen. Houd ook rekening met de zon en alcohol. Smeer op tijd en drink niet tot je erbij neervalt, dan heeft niemand meer wat aan je. Drink vooral ook genoeg water (dat is overal gratis te verkrijgen) en eet op tijd. We hebben ook allemaal handige dingen te koop bij De Hoeve om je mee in te smeren tegen de zon en muggen.

Nat worden is niet leuk, behalve als het heel warm is. Als het regent, mag je een paraplu meenemen. Blijf lekker droog, maar houd wel rekening met mensen die achter je staan. Paraplu’s opsteken vlak voor het podium is dus niet lief. Bij overlast kunnen de watervangers worden ingenomen en helaas hebben we geen paraplu-park waar deze in bewaard worden.

Ons festivalterrein is geen klimparadijs. Klim dus niet in stellingen of tenten, want wat we echt niet willen is een interview geven waarin we moeten vertellen dat het een zwarte dag is omdat er één of andere idioot uit de nok van een tent is gedonderd. We hebben daar met z’n allen veel te hard voor gewerkt.

Wapens

Nou, dat lijkt ons niet. Niet doen dus. Mocht je wel die neiging hebben, dan is dit festival niks voor jou en ben jij niks voor ons.

Een beter milieu begint bij jullie en ons samen

Tijdens Welcome to The Village willen we er ook voor zorgen dat het prachtige natuur- en recreatiegebied de Groene Ster zo weinig mogelijk hinder ondervindt van het festival. We proberen zo duurzaam mogelijk te organiseren, geen smerige diesel meer in de aggregaten, geen bulten plastic bekers en munten meer, en we maken compost van je etensresten en bakjes. Daarom vragen we onze bezoekers ook om mee te denken en te handelen: houd het terrein, de strandjes en het water netjes. Handige tips en regels om ons mee te helpen met het zo schoon een duurzaam mogelijk te organiseren, immers een beter milieu begint bij ons samen:

Gooi je afval niet op de grond maar in de juiste bakken zodat wij compost kunnen maken
Gooi je peuken niet op de grond, maar in de asbakken of haal bij De Hoeve een gratis peukenbakje.

Neem een eigen bidon mee, of koop er een in De Hoeve om zelf water te vullen bij de gratis tappunten. Wij verkopen geen waterflesjes achter de barren.
We hebben harde bekers op het festival, daar betaal je 1 euro statiegeld voor per beker.  Aan het einde van het festival kun je twee dingen doen: de beker meenemen naar huis, of bij de uitgang achterlaten en doneren aan het DORPSfonds, waarmee wij verschillende projecten met ouderen, jongeren met rugzakjes en nieuwkomelingen organiseren

Betaalmiddelen

Op Welcome to The Village betaal je contactloos met je pinpas. Dat doen we om minder plastic te gebruiken en te voorkomen dat jullie na het festival alsnog overal muntjes in je broekzakken vinden. Of je nou bier wilt kopen bij de barren, eten in de restaurants, merchandise wilt kopen in De Hoeve, of een kluisje wilt huren, gewoon even je pinpas mee en klaar:-)

Mocht je nou geen geschikte pinpas hebben, liever anoniem blijven, graag cash gebruiken, je budget willen bewaken, of  een gezamenlijke festivalpot beheren met je vriendengroep? Dan kun je bij de informatiebalie een tijdelijke pas halen waar je een bepaald bedrag op kunt zetten, met cashgeld, creditkaart of met pin.

Graffiti en vandalisme.

Daar gaan we duidelijk mee om. Wie betrapt wordt, zal door onze twee-bij-twee beveiligers worden overgedragen aan de politie. De boel onderkalken is niet lief. Flyeren en posteren vinden we ook niet leuk. We houden het terrein graag vrij van rommel en visueel storende elementen.

Drank en drugs

Nog geen achttien jaar? Dan krijg je geen alcohol. Indien het barpersoneel twijfelt aan je leeftijd (en je bent wel oud genoeg) dan kun je op vertoon van je ID een bandje ophalen bij de infobalie.

De politie van Leeuwarden controleert regelmatig op drugsbezit. Het bij je dragen van meer dan de wettelijk toegestane hoeveelheid softdrugs is verboden, net als alle harddrugs. Wie wordt betrapt met harddrugs moet zijn/haar bandje inleveren.

Poekie

Nero, Fluffy en Poekie mogen helaas niet mee het terrein op. Ook huisdieren met een andere naam niet, trouwens. Ze houden toch niet van luide muziek.

Tickets

Tickets zijn persoonlijk en mogen niet doorverkocht worden.

Eten en drinken op het festivalterrein en camping

Het is niet toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen het festivalterrein op, met uitzondering van een hervulbaar flesje water of bidon (geen glaswerk). Er wordt gecontroleerd bij de ingang van het festivalterrein of hier ook water in zit. Mocht je nu heel allergisch zijn voor bepaalde zaken en daarom toch iets van eten mee moeten nemen het festivalterrein op: mail ons dan op info@welcometothevillage.nl. Zelfde geldt voor medicatie.

Op de camping is iedere dag lekker ontbijt en goede (echt goede) koffie verkrijgbaar. Mjam! Je mag natuurlijk ook je eigen spullen meenemen, maar ook daar geldt dat er geen glaswerk mee naar binnen mag, en je mag maximaal een tree blikbier meenemen. We hebben dan nog wel een hele chille tip voor je: je kunt op de camping koude blikjes Kornuit voor €1,50 per blikje kopen (dat is ongeveer net zo duur als in de supermarkt en scheelt sjouwen), of warme blikjes Kornuit omruilen voor gekoeld bier.

