WTTV start crowdfunding voor waterput in Bongo!

Complete extase, een dansende menigte, bijzondere optredens en dat allemaal zonder mechanische versterking.

Afgelopen jaar nodigden we King Ayisoba uit om een groep Ghanese muzikanten naar Leeuwarden te brengen, om samen te gaan werken met lokale muzikanten en een wervelend nachtprogramma te maken voor de nieuwe locatie ‘Bongo’, vernoemd naar Ayisoba’s geboortedorp. Centraal stond de kologo, Ghana’s traditionele instrument waarop de muzikanten nachtenlang doorspelen, hypnotiserende ritmes en compleet in trance om in contact te komen met hun wijze voorouders.

The Power of Man, zoals het gehele programma werd genoemd was een groot succes! En nu is het tijd om iets terug te doen, een bedankje, maar ook noodzaak. Toen curator Arnold de Boer (Zea/The Ex) en documentairemaker Nick Helderman naar Bongo gingen om een docu over de kologo en de Ghanese muzikanten te schieten werd geconstateerd dat er ontzettend behoefte was aan een waterput. Vanuit Welcome to The Village hebben we besloten een crowdfunding op te willen zetten om een waterput in Bongo te slaan.

Na vooronderzoek bleek dat het aanleggen van een waterput 3.500,- kost. Hierbij is contact opgenomen met een lokale organisatie die de put zal gaan slaan, aangedragen door King Ayisoba die de organisatie kent. De put wordt aangelegd naast het gebouw van Bongo Community Radio, zo geven we rechtstreeks iets terug aan de muziekscene van Bongo. Daarnaast zit Bongo Community Radio op een centrale plek, waardoor de dorpsbewoners niet meer ver hoeven te reizen om aan hun water te komen.

Wil je bijdragen aan dit mooie project? Dat kan door te doneren via deze link

Nick Helderman schoot een prachtige documentaire over Man Power, over het bespelen van de kologo. Ook laten zijn foto’s en andere video’s zien hoe het leven in Bongo is, en vertellen de locals waarom een waterput zo nodig is.

Check de docu’s die Nick Helderman schoot hier.

 

Nieuws

Met pijn in ons hart hebben we het besluit genomen om het festival Welcome to Village in 2023 niet door te laten gaan. De afgelopen tijd werkten we keihard aan de zoektocht naar een nieuwe locatie. Het is niet gelukt om op tijd een geschikte plek te vinden. Hierdoor kunnen we het festival niet met […]

Maar: Welcome to The Village zet door!