#WTTV21 – Help met naaien aan de backdrop van ons hoofdpodium!

De afgelopen maanden zijn veel mensen heel druk bezig geweest met het kunstproject Mamio, waarmee de backdrop voor het hoofdpodium van Welcome to The Village wordt gemaakt. Voor de laatste fase - de samenstelfase - zoeken wij naaiers die één of meerdere dagen willen komen helpen op de werklocatie van Welcome to The Village, in de week van 7 t/m 11 juni.

Mamio betekent ‘alles en iedereen welkom’ in het Surinaams, en is tegelijkertijd het woord voor ‘lappendeken’. Onder deze noemer is een ontwerp gemaakt door kunsternares Lisa Smithson, welke in vorm van een estafetteproject door honderden handen in elkaar wordt gezet.

We zijn in februari begonnen met het snijden van kleine vierkantjes stof bij de daklozenopvang en bij het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers). Deze zijn daarna volgens een kleur- recept ingepakt door de studenten van de minor GIST van NHL/Stenden. Op verschillende locaties – BHS in Gorredijk, NADZ in Sumar, L.A.P. atelier in Leeuwarden, st. Maakt en andere vrijwilligers – is daarna genaaid aan vierkanten van 8 x 8 stuks.

Het project is nu bij de laatste fase aanbeland: alles in elkaar zetten! In totaal moeten 128 vierkanten worden samengesteld tot 4 grote panelen van ca. 2,5 x 5 meter. Dit zal gaan gebeuren in Het Clubhuis, dat speciaal wordt omgebouwd tot naaiatelier, compleet met twee naaimachines. Elke dag kan hier worden gewerkt van 10.00 tot 14.00.

We zorgen voor een fijne lunch, gezelligheid en een bijzonder project om aan te werken samen met de ontwerper en kunstenaar van dit werk, Lisa Smithson.

Kun je goed naaien en lijkt het je leuk om één of meerdere dagen mee te werken? Stuur dan een berichtje naar suzebonnema[at]welcometothevillage[punt]nl! In verband met de coronamaatregelen zijn er een beperkt aantal mensen tegelijk aanwezig. We zoeken voor elke dag 3 personen, samen opgeven mag dus ook!

Nieuws

Met pijn in ons hart hebben we het besluit genomen om het festival Welcome to Village in 2023 niet door te laten gaan. De afgelopen tijd werkten we keihard aan de zoektocht naar een nieuwe locatie. Het is niet gelukt om op tijd een geschikte plek te vinden. Hierdoor kunnen we het festival niet met […]

Maar: Welcome to The Village zet door!