NL Première
Performance

Miet Warlop – Ghost Writer & The Broken Hand Break

Vrijdag
Omgekeerde witch doctor van drie kwartier

In Ghost Writer and the Broken Hand Break vertrekt Miet Warlop van een westerse versie van de wervelende dans van de Soefi derwisjen. In deze hypnotiserende Soefi-ceremonie wekken drie performers een staat van religieuze extase op. De dans wordt verrijkt met muziek, in het midden van het podium waar het publiek in een cirkel (hehe) omheen zit of staat. Het wordt een experiment in perceptie, een duizelingwekkend gevoel, een reflectie op onze tijdsgeest. Op de dunne lijn tussen jezelf in de hand hebben en de controle verliezen presenteert Warlop een wervelende dans, voordracht en concert in een.

“Miet Warlop, once more, disseminates a fresh and vibrant energy in the real spirit of the zeitgeist. The techno all-around, the impactful basses that resonate under the feet and in the stomach, and the compulsive spinning with impactful voices, are an excellent metaphor for the reality we live in.”
Veronica Posth, Seeing Dance


Waarom zetten we dit voor je neus?

Waarom staan bands altijd op een podium? Deze voorstelling doorbreekt de grens tussen disciplines op de meest opwindende wijze. Door fantastische songs te brengen op een bijna religieuze manier, in een wervelende dans. Dit rockritueel is nu al een van de hoogtepunten van ons festival.
Miet Warlop is een beeldend kunstenaar en choreograaf die albums uitbrengt… Wij vinden Welcome to The Village de beste plek om dit dansconcert te presenteren, maar goed, dat dacht de Biennale in Venetië ook.
Jonathan Offereins, programmeur

 

Credits
Concept: Miet Warlop
Muziek en performance: Pieter De Meester, Wietse Tanghe, Joppe Tanghe, Miet Warlop
Tekst: Raimundas Malašauskas, Miet Warlop, Pieter De Meester
Coproductie: Kunstencentrum Vooruit Gent, HAU Hebbel am Ufer Berlin