#WTTV21 – Dit is het voedselprogramma van WTTV21!

Lokale lekkernijen, verdeeld over drie terreinen

Smikkelen en smullen, dit is het voedselprogramma van Welcome to The Village 2021! Word herenigd met oude geliefden als de hotdogs van Foodbrothers en de biologische kip van Barrevoets, of ontdek nieuwe smaken, als de overheerlijke vegan shoarma van Karma Kebab en Indian cuisine van Sgt. Pepper!

De versnaperingen zijn verdeeld over de drie terreinen, zodat je nooit met een lege maag hoeft te zitten (en je broodtrommel thuis kunt laten 😉 ).

Alle leveranciers gebruiken dit jaar in minstens één gerecht de producten van lokale boeren. Want meer lokaal is meer beter: zo is de transportlast lager en steun je elkaar als kleine ondernemers. Net zoals bij het muziekprogramma geldt: dichterbij betekent niet minder divers. (Over deze boeren hoor je later meer!)

Ook dachten we dit jaar na over het onderwerp “keuze”. Hoewel we echt iedereen z’n tien verschillende barbecuesauzen gunnen: een groot menu helpt niet in de missie om voedselverspilling tegen te gaan. Meer keuze = meer stress, en meer stress is nooit goed. Zeker niet in de productieketen, het betekent namelijk dat er meer verspilling plaatsvindt, ongebruikte producten worden weggegooid en andere ingrediënten niet ten volste worden benut. Deze editie hebben we onze pachters uitgedaagd om alleen hun specialiteiten op de kaart te zetten, een menu met alleen de allerlekkerste gerechten, mét een goed verhaal. Minder keuze, minder stress, meer vertrouwen: want als zij zeggen dat ’t goed en lekker is, kun je daar gewoon écht op bouwen!

Verder is nieuw dat elke kraam een veganistische optie heeft. Ook is er op elk terrein lactose- en glutenvrij aanbod.

En hoe zit het dan met bier, horen we je denken? Nou, De Markies is natuurlijk gewoon weer aanwezig, met een hele vette speciaalbierbar, die kondigen we later even dik aan.

Check de hele food line up hier.

Lekker ite!

Nieuws

Weet jij wie er bovenaan Pitchfork’s album of the year komt te staan, voordat het album überhaupt uit is? Heb jij een groot (internationaal) netwerk van boekers en agenten, ruim ervaring in de poppodium/festivalsector en een voorliefde voor genres en disciplines die niet voldoen aan binaire en homogene standaarden? Welcome to The Village zoekt een […]

15.07.21

In tijden van nood leert men vrienden kennen, en onze vrienden van 3FM hebben ons uitgenodigd in hun studio! 🎧 🎶 💫