Fotografie

Foto’s en video’s maken: prima! Plaats je de resultaten dan ook op onze Facebook en Instagram? Dan is het extra prima. We zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, mocht die ontstaan. Wij maken ook foto’s en gebruiken de foto’s, waar jij dus mogelijk op staat, voor het verslag en latere promo. Kom je jezelf tegen en vind je dat écht niet leuk? Stuur even een mailtje, dan lossen we het op.

Bovenstaande regels zijn bindend. Overtreders lopen het risico hun polsbandje in te moeten leveren.

Heb het leuk!

Wanneer is het festival in 2019?

De data voor volgend jaar zijn bekend: 18, 19, 20 en 21 juli. Beter zet je ze in de agenda.

Hoe kom ik met jullie in contact?

Heb je vragen? Kom maar op. Staat het antwoord niet tussen deze veelgestelde vragen, mail dan je vraag naar info@welcometothevillage.nl. We doen ons best om je zo snel mogelijk te helpen.

Als je je vragen liever via social media stelt, dan kan dat natuurlijk ook. Je vindt ons op Twitter, Facebook en op Instagram. We reageren heel snel, beloofd!

Festival info

Waar kan ik mee betalen?

Hét betaalmiddel tijdens de komende editie: je pinpas! Je kan overal contactloos EN met Pin betalen: we gaan helemaal zonder muntjes en cash dit jaar. Veilig voor iedereen, makkelijk en snel, maar vooral ook goed voor de wereld om ons heen, want er hoeft geen plastic gedrukt, opgehaald en gerecycled te worden. En wil je makkelijk rondjes halen? Tikkies zijn tegenwoordig zo gestuurd, dus laat je daardoor zeker niet weerhouden de buurman op een Kroelebaai te trakteren!

Mocht je geen pinpas hebben of wil je liever cash gebruiken? Dan kun je bij ons voor twee euro een tijdelijk en anoniem pasje halen waar je geld op kunt zetten. Kun je natuurlijk ook als vriendengroep doen, heb je meteen een pot.

Vervoer en parkeren

Parkeren kan voor €10,- op het parkeerterrein. Of je nu een dag komt of vier. Je mag er wel zo vaak in en uit als je wil. Elektrische auto’s parkeren gratis en hybride auto’s vijf euro.

Maar beter kom je met de (OV) fiets of openbaar vervoer (check de dienstregeling op 9292.nl en stap uit bij bushalte Ouddeel). Toch met de auto? Carpool en win voor het leven. #doeduurzaam

Kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

Helaas, we zitten biiiijna helemaal vol! We kunnen nog wel wat krachtpatsers gebruiken die ons willen helpen het festival af te bouwen. Tijdens het festival ben je gewoon vrij, maar de dagen erna help je mee met de afbouw. Lijkt je dit wat? Stuur dan even een mailtje naar vrijwilligers@welcometothevillage.nl

Is een weekendticket inclusief donderdag?

JA. De donderdag zit inbegrepen in je weekendkaartje.

Je kan ook een apart ticket (tien euro) kopen voor de donderdag, mocht je de rest van het weekend niet kunnen – klik hier voor de ticketpagina.

Is het terrein rolstoelvriendelijk?

Gedeeltelijk. De centrale paden zijn geasfalteerd en er is een invalidentoilet. En onze vrijwilligers en crew zijn altijd bereid om eventjes te helpen, als dat nodig is. Bij slecht weer zullen de grasgedeelten voor rolstoelers natuurlijk minder goed begaanbaar zijn. Speciale wensen? Stuur even een mailtje, dan komen we er wel uit!

Mogen kinderen ook mee?

Jazeker, kinderen tot 6 jaar mogen gratis mee. Voor kinderen vanaf 6 jaar zijn er speciale tarieven, check hiervoor de ticketpagina. Er zijn strandjes, een speeltuintje, grote grasvelden en er zijn vast veel meer kids, maar geen speciaal kinderprogramma. Vergeet de gehoorbescherming niet!

Hoe kom ik op de juiste locatie terecht?

Welcome to The Village vindt plaats in recreatiegebied de Groene Ster, in Leeuwarden. Mocht je dat op je navigatie willen invoeren, gebruik dan het adres Simmerkrite 1. Bekijk hier de locatie op Google Maps.

OV + fiets
Kom je met de fiets of het openbaar vervoer? Goed zo! Scheelt weer vervuiling, kosten en vooral parkeergedoe. Het terrein is vanaf het station prima te bereiken met bussen (bushalte Ouddeel). En terug ook. Check de bustijden bij het infopunt.

Auto
Kom je toch met de auto? Parkeren kan bij het festivalterrein, er zijn best veel parkeerplaatsen. Vanaf daar is het niet ver lopen naar de ingang van het festivalterrein. Let op: parkeren bij Aqua Zoo is verboden!

Is er een minimumleeftijd?

Die is er niet. Ben je jonger dan 16 jaar, zorg dan wel voor begeleiding door een meerderjarige.

Er zijn speciale kortingen voor jonge bezoekers, die koop je op de ticketpagina.

Nog geen achttien jaar? Dan krijg je geen alcohol en sigaretten. Indien het barpersoneel twijfelt aan je leeftijd (en je bent wel oud genoeg) dan kun je – op vertoon van je ID-kaart – een 18 + bandje ophalen bij de infobalie.

Mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen?

Het meenemen van eigen drinken en eten naar het festivalterrein is niet de bedoeling, water mag wel mee (in een plastic flesje of bidon). Hou rekening met een controle bij de ingang. Goed om te weten, eigen eten en drinken op de camping mag natuurlijk wel.

Medicatie
Is het om medische redenen echt nodig dat je iets van eigen eten meeneemt? Laat het ons weten via een mailtje, dan komt het vast wel goed.

Welcome to the Village

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Welcome to The Village? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.