Performance

Poetic Resistance

Vrijdag
Poëtische aanklacht naar alles wat mis is

In de rauwe theatervoorstelling Poetic Resistance worden de genres poëzie, muziek, spoken word en multimediale kunst gemengd. Het doel is de filosofische kant van activisme en protest te onderzoeken: wat betekent het om je ergens tegen te verzetten? Kan een demonstratie een gedicht zijn, een manifest een kunstobject? Verander je de wereld eerder als je die verandering esthethisch aantrekkelijk maakt? Poetic Restistance is niet alleen een poëtisch verzet, maar ook naar een poëtica van verzet. De voorstelling is rauw en bomvol jonge, radicale energie.

Poetic Resistance bestaat uit drie jonge, gedreven dichters, die samenwerken met duistere elektronica-folkie en troubadourfilosoof Willie Darktrousers. In 2018 ontstond de formatie vanuit Explore the North festival.

Bekijk hier het volledige ‘mission statement‘ van Poetic Resistance.

Waarom schotelen we je dit voor?
Hoe klinkt verzet? Wat is het geluid van protest? Kan esthetiek een wapen zijn? En is dat laatste niet een vraag die ieder festival zich na afgelopen jaar moet afvragen? Poetic Restistance leidt spannende zoektocht naar een nieuwe taal voor verzet en verandering.” – artistiek directeur en programmeur Eva van Netten