Dorpling

Innovatie en duurzaamheid. Prachtige woorden, vinden wij. En jij waarschijnlijk ook. We denken er niet alleen veel aan, we praten er ook nog eens graag over. Maar het liefst gaan we ermee aan de slag. Want de mouwen opstropen, onze handen vies maken, van denken naar maken en blijven doorzetten – dat is pas een uitdaging. Eentje waar wij vrolijk van worden en waarvan we zeker weten dat er hele mooie dingen uit voortkomen. Samen de wereld een stukje mooier maken, dat doen Dorplings. Doe je mee?

Wie we zoeken

Whizzkid, student, timmerman, rasverkoper, sfeermaker, kok, toekomstig psycholoog, ondernemer, briljante wetenschapper of kunstenaar; we komen allemaal bij elkaar om onze kennis, vaardigheden en visies te delen en samen te werken aan de circulaire economie van 2050. Ben jij er klaar voor om je in te zetten voor een duurzame wereld? Dan ben jij een Dorpling.

Laat het zien! Want iedereen kan bijdragen aan DORP. Registreer je hier.

Wat gaan we doen

In DORP werken we in teams aan circulaire uitdagingen. We bedenken, ontwikkelen en bouwen slimme innovaties. Normaal gesproken doen we dit de week voorafgaand aan Welcome to The Village. Op deze manier kunnen we alle innovaties meteen op het festival testen. Maar dit jaar doen we het net even anders. Want door het verbod op grote evenementen, in verband met de coronamaatregelen, gaat Welcome to The Village helaas niet door.

Maar niet getreurd. Zoals jullie van ons gewend zijn gaan we niet bij de pakken neerzitten. Deze tijden schreeuwen om innovatie en laat dat nou net onze kracht zijn. Daarom is er dit jaar de van 16 tot 22 november de allereerste DORP-herfsteditie op stadsfestival Explore the North! Oké, we testen dit jaar op een andere mini-maatschappij en je T-shirt en korte broek moet je misschien inruilen voor een hoodie en wollen sokken, maar voor de rest blijft DORP zoveel mogelijk hetzelfde. Een uniek evenement waar mensen bij elkaar komen en samen innoveren centraal staan!

Als Dorpling sta je er namelijk niet alleen voor. Wij geven je de ruimte, fysiek gezien omdat we je een plek geven om helemaal los te gaan. Dat betekent onder andere een goed uitgeruste werkplek, met elektrisch gereedschap en 3D-printers om te prototypen en concepten te ontwikkelen. Maar we bieden ook ruimte om je te ontwikkelen. Bijvoorbeeld in de vorm van coaching, workshops en topexperts om je hoofd te vullen met nieuwe ideeën en inzichten.

Uit ervaring kunnen wij zeggen dat DORP bovenal heel erg leuk is. Je doet niet alleen veel kennis op, maar je leert ook veel toffe mensen kennen die net zo hard strijden voor een duurzame wereld als jij.

Meld je aan als Dorpling

Aanmelden als Dorpling doe je hier. Je kunt je voorstellen dat veel mensen Dorpling willen worden. Daarom vindt er eerst een selectie plaats onder de aanmeldingen. Als je bent geselecteerd als Dorpling dan zien we je in Leeuwarden tijdens de kick-off op zaterdag 3 oktober. Hier hoor je alles over de projecten van dit jaar en mag jij aangeven met welke circulaire uitdaging jij het liefst aan de slag gaat. Vervolgens ga je tijdens DORP aan de slag met jouw project.

Slapen en eten

Ieder jaar hebben we onze eigen DORP-camping. Waar we het ontbijt, de lunch en het diner verzorgen en we er zelfs wat snacks bijgooien. Als kers op de taart kun je voor een kleine prijs een biertje of wijntje kopen. Het enige wat jij hoeft te doen is je eigen tent en slaapspullen meenemen.

Maar zoals we al zeiden gaat het dit jaar net even anders. Ook is overnachten in een tent misschien een klein beetje koud in november. Geen stress, we zijn hard op zoek naar gave alternatieven. Zodra we meer weten horen jullie dit meteen!

Alles op een rijtje

Wat je krijgt in DORP

  • Een interdisciplinair team
  • Workshops van topexperts
  • Kennis uit het DORP-netwerk
  • Een internationale gemeenschap
  • Een unieke werkomgeving
  • Een plek om te werken met technische assistentie van de DORP-timmermannen
  • Vijfhonderd euro werkbudget voor jouw project
  • Een mooi certificaat en een hele gave toevoeging voor je cv

Wat we vragen

  • Jouw aanwezigheid op de DORP Kickoff op zaterdag 3 oktober 2020
  • Jouw aanwezigheid bij DORP van 16 tot en met 22 november

Ga jij met ons het avontuur aan? Dan zien we je snel! Meld je hier aan!

Wil je iets anders weten? Mail ons gerust op
dorp@welcometothevillage.nl.