FAQ

#WTTV22

Waar en Wanneer is WTTV22?

Het festival vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 17 juli op het Mata Hariplein in Leeuwarden. Samen met De Harmonie, Neushoorn en De Markies zetten we één groot festivalterrein af en die toveren we om tot een Villageparadijs.

Waarom in de stad, en niet op de Groene Ster?

Omdat organiseren in de Groene Ster de afgelopen jaren (ook pre-pandemie) erg onzeker bleek, jaarlijks werden de vergunningen aangevochten, en in 2021 gebeurde dit met succes. En dat is ons niet in de koude kleren gaan zitten, we hebben daarom gekozen om dit jaar een festival te organiseren dat sowieso door kan gaan, met onze vrienden, in het hart van de stad waar we zijn geboren en geworteld zijn!

Tickets

Ik mag iemand gratis meenemen naar het festival, hoe werkt dit?

Omdat we onze tiende verjaardag vieren geven we al onze bezoekers een cadeautje. Heb je een weekendticket, dan krijgt jouw +1 ook een weekendticket. Heb je een zaterdagticket, dan krijgt jouw +1 een zaterdagticket en hetzelfde geldt voor een nachtticket.

Heb je een weekendticket, maar wil jouw +1 pas op zaterdag of zondag komen? Vraag dan bij binnenkomst op het festival om een extra festivalbandje voor de dag(en) waarop jouw gast langskomt. Je kunt dit bandje later zelf aan je gast geven. Let op! Het is belangrijk om dit gelijk te regelen bij binnenkomst, want naderhand kan het niet meer.

Oke, tof! En waar haal ik tickets voor deze jubileumeditie?

Nou, da’s heel simpel! Via www.wttv.nl/tickets!

Al onze prijzen vind je op de ticketpagina van onze website. Wil je voortaan op de hoogte worden gehouden van onze early bird-aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, dat kan onderaan deze pagina.

Mag ik mijn kinderen meenemen?

Jazeker, kinderen tot en met 6 jaar mogen gratis mee. En wie nog geen 18 is, kan een kaartje kopen tegen een sterk gereduceerd tarief.

Geldt er een minimumleeftijd?

Nee. Ben je jonger dan 16 jaar, zorg dan wel voor begeleiding door een meerderjarige. Drank krijg je natuurlijk niet als je nog geen 18 bent. Ben je net 18 geworden en wordt er weleens aan je leeftijd getwijfeld? Haal dan een 18+-bandje, dan hoef je het niet steeds uit te leggen.

Contact

Vragen?

Heb je vragen? Vraag ze aan Age, mail naar info@welcometothevillage.nl We doen ons best om je zo snel mogelijk te helpen.

Als je je vragen liever via social media stelt dan kan dat natuurlijk ook. Volg ons op Insta, Facebook en Twitter. We tweeten met de hashtag #wttv22 en onze Facebook-url eindigt op /welcometothevillage. Slide in onze dm’s, we reageren heel snel, beloofd.

Voor de media

Schrijf je voor de krant, een blog, platform? Of influence je, vlog je of is er een andere manier waarop je publiek bereikt? Stuur ons vooral een mailtje als je wil langskomen, dan kunnen we kijken of we accreditatie voor je kunnen regelen. Mail naar chris@welcometothevillage.nl.

De Festivaldagen

Wanneer gaat die pendelbus naar de Kleine Wielen?

De pendelbus gaat vanaf 10:00u ieder heel uur vanaf Camping de Kleine Wielen naar Station Leeuwarden en vanaf 10.30u ieder half uur van Station Leeuwarden naar Camping de Kleine Wielen. Naar de Kleine Wielen gaat ‘ie tot 04.30u, vanaf de Kleine Wielen tot 04.00u.
Op zondag gaat ‘ie tot 00.00u

De bus vertrekt vanaf Halte B.

Waar kan ik mijn fiets of scootmobiel stallen?

Je kunt je fiets stallen bij de fietsenstalling van Neushoorn in De Haniasteeg.

Wat zijn de openingstijden van het terrein?

Vrijdag: 13.30 tot 05.00u
Zaterdag: 11.00 tot 04.00u
Zondag: 11.00 tot 00.00u

En hoe zit het met de op-en afbouw?

