DORPeling

Timmerman, student, algemeen ontwikkelde sfeermaker, kok, toekomstig psycholoog, ondernemer, briljante wetenschapper, virtuoze trompettist en zin om tien dagen lang je kennis en kunde in te zetten voor een duurzame wereld? Dan ben jij een DORPeling!

Wie we zoeken

Over innovatie praten is prima, maar in DORP zijn mensen die ook echt wat doen! We zoeken de makers, doeners en denkers die bij willen dragen aan een duurzame wereld. Misschien ben je enorm handig of creatief, heb je ideeën over hoe we businessmodellen circulair kunnen maken, kan je megagoed trompet spelen of ben jij degene die de groep aanstuurt met zijn sociale skills. Iedereen kan iets bijdragen in ons innovatielab, dus meld je hier meteen aan.

Wat ga je doen

In DORP werken we je de week voor ons festival met 150 studenten, kunstenaars, makers en experts aan projecten die zijn ingebracht door ondernemers en bedrijven uit de praktijk. Een week lang bedenk, ontwikkel en bouw je in interdisciplinaire teams slimme oplossingen die je vervolgens meteen test tijdens het festival.

Deze projecten kunnen vanalles zijn. Van het bedenken van een nieuw energiesysteem tot het bouwen van een prototype van een limonademachine en van het ontwikkelen van een circulair businessmodel tot het opzetten van een slimme marketingstrategie voor insectenburgers.

Wij helpen je met innoveren door je op locatie te voorzien van coaching, workshops, inspiratie- en co-creatiesessies, een goed uitgeruste werkplaats met powertools en 3D-printers om direct te kunnen prototypen en een net even wat anders avondprogramma zodat je elke dag weer vol nieuwe ideeën en inzichten aan de slag kan.

Als je bent aangemeld

Aanmelden als DORPeling doe je hier. Op 16 mei 2018 hoor je of je bent geselecteerd om mee te doen aan DORP 2018. We ontmoeten elkaar dan voor het eerst op onze Kickoff-dag op zaterdag 16 juni 2018. Hier presenteren de ondernemers hun projecten en vormen we de interdisciplinaire teams. Met dit team ga je van 13 tot 22 juli 2018 aan de slag met jouw project op het festivalterrein in de Groene Ster in Leeuwarden.

Na een week lang hard werken test je jouw ideeën tijdens het festival waarbij er natuurlijk ook genoeg tijd is om ook van Welcome to The Village zelf te genieten. Op de laatste zondag nemen we afscheid, maar niet getreurd! Na DORP komen we allemaal nog een laatste keer samen op de DORP follow-up in oktober 2018. Hier vragen we alle ondernemers waar ze na twee maanden DORP staan en sluiten we knallend het DORPseizoen af.

Slapen en eten

We hebben we onze eigen DORP-camping. Je neemt je eigen tent en slaapspullen mee. Ontbijt, lunch, avondeten en snacks, daar zorgen wij voor, net als koffie, thee en limonade. Daarnaast hebben we ons eigen DORPsCAFE. Hier kan je voor een bescheiden prijsje bier, wijn en fris kopen.

Alles op een rijtje

Wat je krijgt in DORP

 • Een interdisciplinair team
 • Een week lang workshops en inspiratie
 • Expertise uit het DORP-netwerk
 • Een internationale community
 • Een hele fijne omgeving
 • Een werkplaats en technische begeleiding
 • Vijfhonderd euro werkbudget per project
 • Camping, catering en festival toegang
 • Een certificaat en een fraai puntje voor op je CV

Wat we vragen

 • Jouw aanwezigheid op de DORP Kickoff op zaterdag 16 juni 2018
 • Jouw aanwezigheid op DORP van 13 tot 22 juli 2018
 • Jouw aanwezigheid op de DORP Follow-Up in oktober 2018
 • Betrokkenheid bij de andere projecten in DORP
 • En een goed humeur, dat ook

Projecten

Werk samen met een interdisciplinair team van kunstenaars, ondernemers, studenten en wetenschappers tien dagen aan jouw idee, concept of prototype.

Meer over de Projecten
Meld je project aan
Hoe we innovatie versnellen in het living lab dat ons festival is - DORP

DORPeling

Timmerman, student, algemeen ontwikkelde sfeermaker, kok, toekomstig psycholoog, ondernemer, briljante wetenschapper, virtuoze trompettist en zin om tien dagen lang je kennis en kunde in te zetten voor een duurzame wereld? Dan ben jij een DORPeling!

Meer over DORPeling