Muziek

MY BABY

Zondag
Village-favorieten komen terug voor onze verjaardag!

Eigenlijk was dit natuurlijk een no-brainer: toen we in 2020 vroegen wat het favoriete optreden van de Villagers uit (toen nog) 8 jaar Welcome to The Village was werd met afstand de show van MY BABY in 2016 genoemd. 2016, weet je nog, die editie waarbij we een week voor het festival het halve terrein moesten verplaatsen vanwege de hevige regenval begin juli. MY BABY speelde als afsluiter in een broerige Grootegast waar hun opzwepende jungle blues het publiek hypnotiseerde tot een collectieve extase!

We belden even met zangeres Cato tijdens de uitzending van VillageFM, ze herinnerde zich de show nog goed ‘er was een soort van electrische vibe gaande die je voelde door het hele publiek. Je voelde dat iedereen helemaal opgeladen was van de hele dag en er zin in had, en er ging echt een soort van golf van energie door de tent heen’
De verwachtingen zijn hoog, dat belooft weer een feestje te worden, want voor wie ze niet kent: MY BABY brengt technoblues, of beter: Dance met bluesinvloeden, vermengd met 70’s funk, Marokkaanse gnawa, Indiase raga en een vleug EDM. Allemaal gespeeld zonder digitale toevoegingen, door de blote handen van Cato & Joost van Dyck en Daniel ‘DaFreez’ de Vries. 

De absolute Village-favorieten dus, ook volgens 3voor12/Fryslan die MY BABY uitriepen tot onbetwiste winnaar van de 2016 editie. De ideale verjaardagsgasten!