De opbouw van het festival start op 11 juli in de ochtend, op 18 juli beginnen we weer met breken. Op 20 juli is alles weg en kun je weer gewoon over het Mata Hariplein lopen en fietsen. Ben je een buurtbewoner en wil je meer over de op- en afbouw weten, stuur ons dan een mail (info@welcometothevillage.nl), dan zetten we je op de lijst voor de burenbrief.

En hoe zit het met wapens?

Nou, het lijkt ons duidelijk: wapens zijn verboden. Mocht je wel de neiging hebben er een mee te nemen, dan is dit festival niks voor jou en ben jij niks voor ons.

Wat is het drank-en drugsbeleid op WTTV?

Ben je nog geen 18? Dan krijg je geen alcohol. Indien het barpersoneel twijfelt aan je leeftijd (en je bent wel oud genoeg) dan kun je een bandje ophalen bij de infobalie. Dat bandje krijg je op vertoon van je ID.

De politie van Leeuwarden controleert regelmatig op drugsbezit. Het bij je dragen van meer dan de wettelijk toegestane hoeveelheid softdrugs is verboden, net als alle harddrug. Wie wordt betrapt met harddrugs moet zijn/haar/hun bandje inleveren.

Wat mag ik wel en niet meenemen naar het festival?

Welcome to The Village is een festival waar veel mag en sommige dingen niet. Je tas mag mee het terrein op, zolang er geen eten, drank of drugs in zitten. We controleren bij de ingang van het festivalterrein. Medicatie mag natuurlijk altijd mee. Ook je eigen bidon of waterfles meenemen is prima, die kun je vullen bij de tappunten. Bij de bar zijn geen flesjes water te koop. Ook paraplu’s zijn welkom, beperk het gebruik wel tot de momenten waarop het regent. En als je vlak voor het podium staat: liever geen paraplu’s; trek dan even je poncho of regenjas aan. En helaas voor huisdieren, die moeten thuisblijven.

Ik ben iets verloren, wat nu?

Er is een infopunt op het Mata Hariplein, daar kun je terecht voor de gevonden voorwerpen. Na afloop van het festival kun je mailen naar info@welcometothevillage.nl.

Waar kan ik naar toe als ik me niet veilig voel?

We hopen natuurlijk – en doen daar onze uiterste best voor – dat niemand zich onveilig hoeft te voelen op WTTV. Mocht dit toch gebeuren, meld je dan bij een van onze medewerkers. Zij zullen gelijk optreden en doen wat er nodig is om je te helpen.

Is er EHBO?

Zeker weten. Er is een EHBO-post ingericht op het terrein. Check de plattegrond voor de exacte locatie.

Welke faciliteiten zijn er voor mensen die minder mobiel zijn?

Bijna het hele terrein is vlak en daarmee goed toegankelijk voor mensen die niet goed ter been zijn. Er zijn een invalidentoilet en lift in De Harmonie. Ook Neushoorn heeft een lift. Verder zijn al onze vrijwilligers en andere crewleden altijd bereid om je te helpen waar dat nodig is. Heb je speciale wensen? Stuur dan even een mail naar info@welcomtothevillage.nl, dan komen we er wel uit!

Worden er sigaretten verkocht?

Hier kunnen we kort over zijn, het antwoord is nee. Mocht je toch een rokertje willen, er is een supermarkt om de hoek van het festivalterrein. Gooi je peuk wel netjes weg he, niet op de grond!

Er is wel merchandise toch?

Uiteraard! Ook dit jaar hebben we in onze winkel De Hoeve weer te gekke WTTV-merchandise te koop met nieuwe designs! Denk aan sweaters, hoodies, t-shirts, rompertjes, bucket hats, tote bags en sokken. Daarnaast zijn er platen van je favoriete acts en vind je ook hun merchandise in de Hoeve. Je vindt De Hoeve in de foyer van De Harmonie.

Shit! Mijn telefoon is leeg…

Geen probleem, op verschillende plekken op het terrein zijn oplaadpunten te vinden!

Zijn er kluisjes?

