FAQ

Festival info

Hoe werkt het met de bekers?

Als je voor de eerste keer binnenkomt op ons terrein krijg je een bekermunt van ons. Deze kun je bij de bar inruilen voor een beker. Is je beker leeg? Haal een nieuw drankje en krijg een schone beker eromheen. Wil je geen nieuw drankje? Dan kun je je oude beker inruilen voor weer een bekermunt. Oftewel, bekermunt = beker = beker = bekermunt, je begrijpt het.

Ben je je beker of bekermunt kwijt? Haal een nieuwe beker voor €1,50

Ga je weg? Doneer je beker of bekermunt bij de uitgang aan ons Dorpsfonds of neem hem mee als souvenir!

Een beker of bekermunt kan niet ingeruild worden voor geld.

Waar kan ik mee betalen?

Hét betaalmiddel tijdens de komende editie: je pinpas! Je kan overal met Pin betalen: we zijn helemaal zonder muntjes en cash. Veilig voor iedereen, makkelijk en snel, maar vooral ook goed voor de wereld om ons heen, want er hoeft geen plastic gedrukt, opgehaald en gerecycled te worden. En wil je makkelijk rondjes halen? Tikkies zijn tegenwoordig zo gestuurd, dus laat je daardoor zeker niet weerhouden de buurman op een Kroelebaai te trakteren!

Mocht je geen pinpas hebben of wil je liever cash gebruiken? Dan kun je bij ons voor een klein prijsje een tijdelijk en anoniem pasje halen waar je geld op kunt zetten. Kun je natuurlijk ook als vriendengroep doen, heb je meteen een pot.

Vervoer en parkeren

Parkeren kan voor €10,- op het parkeerterrein. Of je nu een dag komt of vier. Je mag er wel zo vaak in en uit als je wil. Elektrische auto’s parkeren gratis en hybride auto’s vijf euro. Protip: leen een OV-fiets.

Kom je met het openbaar vervoer? Nog beter! Vanaf Station Leeuwarden kan je de bus pakken en stap je uit bij bushalte Ouddeel.

Check wel goed de dienstregeling op 9292.nl of de NS reisplanner, want rond Zwolle zijn er t/m 23 juli veel werkzaamheden. Dat betekent dat er beperkt treinen rijden en vaak vervangend vervoer wordt ingezet. Hou rekening met zo’n 45 minuten vertraging als je via Zwolle gaat.

Toch met de auto? Carpool en win voor het leven. #doeduurzaam

Wat zijn de openingstijden van het festival?

Donderdag 18 juli: 17.00 – 02.00
Vrijdag 19 juli: 11.00 – 03.00
Zaterdag 20 juli: 11.00 – 03.00
Zondag 21 juli: 11.00 – 01.00

Kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

Leuk dat je het vraagt, we kunnen op donderdagavond nog wel een paar handjes gebruiken. Hier vind je ons inschrijfformulier: klikkerdeklik.

Is het terrein rolstoelvriendelijk?

Gedeeltelijk. De centrale paden zijn geasfalteerd en er is een invalidentoilet. En onze vrijwilligers en crew zijn altijd bereid om eventjes te helpen, als dat nodig is. Bij slecht weer zullen de grasgedeelten voor rolstoelers natuurlijk minder goed begaanbaar zijn. Speciale wensen? Stuur even een mailtje, dan komen we er wel uit!

Mogen kinderen ook mee?

Jazeker, kinderen tot 6 jaar mogen gratis mee. Voor kinderen vanaf 6 jaar zijn er speciale tarieven, check hiervoor de ticketpagina. Er zijn strandjes, een speeltuintje, grote grasvelden en er zijn vast veel meer kids, maar geen speciaal kinderprogramma. Vergeet de gehoorbescherming niet!

Hoe kom ik op de juiste locatie terecht?

Welcome to The Village vindt plaats in recreatiegebied de Groene Ster, in Leeuwarden. Mocht je dat op je navigatie willen invoeren, gebruik dan het adres Simmerkrite 1. Bekijk hier de locatie op Google Maps.

OV + fiets
Kom je met de fiets of het openbaar vervoer? Goed zo! Scheelt weer vervuiling, kosten en vooral parkeergedoe. Het terrein is vanaf het station prima te bereiken met bussen (bushalte Ouddeel). En terug ook. Check de bustijden bij het infopunt.

