Food

Welcome to The Snackgans

Van trekgans naar snackgans

Dit jaar staat er een bijzonder stukje vlees op tafel: de gans.

De ganzenpopulatie neemt in een snel tempo toe in Friesland. Het blijkt dat trekganzen het hier zo naar hun zin hebben dat ze niet meer verder trekken. Hiermee verandert de populatie in een plaag; landbouw en natuur ondervinden er behoorlijke overlast en schade van en een groot aantal ganzen moet worden geschoten. Omdat weggooien nu eenmaal zonde is, staat de snackgans bij ons op het menu.

Samen met Koopmans (ze sponsoren alle ingrediënten in DORP en Baaiduinen) ontwikkelen we de Ganzenburger, in een speciaal broodje.

Over het ‘Friesche Hamburger Brioche Broodje’
Een brioche is een zacht, zoetig wittebrood, dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Het is zo licht en luchtig, dat het eigenlijk niet echt brood is maar eerder een cake. Brioche kan ook voor allerlei gebak gebruikt worden. De volmaakte brioche is een subtiel evenwicht tussen een zacht mondgevoel en een volle boterachtige smaak. Komijn geeft een lichte nootachtige smaak

Het broodje konden we niet maken van Nederlandse tarwe. We hebben hiervoor en wat sterkere tarwesoort gebruikt, waar onze Super Patent Kristal bloem van gemaakt is. Deze tarwesoort komt uit Amerika, en dit meel reageert beter met de volle melk en de boter die in het broodje zitten.

Het Friesche Hamburger Brioche Broodje heeft een volle rijke smaak door de melk en boter en is een tikje nootachtig door de toevoeging van komijnzaad. Puur genieten!

 

Over Koopmans Meel
In 1846 koopt een bakkerszoon een kleine rosmolen. Het is het begin van een succesvol familiebedrijf genaamd Koopmans Meel, gevestigd in Leeuwarden. Met Nederland als thuismarkt leveren de bedrijfsonderdelen van Koopmans Koninklijke Meelfabrieken aan nationale en internationale afnemers, zowel binnen het ambachtelijke als industriële segment.

Onze drijfveer is om als betrouwbare partner samen te ontwikkelen met food verwerkende bedrijven in ambacht en industrie. Wij zijn klein genoeg om flexibel op markttrends en marktwensen in te spelen. En groot genoeg om exclusief met klanten en leveranciers innovatieve concepten te ontwikkelen.

Al ons meel is GMO vrij en gemaakt van de pure graankorrel.  Alle tarwe wordt per schip aangevoerd naar Leeuwarden waar het tot meel wordt gemalen in onze molens. Van fijne witte bloem tot volkorenmeel boordevol vezels.