FAQ

Algemeen

Waar koop ik mijn tickets?

Je dag-, weekend- en campingtickets scoor je in onze ticketshop. Tickets met CJP-korting volgen later, daarmee scoor je tien euro korting op een weekendkaartje.

Hoe kom ik met jullie in contact?

Heb je vragen? Kom maar op. Staat het antwoord niet tussen deze veelgestelde vragen, mail dan je vraag naar info@welcometothevillage.nl. We doen ons best om je zo snel mogelijk te helpen.

Als je je vragen liever via social media stelt, dan kan dat natuurlijk ook. Je vindt ons op Twitter, Facebook en op Instagram. We reageren heel snel, beloofd!

Hebben jullie korting voor CJP-leden?

Jazeker! Een tientje korting per ticket, dus dat is lekker. Je CJP-tickets koop je HIER.

 

Festival info

Kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

Ja! De inschrijving gaat medio februari open. Hou onze site en socials in de gaten!

Wat is er op donderdag al te doen?

De donderdagavond staat in het teken van onze pre-party. Meer info volgt snel!

Is het terrein rolstoelvriendelijk?

Gedeeltelijk. De centrale paden zijn geasfalteerd en er is een invalidentoilet. En onze vrijwilligers en crew zijn altijd bereid om eventjes te helpen, als dat nodig is. Bij slecht weer zullen de grasgedeelten voor rolstoelers natuurlijk minder goed begaanbaar zijn. Speciale wensen? Stuur even een mailtje, dan komen we er wel uit!

Wat vind ik waar op het terrein?

Binnenkort vind je hier de plattegrond van het festivalterrein.

Infopunt
Voor al je praktische vragen kun je op het terrein terecht bij het infopunt. Bij het infopunt kun je ook terecht voor lost & found en de kluisjes. Handig!

EHBO
Op het terrein zijn twee EHBO-posten ingericht en op de camping staat er ook eentje. Bij de EHBO-ruimte is tevens een kolfruimte aanwezig.

Kluisjes
Er zijn grote en kleine kluisjes te huur. Je vindt ze vlak na de ingang op het terrein (er zijn geen kluisjes op de camping). Je activeert je kluisje (precieze uitleg krijg je daar natuurlijk ook) met een code, die is één dag geldig. Zorg dat je ’s avonds je kluisje leeghaalt, want anders doen wij dat de volgende ochtend. De code wordt sowieso gereset, dus het is niet mogelijk om het hele weekend hetzelfde kluisje met één code te bedienen.

Oplaadpunt voor je telefoon
Er zijn meerdere oplaadpunten voor telefoons op het festivalterein en op de camping. Daar moet je wel zelf bij blijven, als je dat ziet als een minivakantie dan gaat de tijd een stuk sneller. Hoe en waar precies, dat laten we je nog weten. Het festival is niet verantwoordelijk voor eventuele schade of iets anders naars.

Merchandise
Ook dit jaar hebben we in onze winkel De Hoeve truien, petten en rompertjes van Welcome to The Village voor je. Met nieuwe designs!

Waar kan ik mee betalen?

Hét betaalmiddel: muntjes! Die koop je op het festivalterrein en daarvoor betaal je met pin. Laat je cash thuis, dan raak je het ook niet kwijt en ook op de camping betaal je met muntjes. Die kun je daar ook kopen, trouwens.

Retoursysteem
Voor onze bekers hanteren we een statiegeldsysteem: je krijgt een muntje als je je beker retourneert.

Mogen kinderen ook mee?

Jazeker, kinderen tot 6 jaar mogen gratis mee. Voor kinderen vanaf 6 jaar zijn er speciale tarieven, check hiervoor de ticketpagina. Er zijn strandjes, een speeltuintje, grote grasvelden en er zijn vast veel meer kids, maar geen speciaal kinderprogramma. Vergeet de gehoorbescherming niet!

Hoe kom ik op de juiste locatie terecht?

Welcome to The Village vindt plaats in recreatiegebied de Groene Ster, in Leeuwarden. Mocht je dat op je navigatie willen invoeren, gebruik dan het adres Simmerkrite 1. Bekijk hier de locatie op Google Maps.

OV + fiets
Kom je met de fiets of het openbaar vervoer? Goed zo! Scheelt weer vervuiling, kosten en vooral parkeergedoe. Het terrein is vanaf het station prima te bereiken met bussen (bushalte Ouddeel). En terug ook. Check de bustijden bij het infopunt.

Auto
Kom je toch met de auto? Parkeren kan bij het festivalterrein, er zijn best veel parkeerplaatsen. Vanaf daar is het niet ver lopen naar de ingang van het festivalterrein. Let op: parkeren bij Aqua Zoo is verboden!

Is er een minimumleeftijd?

Die is er niet. Ben je jonger dan 16 jaar, zorg dan wel voor begeleiding door een meerderjarige.

Er zijn speciale kortingen voor jonge bezoekers, hierover lees je meer op de ticketpagina.

Nog geen achttien jaar? Dan krijg je geen alcohol en sigaretten. Indien het barpersoneel twijfelt aan je leeftijd (en je bent wel oud genoeg) dan kun je – op vertoon van je ID-kaart – een 18 + bandje ophalen bij de infobalie.

Mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen?

Het meenemen van eigen drinken en eten naar het festivalterrein is niet de bedoeling, water mag wel mee (in een plastic flesje of bidon). Hou rekening met een controle bij de ingang. Goed om te weten, eigen eten en drinken op de camping mag natuurlijk wel.

Medicatie
Is het om medische redenen echt nodig dat je iets van eigen eten meeneemt? Laat het ons weten via een mailtje, dan komt het vast wel goed.

Overnachten

Waar is de camping?

De camping is dit jaar op een nieuwe locatie, dichterbij het festivalterrein. Hierover snel meer!

Wel alvast goed om te weten: omdat we de camping nu in eigen beheer hebben, vragen we iets meer voor een campingticket.

Hoe werkt het precies met de campingtickets?

Iedere campingbezoeker heeft een polsbandje nodig voor de camping, die krijg je door een campingticket op de ticketpagina aan te schaffen. Vergeet niet om je ID kaart mee te nemen!

Let op: iedere campingbezoeker heeft een apart campingticket nodig. Met de aankoop van bijvoorbeeld een KarTent of met je camper-/caravanticket regel je dus alleen toegang voor je slaapplaats, niet voor de mensen die daar gebruik van maken.

Kinderen tot en met vijf jaar mogen gratis naar het festival en dus ook gratis overnachten op de camping. Vanaf zes jaar is het normale campingticket van toepassing.

Ik slaap liever in een echt bed, kan dat ook?

Ook dit jaar hebben we weer een te gekke deal gesloten met het WTC Hotel. Met scherpe tarieven vanaf € 59,50 slaap je als een baas, staat er een overheerlijk ontbijt voor je klaar en mag je zelfs extra lang uitslapen. Inclusief shuttle service van en naar het festivalterrein!

Boeken doe je rechtstreeks via de site van het WTC Hotel, met eventuele vragen helpen ze je graag.

Waar scoor ik campertickets?

Nou kijk. We beheren dit jaar dus zelf onze eigen camping (jeuh!). Maar momenteel zijn we de laatste details nog aan het invullen, dus kunnen we nog niks zeggen over Campertickets. Daarover binnenkort dus meer. Hou onze site en socials in de gaten.

Welcome to the Village