Auto
Kom je toch met de auto? Parkeren kan bij het festivalterrein, er zijn best veel parkeerplaatsen. Vanaf daar is het niet ver lopen naar de ingang van het festivalterrein. Let op: parkeren bij Aqua Zoo is verboden!

Is er een minimumleeftijd?

Die is er niet. Ben je jonger dan 16 jaar, zorg dan wel voor begeleiding door een meerderjarige.

Er zijn speciale kortingen voor jonge bezoekers, die koop je op de ticketpagina.

Nog geen achttien jaar? Dan krijg je geen alcohol en sigaretten. Indien het barpersoneel twijfelt aan je leeftijd (en je bent wel oud genoeg) dan kun je – op vertoon van je ID-kaart – een 18 + bandje ophalen bij de infobalie.

Mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen?

Het meenemen van eigen drinken en eten naar het festivalterrein is niet de bedoeling, water mag wel mee (in een plastic flesje of bidon). Ook zijn er gratis watertappunten op het terrein. Hou rekening met een controle bij de ingang. Goed om te weten, eigen eten en drinken op de camping mag natuurlijk wel.

Medicatie
Is het om medische redenen echt nodig dat je iets van eigen eten meeneemt? Laat het ons weten via een mailtje, dan komt het vast wel goed.

Hoe kan ik bij performances komen?

Je kan je aanmelden voor performances bij het infopunt. Omdat er voor deze performances een hele beperkte capaciteit is, werken we met inschrijvingen (uiteraard gratis). Als er iets vol is, kan je op de wachtlijst. Dit geldt alléén voor:

Francesca Grilli, Sieger Baljon en Wild Vlees.

Bij de performances in Zwarte Haan (Miet Warlop, Club Gewalt, Hilde Sandvold) geldt ook een beperkte capaciteit. Wees er op tijd bij en volg vooral de instructies van onze razend knappe vrijwilligers.

Wat vind ik waar op het terrein?

Bekijk de plattegrond.

Infopunt
Voor al je praktische vragen kun je op het terrein terecht bij het infopunt. Bij het infopunt kun je ook terecht voor lost & found en de kluisjes. Handig!

Kluisjes
Er zijn een heleboel kluisjes te huur! Je vindt ze vlak na de ingang op het terrein (er zijn geen kluisjes op de camping). Via onze infobalie worden ze verhuurd voor of het weekend, of per dag.

Merchandise
Ook dit jaar hebben we in onze winkel De Hoeve truien, speelkaarten, rompertjes en meer van Welcome to The Village voor je. Met natuurlijk weer slicke designs.

Hoe zit het met drinkwater op het terrein?

We hebben gratis tappunten waar je je flesje kan bijvullen. Helemaal mooi.

Waar kan ik heen met mijn peuk?

Op het terrein zijn gratis peukenbakkies verkrijgbaar. Pik ze op bij De Hoeve!

Zijn er signeersessies?

Jawel! Loop vooral langs De Hoeve voor een up-to-date schema. Deze artiesten zijn in ieder geval al bevestigd voor een signeersessie:

Dawn Brothers: donderdag, 21.00 – 21.30
Mattiel: vrijdag 17.30 – 18.00
Bazart: zondag 20.45 – 21.15

 

Algemeen

Wat is de bouwperiode rond WTTV19?

Op donderdag 11 juli beginnen we met de eerste voorbereidingen in het gebied en vanaf maandag 15 juli is het festivalterrein niet meer toegankelijk voor recreanten of passerende bezoekers. Dat heeft vooral te maken met veiligheid, want we werken met grote machines om de podia en tenten te bouwen.

Na woensdag 24 juli geven we weer delen vrij voor optimale recreatie in de Groene Ster en we zullen het op vrijdag 26 juli weer helemaal netjes achterlaten.
In De Groene Ster zijn altijd nog strandjes beschikbaar voor recreatie. Zie hiervoor ook de grote informatieborden in het gebied.

Mag ik tassen mee op het terrein?

Ja hoor! Je tas wordt wel gecontroleerd bij de ingang. En we hebben kluisjes waar je ze eventueel achter kunt laten.

Wanneer speelt welke artiest?

Bekijk het blokkenschema hierrr

Ik ben meer dan alleen mijn stem kwijt, wat nu?

Je kunt bij het infopunt op het terrein terecht voor de gevonden voorwerpen.

Na het festival brengen we de gevonden voorwerpen naar de gemeente. Klik hier voor meer informatie en de werkwijze.

Waar is het festival?

Welcome to The Village vindt plaats in recreatiegebied De Groene Ster in Leeuwarden.

