Performance

Tjerk Ridder: Bonne Route!

Vrijdag
Van Parijs naar Groningen. Met een ezel.

Theatermaker Tjerk Ridder komt met zijn nieuwe voorstelling Bonne Route! naar Welcome to The Village.

Vorig jaar liep Tjerk met zijn ezeltje Lodewijk een 800 kilometer lange route van Tours naar Utrecht. Deze zomer trekt hij het Martinuspad door, via Friesland naar de Martinitoren in Groningen. Zondag 1 juli zijn Tjerk en Lodewijk vanaf het Domplein vertrokken, via Noord-Holland en de Afsluitdijk arriveert hij op 19 juli in Leeuwarden. Een dag later doet hij ons festival aan, rond 15.15 uur.

Tjerk Ridder is Utrechts theatermaker, muzikant en schrijver. Maar tegelijk: reiziger, verteller en
inspirator. In de zomer van 2017 maakte Tjerk met zijn ezeltje Lodewijk een culturele voetreis van
Parijs naar Utrecht. Geïnspireerd door Martinus van Tours, ofwel Sint Maarten, ervoer hij wat het is
om lopend, open en kwetsbaar, onderweg te gaan en afhankelijk te zijn van anderen. Spontaan
ontmoette hij allerlei mensen én zichzelf. Deze ervaringen hebben geleid tot een nieuwe voorstelling:
Bonne Route!

Dit jaar krijgt Bonne Route! dus een vervolg, als onderdeel van Leeuwarden-Fryslân 2018. Het thema Iepen Mienskip heeft een duidelijke link met het Martinus-thema Delen. Onderweg wisselt Tjerk ervaringen uit over het delen van tijd, verhalen, liefde, verdriet en bezit. Ook deelt hij de helft van het bedrag dat hij middels een crowdfunding campagne verzamelt met bijzondere initiatieven die hij tegenkomt op zijn reis.

Na het festival vervolgt Tjerk zijn tocht naar Groningen. Op donderdag 23 augustus arriveren Tjerk en Lodewijk onder de Martinitoren, waar zij het Theaterfestival Noorderzon zullen openen. De voorstelling Bonne Route! is te zien t/m 27 augustus en daarna op diverse plaatsen in het land. De reis is te volgen via social media en zijn eigen site.