Jazeker, er zijn kluisjes te huur op het Mata Hariplein en in de Neushoorn. Je huurt een kluisje voor een dag (voor 5,-) en activeert het met een code. Mocht je tot midden in de nacht in de Neushoorn wil blijven, plaats dan je spullen voor 03.00u even over van de Neushoorn naar een kluisje op het plein, omdat je na die tijd alleen nog naar buiten en niet meer naar binnen kan bij de Neushoorn. Zorg dat je je kluisje leeghaalt voor je naar huis gaat, anders doen wij dat de volgende ochtend. De code wordt sowieso gereset, dus het is niet mogelijk om het hele weekend hetzelfde kluisje met één code te bedienen.

Reis en Verblijf

Waar kan ik eigenlijk slapen tijdens het festivalweekend?

Ook dit jaar kun je net als andere jaren weer kamperen op camping De Kleine Wielen. Vanaf daar rijdt er een pendeldienst naar het festival. Een kampeerplek voor twee personen heb je vanaf €23,50. Er zijn ook cabins/chalets beschikbaar. Boeken kan hier. Voor wie liever in een hotel slaapt, hebben we een deal gesloten met het WTC Hotel: daar overnacht je voor €74,- p.p., inclusief ontbijt, een midnight snack en een late check-out (12.00u). Ofwel: waar wacht je nog op, boek via wttv.nl/tickets!

Hoe kom ik van mijn accomodatie naar het festivalterrein?

Vanaf camping De Kleine Wielen rijdt het hele weekend een pendelbus naar het festivalterrein. Kaartjes kosten €7,50 en je koopt ze hier.

Hoe kom ik überhaupt het beste naar het festival?

Wij willen ons festival zo duurzaam mogelijk organiseren en vragen jullie dan ook, als het even kan, om met het OV te komen. En laat dat nou ook precies de beste optie zijn deze editie. WTTV vindt plaats op nog geen tien minuten lopen van het station en zo’n twintig minuten vanaf het WTC Hotel, dus stap vooral in de trein of bus. Hiermee bespaar je bovendien parkeerkosten. Je kunt natuurlijk ook een OV-fiets huren. Kom je toch met de auto? Carpool!

Waar kan ik parkeren?

We faciliteren dit jaar geen parkeerplaatsen vanuit het festival, omdat de beste manier om te komen echt met het OV of de fiets is. Kom je toch met de auto, dan kun je gebruik maken van een van de zes parkeergarages in de stad, of je auto parkeren bij het WTC Hotel, vanaf daar is het 20 minuutjes lopen naar het terrein.

Huisregels

Huisregels dus.

Tot slot en zeker niet onbelangrijk, waar vind ik de huisregels?
Goed dat je het vraagt, hier komen ze:

Een te gek festival kunnen we alleen krijgen door goed met elkaar om te gaan. Feesten, gek doen en helemaal los gaan is de bedoeling, denk daarbij wel aan de mensen om je heen. Houd ook rekening met de zon en alcohol. Smeer op tijd en drink niet tot je erbij neervalt, dan heeft niemand meer wat aan je. Drink vooral ook genoeg water (dat is overal gratis te verkrijgen) en eet op tijd. We hebben ook allemaal handige dingen te koop bij De Hoeve om je mee in te smeren tegen de zon en muggen.

Nat worden is niet leuk, behalve als het heel warm is. Als het regent, mag je een paraplu meenemen. Blijf lekker droog, maar houd wel rekening met mensen die achter je staan. Paraplu’s opsteken vlak voor het podium is dus niet lief. Bij overlast kunnen de watervangers worden ingenomen en helaas hebben we geen paraplu-park waar deze in bewaard worden.

Ons festivalterrein is geen klimparadijs. Klim dus niet in stellingen of tenten, want wat we echt niet willen is een interview geven waarin we moeten vertellen dat het een zwarte dag is omdat er één of andere idioot uit de nok van een zaal of tent is gedonderd. We hebben daar met z’n allen veel te hard voor gewerkt.

Zwemmen is helaas niet toegestaan omdat het niet veilig is. Het water rond het Mata Hariplein is vaarwater, en geen zwemwater. Houd je hoofd dus koel en spring niet in het water.

