Performance

Ahilan Ratnamohan: Reverse Colonialism!

Vrijdag
Uniek en ongecensureerd

Reverse Colonialism is een politieke performance waarin vier Afrikaanse Antwerpenaren het moeizame migratie-integratie dilemma proberen op te lossen. Hun antwoord? Een nieuw land, een utopische staat, voor Afrikaanse-Europeanen en Europese-Afrikanen, waarin ze zélf de norm mogen bepalen.

In 2013 creëerde Ahilan Ratnamohan Michael Essien I want to play as you…, een succesvolle samenwerking met 6 Nigeriaanse voetballers. Deze groep groeide uit tot de ‘Star Boy’s’, een groep waarmee Ratnamohan verschillende voorstellingen maakte die te gast waren in Monty, en internationale tournees hadden.

De explosieve energie van de ‘Star Boys’ is uniek en ongecensureerd. Ze betreden de scène om een ongehoorde stem te geven aan hun scherpzinnige percepties op onze samenleving.

‘In Reverse Colonialism! confronteert maker Ahilan Ratnamohan ons op een zeldzaam rattige manier met onze houding tegenover Afrika en Afrikaanse migranten. Een houding die door ons koloniale verleden én heden belast is en waarvan we ons helaas zelden bewust zijn.’ ★★★★ Theaterkrant