#WTTV21 – It Giet Oan!

We gaan ervoor! Van 16 tot en met 18 juli bouwen we weer samen aan het mooiste kleine dorp van Nederland De Wereld! Of eigenlijk, aan de drie mooiste dorpen… Zaterdag 22 mei start de kaartverkoop, vandaag vertellen we wat we gaan doen én kondigen we de eerste 28 (!!!) namen aan.

Wat is er beter dan één WTTV? Twee, sowieso, maar nee. We doen er gewoon drie dit jaar! In een soort festivalcarrousel (mooi woord toch?) delen we ons festivalterrein op in drie delen, voor 1.500 bezoekers per dag. Ieder deel is toegankelijk voor een groep van 500 bezoekers per dag, en biedt alle geneugten die je van WTTV gewend bent: een geweldig programma, (h)eerlijk eten en drinken en volop gezelligheid. Maar wel zittend, en op anderhalve meter van elkaar, vooralsnog. We volgen namelijk de richtlijnen van het RIVM. Onze grote baas Ruben zegt hierover: ‘In deze vorm kan het alleen maar meezitten, opschalen is makkelijker en een stuk leuker dan naar beneden moeten bijstellen. Stel dat we straks te horen krijgen dat we geen rekening met de anderhalve meter hoeven te houden, dan gooien we de stoelen gewoon aan de kant!’

Hoe werkt die carrousel dan?
Na ongeveer tweeënhalf uur op een terrein te hebben vertoefd wisselen de groepen van terrein. De tocht begint: Groep 1 verplaatst naar terrein 2, Groep 2 naar terrein 3 en Groep 3 naar terrein 1. Ieder terrein is uniek en heeft een andere uitstraling, met als middelpunt een groot terras voor een muziekpodium. Daarnaast zijn er verschillende programmaonderdelen per terrein voor kleinere groepen te bezoeken, zoals intieme akoestische optredens, schurende performances, een expeditie over het eiland, een uurtje vertoeven in de speciaalbierbar van De Markies of even lekker merch shoppen in De Hoeve. Iedere tocht heeft een uniek programma, iedere bezoekersgroep heeft dan ook een andere, unieke beleving!

Spannend! En, wie komen er dan?!
Nou, onder andere Froukje, Zwangere Guy, Charlotte Adigéry, The Mauskovic Dance Band, Yin Yin, Roosbeef, Joya Mooi, Nana Adjoa, Sylvie Kreusch en nog heel veel anderen! Qua programma hebben we ons vooral moeten richten op Nederland en de landen om ons heen.

Artistiek leider Eva legt uit: ‘Vanwege de pandemie kunnen we geen muzikanten uit Afrika, Azië of Amerika halen, maar gelukkig barst het van de spannende en interessante muziek in Nederland en België, van dichterbij betekent niet minder divers! Iedere tocht is een uitdagende ontdekkingsreis waarin zowel de gitaarliefhebber als de hiphopkenner het hart kan ophalen.’

De eerste 28 acts die komende zomer naar Leeuwarden komen zijn:
Ares, Bab L’Bluz, Charlotte Adigéry, Chibi Ichigo, Chung Kings, Ciel, Cloudsurfers, Dragonfruit, Froukje, Global Charming, Joya Mooi, Klein, La Jungle, Lewsberg, Lola’s Dice, Meskerem Mees, Nana Adjoa, Raw Roets, Roosbeef, Slift, Slow Worries, Sor, Sylvie Kreusch, The Guru Guru, The Mauskovic Dance Band, The Visual, Yin Yin en Zwangere Guy.

Meer info vind je op de programmapagina.

Kaartverkoop start op zaterdag 22 mei.
Op zaterdag 22 mei gaan de kaarten voor Welcome to The Village 2021 in de verkoop. Vanwege de bijzondere situatie verkopen we dit jaar enkel dagtickets, die 27,50 per stuk kosten. Kaarten zijn in beperkte oplage beschikbaar, aangezien een groot aantal kaartkopers voor de editie van 2020 hun ticket heeft doorgeschoven naar dit jaar, nogmaals bedankt daarvoor, #wewillalwaysloveyou! Zij hebben bericht gehad, en hebben de mogelijkheid gekregen hun ticket om te zetten naar een toegangsbewijs voor komende zomer.
Tickets zijn te koop vanaf zaterdag 22 mei, 10.00u via de ticketshop

Nieuws

Met pijn in ons hart hebben we het besluit genomen om het festival Welcome to Village in 2023 niet door te laten gaan. De afgelopen tijd werkten we keihard aan de zoektocht naar een nieuwe locatie. Het is niet gelukt om op tijd een geschikte plek te vinden. Hierdoor kunnen we het festival niet met […]

Maar: Welcome to The Village zet door!