FAQ

Algemeen

Waarom kan #WTTV20 niet doorgaan?

Vanwege het coronavirus heeft de regering op 21 april 2020 nieuwe landelijke maatregelen afgekondigd. De regering heeft onder andere besloten alle evenementen tot 1 september 2020 te verbieden. Dit betekent helaas ook dat Welcome to The Village op 17, 18 en 19 juli niet door kan gaan. Dit is natuurlijk ontzettend jammer, maar de volksgezondheid is op dit moment het allerbelangrijkst. Volgend jaar zijn we er weer, op 16, 17 en 18 juli en gaan we er met z’n allen de allermooiste editie van WTTV ooit van maken! <3

Wanneer vindt Welcome to The Village 2021 plaats?

Op 16, 17 en 18 juli 2021 bouwen we samen het mooiste tijdelijke festivaldorp van de wereld weer op in de Groene Ster, net buiten Leeuwarden. Laten we er met z’n allen de meest memorabele editie ooit van gaan maken!

Wat gebeurt er met DORP 2020?

We onderzoeken of ons innovatielab DORP elders kan plaatsvinden in 2020. Volg de facebookpagina van DORP voor de laatste updates.

Hoe kan ik Welcome to The Village helpen?

Je zou ons ontzettend helpen door niet het geld voor je reeds gekochte ticket terug te vragen, maar je ticket te laten staan voor #WTTV21 of zelfs het bedrag te doneren.

Heb je geen ticket gekocht maar wil je wel graag helpen? Dat kan door een donatie te doen via deze link

DONEER <3

Deze inkomsten bieden ons een fijne basis voor de editie van volgend jaar, zodat we er dan met z’n allen een fantastisch feest van kunnen maken <3

Maar het allermeest help je ons, en de rest van Nederland door de richtlijnen van het RIVM te volgen; houdt afstand, blijf binnen, was je handen, en blijf gezond! 

Denk ook aan je medemens, wees lief voor elkaar, stuur een kaartje via Omapost, help je favoriete artiesten door hun muziek extra te streamen of merchandise te kopen in hun webshops, en steun je lokale horeca door bij ze te bestellen of een tegoedbon aan te kopen. Samen staan we sterk!

Waar is het festival?

Welcome to The Village vindt plaats in recreatiegebied De Groene Ster in Leeuwarden.

Navigeer naar Simmerkrite 1, Leeuwarden of ga met het OV. Stap uit bij bushalte Ouddeel, vanaf daar is het slechts een paar minuten lopen naar de ingang van het festivalterrein.

Waar lees ik jullie huisregels?

Nou, hieronder:

Hoi! Mooi dat je langskomt bij Welcome to The Village. Door kaarten te kopen, of door het festivalterrein te betreden ga je automatisch akkoord met onderstaande huisregels.

Op elkaar en jezelf passen

Een te gek festival kunnen we alleen krijgen door goed met elkaar om te gaan. Feesten, gek doen en helemaal los gaan is de bedoeling, denk daarbij wel aan de mensen om je heen. Houd ook rekening met de zon en alcohol. Smeer op tijd en drink niet tot je erbij neervalt, dan heeft niemand meer wat aan je. Drink vooral ook genoeg water (dat is overal gratis te verkrijgen) en eet op tijd. We hebben ook allemaal handige dingen te koop bij De Hoeve om je mee in te smeren tegen de zon en muggen.

Nat worden is niet leuk, behalve als het heel warm is. Als het regent, mag je een paraplu meenemen. Blijf lekker droog, maar houd wel rekening met mensen die achter je staan. Paraplu’s opsteken vlak voor het podium is dus niet lief. Bij overlast kunnen de watervangers worden ingenomen en helaas hebben we geen paraplu-park waar deze in bewaard worden.

Ons festivalterrein is geen klimparadijs. Klim dus niet in stellingen of tenten, want wat we echt niet willen is een interview geven waarin we moeten vertellen dat het een zwarte dag is omdat er één of andere idioot uit de nok van een tent is gedonderd. We hebben daar met z’n allen veel te hard voor gewerkt.

Zie je iets gebeuren wat toch niet helemaal de bedoeling is? Trek dan even een van onze vrijwilligers of de beveiliging aan een mouw!

