#WTTV21 – Extra kaarten, nieuwe namen!

It Giet Wer Oan, zonder anderhalve meter en met meer ruimte om te dansen én voor meer bezoekers! Komende zaterdag om 10.00u verkopen we nog eens een dikke batch met tickets, en vandaag kondigen we de laatste muzieknamen aan. Read all about it!

Binnen een uur waren we uitverkocht, vorige maand, toen we nog maar 500 bezoekers per terrein mochten toelaten, zittend en anderhalve meter uit elkaar. Maar het is feest, de stoelen mogen aan de kant geschoven en er mag gedanst en gesjanst, want we hoeven geen afstand te houden binnen de festivalpoorten!
Je moet je wel even getest hebben op corona vantevoren, of al volledig gevaccineerd zijn, anders kom je er helaas niet in…

Komende zaterdag kunnen we dus nog even wat extra tickets in de verkoop gooien, en dat is fijn want: hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Viste je nu net achter het net de vorige keer? Of denk je: ik wil nog wel een dag festivallen? Vanaf 10.00u staat de ticketshop weer online.

Nieuwe namen: onder andere Broeder Dieleman, Faux Real en HEISA naar WTTV.
Het concept, Welcome to The Village als festivalcarrousel, met een dagelijkse tocht langs drie verschillende festivalterreinen op de Groene Ster blijft staan. Sterker nog, er komt een extra tocht bij. Onder de naam Spokershoekvaart is er vier keer daags een tocht te reserveren die via een eilandroute vol experiment voert. Dit onderdeel is vanaf 2 juli te reserveren, samen met het performanceprogramma dat op die datum wordt aangekondigd.

Het muziekprogramma wordt gecompleteerd met vijftien nieuwe namen. Onder andere de Zeeuwse troubadour Broeder Dieleman, de kleurrijke Frans-Amerikaanse avantgarde broers Faux Real en Vlaamse mathnoise giganten HEISA komen over een dikke drie weken naar Leeuwarden. Rotterdamse garagerockers FFOOSS vervangt CIEL, die door de verzwaarde maatregelen in Groot-Brittannië helaas de oversteek niet kan maken. Deze laatste muziekaankondiging maakt het avontuur eigenlijk compleet, zegt artistiek leider Eva van Netten, de carrousel is een ontdekkingstocht, en deze acts nemen je mee naar intieme plekken voor akoestische optredens of verrassen je met gruizige gitaren of experimentele avant garde.

De versoepelingen maken het dus ook mogelijk dat er gedanst mag worden. Dj’s Pim & Klap en DJ Slowpoke zorgen voor de perfecte soundtracks om de laatste festivaluurtjes dagelijks dansend te slijten.

De vijftien namen die het muziekprogramma voor WTTV completeren zijn:
Bhajan Bhoy – Broeder Dieleman – Cantos Deus – Faux Real – FFOOSS – HEISA – Kaito Winse – Kanipchen-Fit – Lik de Kikker – Piiptsjilling – Red Brut – Spoelstra – The Avonden – Tramhaus – Zulu Green.

Nieuws

Met pijn in ons hart hebben we het besluit genomen om het festival Welcome to Village in 2023 niet door te laten gaan. De afgelopen tijd werkten we keihard aan de zoektocht naar een nieuwe locatie. Het is niet gelukt om op tijd een geschikte plek te vinden. Hierdoor kunnen we het festival niet met […]

Maar: Welcome to The Village zet door!