#WTTV21 – Definitief niet op de Groene Ster, maar we strijden!

Lieve, lieve Villagers,We vallen met de deur in huis: Welcome to The Villa 2021 mag geen doorgang vinden in de Groene Ster.

Gisteren heeft de rechtbank geoordeeld dat de verleende vergunning voor het festival wordt geschorst. Dit betekent dat we geen gebruik mogen maken van de vergunning. Het is niet mogelijk om de uitspraak van de rechtbank op korte termijn aan te vechten. Of de uitspraak definitief wordt en gevolgen heeft voor de toekomst van het festival in de Groene Ster zal pas veel later duidelijk worden.

Deze uitspraak hadden wij nooit zien aankomen. We waren boos en verdrietig, maar onze tranen zijn inmiddels weggeveegd en de boosheid is omgezet in strijdbaarheid en energie. We hebben te hard gewerkt om de handdoek in de ring te gooien. Niet alleen dit jaar, maar ook de afgelopen. Want na een jaar niet kunnen organiseren vanwege de coronapandemie, de late duidelijkheid vanuit de overheid hierover, hebben we met een grote groep mensen in hele korte tijd een fantastisch festivalconcept in de steigers gezet. Een concept dat over tien dagen zou moeten plaatsvinden in de Groene Ster.

Dat we niet in de Groene Ster mogen festivallen betekent niet dat we nu gaan stilzitten. We onderzoeken – as we speak – alle mogelijkheden en alternatieven. We doen ons best om alle betrokkenen zo snel mogelijk persoonlijk te informeren over de ontwikkelingen de komende dagen.

En dat geldt ook voor jullie, onze volgers, vrienden, Villagers. Want zoals we gisteren zeiden: Welcome to The Village zijn we niet alleen als organisatie, Welcome to The Village maken we samen, met z’n allen! We houden jullie dus op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen

Nieuws

Met pijn in ons hart hebben we het besluit genomen om het festival Welcome to Village in 2023 niet door te laten gaan. De afgelopen tijd werkten we keihard aan de zoektocht naar een nieuwe locatie. Het is niet gelukt om op tijd een geschikte plek te vinden. Hierdoor kunnen we het festival niet met […]

Maar: Welcome to The Village zet door!