Welcome to The Village zoekt Festivalvormgever!

Ben jij die creatieve geest die met hamer en spijkers, boormachine, touw en kwast de Groene Ster omtovert tot het festivalterrein waarvan je altijd al hebt gedroomd?

Welcome to The Village zoekt een vormgever/scenograaf die het festivalterrein de komende jaren gaat vormgeven. Je bedenkt de look & feel van Welcome to The Village, en werkt aan grote en kleinere projecten om samen met onze culturele en sociale partners uit te voeren. De functie is op freelance basis.

Opdracht:
Jij ontwikkelt samen met het artistieke team de uitstraling van Welcome to the Village. Daarbij zet je de visie en thema’s van het festival om in een stijlboek en uiteindelijk in de vormgeving van het terrein. Het festival werkt circulair en duurzaam, je werkt dus zoveel mogelijk met bestaand materiaal dat hergebruikt kan worden.

We werken gedurende het jaar samen met veel andere partijen; zo wordt een deel van de vormgeving ieder jaar gemaakt door onze opa’s en oma’s in de verzorgingstehuizen. Deze samenwerkingen willen we samen met deze partners uitbouwen om de komende jaren een nog mooier en inclusiever vormgegeven festival te realiseren. De samenwerking met deze zorgpartners ligt in de handen van de coördinator social design. Hoe de projecten tot stand komen / uitgevoerd worden zal in overleg bepaald worden.

Welcome to The Village werkt ook ieder jaar aan een groter project in samenwerking met een (beeldend-) kunstenaar en een deel van onze zorgpartners. Jouw input en expertise zijn ook in dit project van groot belang.
We verwachten dat je in deze opdracht in ieder geval een projectplan en stijlboek voor de komende jaren aflevert met daarin een uitvoerbaar plan voor de vormgeving van het festivalterrein en concrete projecten die uitgevoerd kunnen worden met onze partners. We zullen op basis van deze plannen in het najaar (uiterlijk medio oktober) een meerjarige subsidie-aanvraag doen om deze projecten tot stand te brengen.

Dit heb jij:
Je volgt een relevante (artistieke) opleiding of hebt die net afgerond
Je kan de plannen uitwerken en zelfstandig werken
Ervaring in een soortgelijke functie is een pré
Netwerk in de (beeldende-)kunstscene is een pré

Dit bieden wij:
Een opdracht op projectbasis met een bijpassende vergoeding
Samenwerken met een artistiek en gedreven team
Een werkplek/loods in ons pand in Leeuwarden

Hey ho, let’s go?
Als je interesse hebt kun je je cv en motivatie (in welke vorm dan ook) te sturen naar janna@welcometothevillage.nl
Mocht je meer informatie willen over de vacature kun je contact opnemen met Eva van Netten via evavannetten@welcometothevillage.nl

De vacature sluit op vrijdag 28 augustus 2020 om 12:00 uur.
De gesprekken worden gepland tussen 31 augustus en 4 september 2020.

Nieuws

We vallen maar meteen met de deur in huis: Welcome to The Village verlaat de Groene Ster. De plek waar we vanaf de eerste editie zoveel mooie momenten met elkaar hebben meegemaakt, waar we zoveel mooie feestjes hebben gevierd en waar we met z’n allen bouwden aan het mooiste festivaldorp ter wereld. We zeggen gedag, […]

Weet jij wie er bovenaan Pitchfork’s album of the year komt te staan, voordat het album überhaupt uit is? Heb jij een groot (internationaal) netwerk van boekers en agenten, ruim ervaring in de poppodium/festivalsector en een voorliefde voor genres en disciplines die niet voldoen aan binaire en homogene standaarden? Welcome to The Village zoekt een […]