Navigeer naar Simmerkrite 1, Leeuwarden of ga met het OV. Stap uit bij bushalte Ouddeel, vanaf daar is het slechts een paar minuten lopen naar de ingang van het festivalterrein.

Waar lees ik jullie huisregels?

Nou, hieronder:

Hoi! Mooi dat je langskomt bij Welcome to The Village. Door kaarten te kopen, of door het festivalterrein te betreden ga je automatisch akkoord met onderstaande huisregels.

Op elkaar en jezelf passen

Een te gek festival kunnen we alleen krijgen door goed met elkaar om te gaan. Feesten, gek doen en helemaal los gaan is de bedoeling, denk daarbij wel aan de mensen om je heen. Houd ook rekening met de zon en alcohol. Smeer op tijd en drink niet tot je erbij neervalt, dan heeft niemand meer wat aan je. Drink vooral ook genoeg water (dat is overal gratis te verkrijgen) en eet op tijd. We hebben ook allemaal handige dingen te koop bij De Hoeve om je mee in te smeren tegen de zon en muggen.

Nat worden is niet leuk, behalve als het heel warm is. Als het regent, mag je een paraplu meenemen. Blijf lekker droog, maar houd wel rekening met mensen die achter je staan. Paraplu’s opsteken vlak voor het podium is dus niet lief. Bij overlast kunnen de watervangers worden ingenomen en helaas hebben we geen paraplu-park waar deze in bewaard worden.

Ons festivalterrein is geen klimparadijs. Klim dus niet in stellingen of tenten, want wat we echt niet willen is een interview geven waarin we moeten vertellen dat het een zwarte dag is omdat er één of andere idioot uit de nok van een tent is gedonderd. We hebben daar met z’n allen veel te hard voor gewerkt.

Zie je iets gebeuren wat toch niet helemaal de bedoeling is? Trek dan even een van onze vrijwilligers of de beveiliging aan een mouw!

Wapens

Nou, dat lijkt ons niet. Niet doen dus. Mocht je wel die neiging hebben, dan is dit festival niks voor jou en ben jij niks voor ons.

Een beter milieu begint bij jullie en ons samen

Tijdens Welcome to The Village willen we er ook voor zorgen dat het prachtige natuur- en recreatiegebied de Groene Ster zo weinig mogelijk hinder ondervindt van het festival. We proberen zo duurzaam mogelijk te organiseren, geen smerige diesel meer in de aggregaten, geen bulten plastic bekers en munten meer, en we maken compost van je etensresten en bakjes. Daarom vragen we onze bezoekers ook om mee te denken en te handelen: houd het terrein, de strandjes en het water netjes. Handige tips en regels om ons mee te helpen met het zo schoon een duurzaam mogelijk te organiseren, immers een beter milieu begint bij ons samen:

Gooi je afval niet op de grond maar in de juiste bakken zodat wij compost kunnen maken
Gooi je peuken niet op de grond, maar in de asbakken of haal bij De Hoeve een gratis peukenbakje.

Neem een eigen bidon mee, of koop er een in De Hoeve om zelf water te vullen bij de gratis tappunten. Wij verkopen geen waterflesjes achter de barren.
We hebben harde bekers op het festival, daar betaal je 1 euro statiegeld voor per beker.  Aan het einde van het festival kun je twee dingen doen: de beker meenemen naar huis, of bij de uitgang achterlaten en doneren aan het DORPSfonds, waarmee wij verschillende projecten met ouderen, jongeren met rugzakjes en nieuwkomelingen organiseren

Betaalmiddelen

Op Welcome to The Village betaal je contactloos met je pinpas. Dat doen we om minder plastic te gebruiken en te voorkomen dat jullie na het festival alsnog overal muntjes in je broekzakken vinden. Of je nou bier wilt kopen bij de barren, eten in de restaurants, merchandise wilt kopen in De Hoeve, of een kluisje wilt huren, gewoon even je pinpas mee en klaar:-)

Mocht je nou geen geschikte pinpas hebben, liever anoniem blijven, graag cash gebruiken, je budget willen bewaken, of  een gezamenlijke festivalpot beheren met je vriendengroep? Dan kun je bij de informatiebalie een tijdelijke pas halen waar je een bepaald bedrag op kunt zetten, met cashgeld, creditkaart of met pin.

Graffiti en vandalisme.

