NL Première
Performance

Recoil Performance Group – MASS Bloom Explorations

Vrijdag & Zaterdag & Zondag
In duet met 200.000 meelwormen

Stap binnen in een koepel met 200.000 meelwormen. MASS – bloom explorations is een open en doorlopende choreografische installatie over de problemen van verval, ontbinding en dood. In een transparante plastic koepel leven een mens (Hilde Sandvold, ook te zien in een solo) en duizenden meelwormen zij aan zij. Het micro-universum is volledig gemaakt van wit schuimplastic: niet alleen een groot deel van onze menselijke wegwerpmentaliteit, maar ook voedsel voor de hongerige meelwormen. Kan dit plastic-etende organisme het begin zijn van een nieuw tijdperk in ons leven op aarde?

Na het festival worden de wormen keurig mee teruggenomen naar Denemarken, waar ze onderdeel zijn van de volgende performance van MASS. Circulariteit werd nog nooit zo treffend en beeldend samengevat.

Incredible, how much there is at stake in the minimalistic simple installation, coolly handled by Tina Tarpgaard, who, as one of the few performing artists in Denmark, has started working with bio art.
– Monna Dithmer, Politiken

Waarom zetten we dit voor je neus?
Voor deze editie besloten we minder te ‘preachen’ en meer te laten voelen. Daarom presenteren we projecten die aan het denken zetten zonder een eenduidige boodschap te verkondigen. Recoil is een groep die pioniert op het gebied van Bio Art, artistieke projecten die relateren aan de vraag hoe we omgaan met onze aarde. Bovendien konden we de installatie op een prachtige plek neerzetten waar je er tegen aan kan lopen, kan blijven staan of je kan overgeven aan een meditatief moment turend in een bad van meelwormen.
Jonathan Offereins, programmeur

Ontmoet Recoil Performance Group zaterdag om 14.00 uur op het gesprekspodium in DORP.

Credits

Choreographer: Tina Tarpgaard
Performer: Hilde I. Sandvold
Performer at ODD residency: Ellen Furey
Science-art researcher and installation design: Pei-Ying Lin
Writer: Ida Marie Hede
Technical and engineering design: Minshu Huang
Sound design: Søren Knud
Dramaturge: Inge Agnete Tarpgaard
Production managers: Rasmus Sylvest & Viktor K. Magnusson
Producer: Carlos Calvo
PR: Betina Rex
Workshops development: Micaela Kühn Jara and Emilie Gregersen

Collaborators: Ottawa Dance Directive, Windsor University and Westboro Village
Supported by: The Danish Arts foundation, Wilhem Hansen Fonden, Augustinus Fonden, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg, Louis Hansen Fonden

Foto: Sören Meister