Food

Krokettenclub

Vrijdag & Zaterdag & Zondag
Krokettenkunst van vrienden

Gebundelde krachten werpen een spotlight op de kroketten van krokettenkunstenaar Rien Prinsen. Zijn ambachtelijke producten worden door Marco Agema (die ken je van Snackbar van de Toekomst) gepresenteerd. Vijf verschillende smaken kroketten zijn los te koop, maar ook als hunebedden te krijgen: een bakje met vijf halve kroketten, perfect op te delen! Bij elke kroket zit een speciaal uitgekozen saus én kan je een op maat geserveerd speciaalbiertje krijgen van De Markies. Ontdek het zelf in de Krokettenclub!

Marco vertelt: “Rien is een echte ambachtsman. Hij heeft al heel veel recepten bedacht. Ik heb zijn naam vorig jaar eens laten vallen tijdens de Snackathon, nu gaan we vijf van zijn kroketten aan de man brengen!” Dat doen we met vijf totaal verschillende smaken: vlees, vis, kaas, bospaddestoel en kip – ze zijn los of met broodje verkrijgbaar. Bij elke kroket zit een heerlijke toevoeging – we hebben de lekkerste sausen uitgezocht én Speciaalbiercafé De Markies heeft er het perfecte biertje bij uitgekozen.

“En als je niet kan kiezen, ga dan voor de hunebedden. Een soort mixed grill, maar dan met de vijf kroketten in kleiner formaat: ideaal om te delen met z’n tweeën of kleine groepen”. Marco loopt zelf ook in het Dorpscafé rond om het verhaal achter de kroketten te vertellen – het is natuurlijk wel zo fijn om te eten wat je eet. “We kiezen voor bewustwording in fases: we leggen niemand iets op, maar laten mensen kennis maken met heerlijke alternatieven.”

Dit weetje wilden we je niet onthouden: er bestaat een Krokettenmotie. De Krokettenmotie is een Nederlandse motie van Jan Peter Balkenende uit 1993. Hij houdt in dat mensen van de gemeente recht hebben op een kroket als hun vergadering tot na 23:00 duurt. De motie is nog steeds van kracht in sommige gemeenten

Dit restaurant serveert ook vegetarisch eten