Daar gaan we duidelijk mee om. Wie betrapt wordt, zal door onze twee-bij-twee beveiligers worden overgedragen aan de politie. De boel onderkalken is niet lief. Flyeren en posteren vinden we ook niet leuk. We houden het terrein graag vrij van rommel en visueel storende elementen.

Drank en drugs

Nog geen achttien jaar? Dan krijg je geen alcohol. Indien het barpersoneel twijfelt aan je leeftijd (en je bent wel oud genoeg) dan kun je op vertoon van je ID een bandje ophalen bij de infobalie.

De politie van Leeuwarden controleert regelmatig op drugsbezit. Het bij je dragen van meer dan de wettelijk toegestane hoeveelheid softdrugs is verboden, net als alle harddrugs. Wie wordt betrapt met harddrugs moet zijn/haar bandje inleveren.

Poekie

Nero, Fluffy en Poekie mogen helaas niet mee het terrein op. Ook huisdieren met een andere naam niet, trouwens. Ze houden toch niet van luide muziek.

Tickets

Tickets zijn persoonlijk en mogen niet doorverkocht worden.

Eten en drinken op het festivalterrein en camping

Het is niet toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen het festivalterrein op, met uitzondering van een hervulbaar flesje water of bidon (geen glaswerk). Er wordt gecontroleerd bij de ingang van het festivalterrein of hier ook water in zit. Mocht je nu heel allergisch zijn voor bepaalde zaken en daarom toch iets van eten mee moeten nemen het festivalterrein op: mail ons dan op info@welcometothevillage.nl. Zelfde geldt voor medicatie.

Op de camping is iedere dag lekker ontbijt en goede (echt goede) koffie verkrijgbaar. Mjam! Je mag natuurlijk ook je eigen spullen meenemen, maar ook daar geldt dat er geen glaswerk mee naar binnen mag, en je mag maximaal een tree blikbier meenemen. We hebben dan nog wel een hele chille tip voor je: je kunt op de camping koude blikjes Kornuit voor €1,50 per blikje kopen (dat is ongeveer net zo duur als in de supermarkt en scheelt sjouwen), of warme blikjes Kornuit omruilen voor gekoeld bier.

Fotografie

Foto’s en video’s maken: prima! Tag je ons in de resultaten op Facebook en Instagram? Dan is het extra prima. We zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade, mocht die ontstaan. Wij maken ook foto’s en gebruiken de foto’s, waar jij dus mogelijk op staat, voor het verslag en latere promo. Kom je jezelf tegen en vind je dat écht niet leuk? Stuur even een mailtje, dan lossen we het op.

Bovenstaande regels zijn bindend. Overtreders lopen het risico hun polsbandje in te moeten leveren.

Heb het leuk!

Wanneer is het festival in 2020?

Op 16, 17, 18 en 19 juli. Beter zet je ze in de agenda.

Hoe kom ik met jullie in contact?

Heb je vragen? Kom maar op. Staat het antwoord niet tussen deze veelgestelde vragen, mail dan je vraag naar info@welcometothevillage.nl. We doen ons best om je zo snel mogelijk te helpen.

Als je je vragen liever via social media stelt, dan kan dat natuurlijk ook. Je vindt ons op Twitter, Facebook en op Instagram. We reageren heel snel, beloofd!

Camping

Mag ik zwemmen op de camping?

Nee, er heerst een zwemverbod op de camping. Dus lekker op het festivalterrein doen 🙂

Hebben jullie een stiltecamping?

Die hebben we zeker. Op Camping De Kleine Wielen kun je terecht voor je ongestoorde nachtrust.

Via de site van de Kleine Wielen koop je een Welcome to The Village arrangement vanaf € 32,- p.p. Voor campers en caravans zijn de tickets vanaf € 52,- p.p. Daar zijn ook cabins en chalets beschikbaar.

 

Kan ik met mijn camper op de camping terecht?

Zeker! Er is beperkt plek op onze eigen camping, dus wees er op tijd bij. Wel even een camperticket scoren in onze ticketshop.

Je kan ook met je camper (of caravan) naar Camping de Kleine Wielen.

LET OP: We hebben een aparte ingang voor campers op eigen festivalcamping. Eerst haal je je campingbandje bij de entree van camping. Dan ga je met je camper naar de tweede entree – onze vrijwilligers wijzen je de weg.

Campertickets zijn exclusief Welcome to The Village campingtickets, die moet je nog even los bijbestellen. Dat kan in onze ticketshop.

Liever iets verder van het festival? Check camperplaatsleeuwarden.nl

Kan ik ook met mijn caravan terecht op jullie camping?

