Performance

Sieger Baljon – broncode

Vrijdag & Zaterdag & Zondag
Ontmoet je voorouders in een wandeling door het landschap van je verbeelding

Wij dragen sporen. Wij dragen de kwaliteiten, de wonden en de patronen van alle generaties voor ons, en zullen wellicht onze sporen achterlaten in de generaties die nog komen gaan. Of je het nou wilt of niet, door simpelweg te bestaan, sta je in verbinding met miljoenen mensen. Hoe ver moeten we terug voor de gemeenschappelijke voorouder van jou & mij? Of van Geert Wilders & de profeet Mohammed? Of van de voltallige mensheid die nu in leven is? Al deze bloedlijnen verbinden ons, de overlevers, fysiek met de oertijd, met de moeder van alle mensen, met de moeder van alle apen, met de moeder van alle zoogdieren, van al het leven op aarde.
broncode is een performatieve landschapsinstallatie die de zeven generaties voor ons zichtbaar maakt en een plek geeft in de cirkel van ons leven. Welkom in de fractale broncode van ons bestaan.

Waarom schotelen we je dit voor?
In deze individuele ervaring reikt een kind je de hand, ze neemt je mee naar een plek in het bos. Daar wacht een labyrinth, of eigenlijk een broncode die onze verbinding toont met onze voorouders. Als bezoeker ben je vrij om je in deze installatie onder te dompelen, op zoek naar waar we vandaan komen. Kom los van de tijd en verander je perspectief ons korte leven, we zijn onderdeel van een groter geheel en Sieger Baljon nodigt je uit om in zijn ‘broncode’ hierop te reflecteren en je plaats hierin met meer helderheid voor te stellen. Hoe zien onze bronnen eruit?

De presentatie van broncode is onderdeel van het talentontwikkelingstraject Station Noord en is een onderzoekspresentatie. Na afloop ben je welkom in het broncode-cafe om bij de barman je ervaringen te delen.” – performanceprogrammeur Jonathan Offereins