Performance

LUMEN

Vrijdag
Dansen om een kampvuur, op een dikke soundtrack, in een sjamanistisch ritueel.

Wat is de overeenkomst tussen een donker technohol en de sjamanistische klanken bekend uit Zuid Amerika? Beide hebben de magische kracht je te betoveren en te bezweren.

regisseur/decorbouwer/ lichtontwerpen/ muziekarchivaris (lees: alleskunner) Luigi Di Angelis en muzikant/onderzoeker/multi-instrumentalist Emanuele Wiltsch Barberio bezweren ons met geluid en licht en daar lenen we ons natuurlijk graag voor. Wat begint met een hartslag gaat over in een mengeling van Haïtiaanse voodoogeluiden en oorlogsliederen van de Sioux. Alles gebouwd en ontworpen rond een onvoorspelbaar vuur dat helemaal zelf bepaalt hoe lang dit alles gaat duren. Lumen is dus kunst, vuur en feest. Een magisch ritueel op het strand, dus dat mag op blote voeten.

Luigi De Angelis (Brussel, Ravenna) is regisseur, decorbouwer en grafisch ontwerper, filmmaker, licht- en geluidsontwerper, muziekassemblator en performancekunstenaar. Oprichter van onder andere Fanny & Alexander, ErosAntEros en Cooperativa E.

Emanuele Wiltsch Barberio (Venezia) is een muzikant, multi-instrumentalist, vocalist en onderzoeker die actief is op de Italiaanse en Europese scènes. Hij werkt samen met beeldend kunstenaars en muzikanten, zoals Paki Zennaro, Giovanni De Zorzi, Z-Star, Samuel Githui, Victor Mutelekesha, Kiluanji Kia Henda, David Boato, Yutaka Takei, Giorgio Andreotta Calò en artistieke instellingen.