Nee, dat kan helaas niet. Wel kun je bij de buren van Camping de Kleine Wielen terecht.

Mag ik gaspitjes mee op de camping?

Nee, dat mag niet. In verband met het brandgevaar staan wij geen open vuur toe. Lekker en goed eten is te verkrijgen bij de campingwinkel en natuurlijk op het terrein.

Kan ik kamperen zonder mijn eigen tent mee te hoeven slepen?

Ja! We hebben van alles in ons Welgelegen Resort: Kartent, Festipi, Tip Up en groepsaccomodaties..

Check de Welgelegen Resort-site voor alle mogelijkheden.

KarTent, Festipi, Tip Up en groepstent zijn exclusief Welcome to The Village campingtickets, die moet je nog even los bijbestellen. Dat kan in onze ticketshop.

Wat voor faciliteiten zijn er op de camping?

Eigenlijk alles wat je mag verwachten op een festivalcamping:

  • bier
  • douches
  • toiletten
  • koffie
  • snacks

Ik slaap liever in een echt bed. Kan dat?

Dat kan! Met WTC West Cord Hotel hebben we een prima deal voor je: het Welcome to the Village arrangement, vanaf €69,- p.p.

Daarvoor krijg je:

• 1x overnachting in WTC Hotel Leeuwarden
• Uitgebreid ontbijtbuffet
• Shuttle service van en naar het festivalterrein
• Uitslapen toegestaan! Late check-out tot 13:00
• Gratis parkeren bij het hotel

Boeken doe je via de WestCord-site.

Waar is de camping?

De festivalcamping is pal naast het festivalterrein. Dus in slechts drie minuten lopen ben je straks van bed naar Bontebok. Het ticket voor de camping koop je gewoon in onze ticketshop.

De plattegrond van het festival vind je hier.

Mag ik eigen bier mee naar de camping?

Jazeker! Meteen een tip voor je: we hebben een kornuit-sixpack-omruil-service op de camping. Je kunt een lauwe sixpack omruilen voor een ijskoud sixpack.

Kornuit’s got your back.

Wat zijn de openingstijden van de festivalcamping?

De festivalcamping opent op donderdag 18 juli om 12.00 uur.

Maandag 22 juli sluiten we om 12.00 uur snikkend de poorten.

Tickets

Kan ik met mijn CJP-pas korting krijgen?

Oh jazeker! Je scoort CJP-korting via deze link

Wat kost een weekendticket voor WTTV19?

De Ticketprijzen voor WTTV19 zijn als volgt:

Weekendticket – € 105,23
Weekendticket + campsite – € 127,73

Dagkaart vrijdag – € 50,14
Dagkaart zaterdag – € 65,23
Dagkaart zondag – € 50,14

Alle bovenstaande prijzen zijn inclusief alle servicekosten. 

Kinderen tot zes jaar kunnen gratis naar binnen. Voor kinderen van 6-12 en 13-17 jaar gelden andere tarieven, zie hiervoor onze ticketpagina.

Wat kost een dagkaart voor WTTV19?

Dagkaarten voor WTTV19 zijn te verkrijgen via onze ticketshop. Ze kosten:

Dagkaart donderdag – €10,75
Dagkaart vrijdag – € 50,14
Dagkaart zaterdag – € 65,23
Dagkaart zondag – € 50,14

Voor kinderen van 6-12 jaar kosten dagkaarten €8,25. Kinderen tot zes jaar kunnen gratis naar binnen.

Bovengenoemde ticketprijzen zijn inclusief alle servicekosten.

 

Is een weekendticket inclusief donderdag?

JA. De donderdag zit inbegrepen in je weekendkaartje.

Je kan ook een apart ticket kopen voor de donderdag, mocht je de rest van het weekend niet kunnen.

Duurzaamheidsbijdrage

Klimaatneutraal festivallen – that’s the dream. Een betere wereld begint op WTTV, en daar kan jij aan bijdragen. Door bijvoorbeeld een euro te doneren per dag dat je ons festival bezoekt, werken wij sneller aan onze circulaire ambitie voor 2022! Je mag zoveel doneren als je wilt. Zo realiseren we een duurzamer stroomplan en kunnen we investeren in circulaire afvalverwerking.

Je vindt de donatie-optie aan het einde van je bestelproces in de ticketshop van Eventbrite. Klik hier voor de ticketpagina.

Welcome to the Village

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Welcome to The Village? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.