Wapens

Nou, dat lijkt ons niet. Niet doen dus. Mocht je wel die neiging hebben, dan is dit festival niks voor jou en ben jij niks voor ons.

Een beter milieu begint bij jullie en ons samen

Tijdens Welcome to The Village willen we er ook voor zorgen dat het prachtige natuur- en recreatiegebied de Groene Ster zo weinig mogelijk hinder ondervindt van het festival. We proberen zo duurzaam mogelijk te organiseren, geen smerige diesel meer in de aggregaten, geen bulten plastic bekers en munten meer, en we maken compost van je etensresten en bakjes. Daarom vragen we onze bezoekers ook om mee te denken en te handelen: houd het terrein, de strandjes en het water netjes. Handige tips en regels om ons mee te helpen met het zo schoon een duurzaam mogelijk te organiseren, immers een beter milieu begint bij ons samen:

Gooi je afval niet op de grond maar in de juiste bakken zodat wij compost kunnen maken
Gooi je peuken niet op de grond, maar in de asbakken of haal bij De Hoeve een gratis peukenbakje.

Neem een eigen bidon mee, of koop er een in De Hoeve om zelf water te vullen bij de gratis tappunten. Wij verkopen geen waterflesjes achter de barren.
We hebben harde bekers op het festival, daar betaal je 1 euro statiegeld voor per beker.  Aan het einde van het festival kun je twee dingen doen: de beker meenemen naar huis, of bij de uitgang achterlaten en doneren aan het DORPSfonds, waarmee wij verschillende projecten met ouderen, jongeren met rugzakjes en nieuwkomelingen organiseren

Betaalmiddelen

Op Welcome to The Village betaal je contactloos met je pinpas. Dat doen we om minder plastic te gebruiken en te voorkomen dat jullie na het festival alsnog overal muntjes in je broekzakken vinden. Of je nou bier wilt kopen bij de barren, eten in de restaurants, merchandise wilt kopen in De Hoeve, of een kluisje wilt huren, gewoon even je pinpas mee en klaar:-)

Mocht je nou geen geschikte pinpas hebben, liever anoniem blijven, graag cash gebruiken, je budget willen bewaken, of  een gezamenlijke festivalpot beheren met je vriendengroep? Dan kun je bij de informatiebalie een tijdelijke pas halen waar je een bepaald bedrag op kunt zetten, met cashgeld, creditkaart of met pin.

Graffiti en vandalisme.

Daar gaan we duidelijk mee om. Wie betrapt wordt, zal door onze twee-bij-twee beveiligers worden overgedragen aan de politie. De boel onderkalken is niet lief. Flyeren en posteren vinden we ook niet leuk. We houden het terrein graag vrij van rommel en visueel storende elementen.

Drank en drugs

Nog geen achttien jaar? Dan krijg je geen alcohol. Indien het barpersoneel twijfelt aan je leeftijd (en je bent wel oud genoeg) dan kun je op vertoon van je ID een bandje ophalen bij de infobalie.

De politie van Leeuwarden controleert regelmatig op drugsbezit. Het bij je dragen van meer dan de wettelijk toegestane hoeveelheid softdrugs is verboden, net als alle harddrugs. Wie wordt betrapt met harddrugs moet zijn/haar bandje inleveren.

Poekie

Nero, Fluffy en Poekie mogen helaas niet mee het terrein op. Ook huisdieren met een andere naam niet, trouwens. Ze houden toch niet van luide muziek.

Tickets

Tickets zijn persoonlijk en mogen niet doorverkocht worden.

Eten en drinken op het festivalterrein en camping

Het is niet toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen het festivalterrein op, met uitzondering van een hervulbaar flesje water of bidon (geen glaswerk). Er wordt gecontroleerd bij de ingang van het festivalterrein of hier ook water in zit. Mocht je nu heel allergisch zijn voor bepaalde zaken en daarom toch iets van eten mee moeten nemen het festivalterrein op: mail ons dan op info@welcometothevillage.nl. Zelfde geldt voor medicatie.