Wapens
Nou, dat lijkt ons niet. Niet doen dus. Mocht je wel die neiging hebben, dan is dit festival niks voor jou en ben jij niks voor ons.

Een beter milieu begint bij jullie en ons samen
Tijdens Welcome to The Village willen we er ook voor zorgen dat de omgeving zo weinig mogelijk hinder ondervindt van het festival. We proberen zo duurzaam mogelijk te organiseren, geen smerige diesel meer in de aggregaten, geen bulten plastic bekers en munten meer, en we maken compost van je etensresten en bakjes. Daarom vragen we onze bezoekers ook om mee te denken en te handelen: houd het terrein netjes. Handige tips en regels om ons mee te helpen met het zo schoon een duurzaam mogelijk te organiseren, immers een beter milieu begint bij ons samen:

Gooi je afval niet op de grond maar in de juiste bakken zodat wij compost kunnen maken
Gooi je peuken niet op de grond, maar in de asbakken of haal bij De Hoeve een peukenbakje.
Neem een eigen bidon mee, of koop er een in De Hoeve om zelf water te vullen bij de gratis tappunten. Wij verkopen geen waterflesjes achter de barren.
We hebben harde bekers op het festival, daar betaal je 1 euro statiegeld voor per beker. Aan het einde van het festival kun je twee dingen doen: de beker meenemen naar huis, of bij de uitgang achterlaten en doneren aan het DORPSfonds, waarmee wij verschillende projecten met ouderen, jongeren met rugzakjes en nieuwkomelingen organiseren

Betaalmiddelen
Op Welcome to The Village betaal je contactloos met je pinpas. Dat doen we om minder plastic te gebruiken en te voorkomen dat jullie na het festival alsnog overal muntjes in je broekzakken vinden. Of je nou bier wilt kopen bij de barren, eten in het restaurant of bij de foodtrucks, merchandise wilt kopen in De Hoeve, of een kluisje wilt huren, gewoon even je pinpas mee en klaar:-)

Graffiti en vandalisme.
Daar gaan we duidelijk mee om. Wie betrapt wordt, zal door onze twee-bij-twee beveiligers worden overgedragen aan de politie. De boel onderkalken is niet lief. Flyeren en posteren vinden we ook niet leuk. We houden het terrein graag vrij van rommel en visueel storende elementen.

Drank en drugs

Nog geen achttien jaar? Dan krijg je geen alcohol. Indien het barpersoneel twijfelt aan je leeftijd (en je bent wel oud genoeg) dan kun je op vertoon van je ID een bandje ophalen bij de infobalie.

De politie van Leeuwarden controleert regelmatig op drugsbezit. Het bij je dragen van meer dan de wettelijk toegestane hoeveelheid softdrugs is verboden, net als alle harddrugs. Wie wordt betrapt met harddrugs moet zijn/haar bandje inleveren.

Poekie
Nero, Fluffy en Poekie mogen helaas niet mee het terrein op. Ook huisdieren met een andere naam niet, trouwens. Ze houden toch niet van luide muziek.

Eten en drinken op het festivalterrein
Het is niet toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen het festivalterrein op, met uitzondering van een hervulbaar flesje water of bidon (geen glaswerk). Er wordt gecontroleerd bij de ingang van het festivalterrein of hier ook water in zit. Mocht je nu heel allergisch zijn voor bepaalde zaken en daarom toch iets van eten mee moeten nemen het festivalterrein op: mail ons dan op info@welcometothevillage.nl. Zelfde geldt voor medicatie.

Fotografie
Foto’s en video’s maken: prima! Plaats je de resultaten dan ook op onze Facebook en tag je ons op Instagram? Dan is het extra prima. We zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, mocht die ontstaan. Wij maken ook foto’s en gebruiken de foto’s, waar jij dus mogelijk op staat, voor het verslag en latere promo. Kom je jezelf tegen en vind je dat écht niet leuk? Stuur even een mailtje, dan lossen we het op.

Bovenstaande regels zijn bindend. Overtreders lopen het risico hun polsbandje in te moeten leveren.

Heb het leuk!

Welcome to the Village

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Welcome to The Village? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.