Op de camping is iedere dag lekker ontbijt en goede (echt goede) koffie verkrijgbaar. Mjam! Je mag natuurlijk ook je eigen spullen meenemen, maar ook daar geldt dat er geen glaswerk mee naar binnen mag, en je mag maximaal een tree blikbier meenemen. We hebben dan nog wel een hele chille tip voor je: je kunt op de camping koude blikjes Kornuit voor €1,50 per blikje kopen (dat is ongeveer net zo duur als in de supermarkt en scheelt sjouwen), of warme blikjes Kornuit omruilen voor gekoeld bier.

Fotografie

Foto’s en video’s maken: prima! Tag je ons in de resultaten op Facebook en Instagram? Dan is het extra prima. We zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, mocht die ontstaan. Wij maken ook foto’s en gebruiken de foto’s, waar jij dus mogelijk op staat, voor het verslag en latere promo. Kom je jezelf tegen en vind je dat écht niet leuk? Stuur even een mailtje, dan lossen we het op.

Bovenstaande regels zijn bindend. Overtreders lopen het risico hun polsbandje in te moeten leveren.

Heb het leuk!

Hoe kom ik met jullie in contact?

Heb je vragen? Kom maar op. Staat het antwoord niet tussen deze veelgestelde vragen, mail dan je vraag naar info@welcometothevillage.nl. We doen ons best om je zo snel mogelijk te helpen.

Als je je vragen liever via social media stelt, dan kan dat natuurlijk ook. Je vindt ons op Twitter, Facebook en op Instagram. We reageren heel snel, beloofd!

Ik heb een kampeerplek gereserveerd via Camping de Kleine Wielen, wat nu?

Camping de Kleine Wielen is een losstaande organisatie. Zij hebben een goede regeling met betrekking tot gereserveerde campingplekken voor deze zomer. Voor meer informatie check campingdekleinewielen.nl of mail ze op info@dekleinewielen.nl

Kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

Leuk dat je het vraagt, want dat kan! Hier vind je ons inschrijfformulier: klikkerdeklik.

Goed om te weten: de festivalvoorbereidingen zijn in volle gang, al weten we natuurlijk niet precies hoe de komende maanden eruit gaan zien. We gaan er vooralsnog vanuit dat we in juli samen weer het mooiste tijdelijke dorp van ons land mogen bouwen. Voorlopig gaan we vanaf onze zolderkamers, keukentafels en thuiskantoortjes dus door met het organiseren van WTTV20, en dus ook met het optuigen van onze heerlijke club burgemeesters!

We houden de maatregelen van de overheid omtrent COVID-19 uiteraard goed in de gaten en houden je doorgaand op de hoogte van de situatie via onze site en socials.

Tickets

Ik heb een ticket voor #WTTV20 gekocht, wat gaat daarmee gebeuren?

(update 21 april)

Heb je al een kaartje gekocht voor Welcome to The Village 2020? Dan zijn drie manieren om met je kaartje om te gaan.

Alle kaartkopers hebben inmiddels een mail van onze ticketingpartner Yourticketprovider gehad met daarin onderstaande opties, en een beschrijving van hoe ze precies in hun werk gaan.
Mail niet gehad? Check je spamfolder!
Als ‘ie daar ook niet staat kun je contact opnemen via info@yourticketprovider.nl

  • Je steunt ons enorm en doneert je kaartje aan het festival, daarmee zijn we superblij, dat betekent namelijk dat je ons helpt om een fantastisch WTTV 2021 te organiseren!
  • Je schuift je kaartje door naar 2021, je krijgt dan volgend jaar op 16 t/m 18 juli toegang tot het festivalterrein met hetzelfde kaartje.
  • Je krijgt het aankoopbedrag van je ticket geretourneerd.

Je zou Welcome to The Village ontzettend steunen door een van de eerste twee opties te kiezen, als dat kan, natuurlijk. Je kunt je keuze doorgeven tot en met 30 juni 2020, daarna worden de tickets automatisch doorgeschoven naar editie 2021.

Wil je een losse donatie doen? Dat kan ook, via onderstaande link. Je bepaalt zelf het bedrag, wij zijn blij en oneindig dankbaar voor alle steun!

Doneer <3

 

Welcome to the Village

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Welcome to The Village? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.