Welcome to The Village genomineerd voor prestigieuze EFFE-Award

Hoera!

We zijn als enige Nederlandse festival door de European Festival Association geselecteerd als ‘EFFE Laureaat 2019-2020’: een nominatie voor een tweejaarlijkse Europese prijs voor festivals met een artistiek excellent programma en een sterke impact op lokale en regionale cultuursamenwerking. Samen met 23 andere Europese festivals is Welcome to The Village verkozen uit meer dan 700 festivals door een internationale vakjury. EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) wordt ondersteund door de Europese Commissie. De uitreiking is op 26 september in Brussel, in aanwezigheid van de Eurocommissaris voor cultuur, de heer Tibor Navracics.

Artistiek leider Sjoerd Bootsma is blij verrast door de nominatie:

“We zijn supertrots op deze nominatie, omdat een internationale vakjury ons hiermee beloont voor jarenlang hard werken aan een festival waarmee we bewust de grenzen opzoeken en veelal niet voor de hand liggende keuzes maken.

Welcome to The Village is een levende en tijdelijke broedplaats. Kunstenaars werken bij ons samen met grootmoeders aan de festivalvormgeving, startups werken met boeren aan nieuwe prototypes voor een duurzame toekomst en internationale podiumkunstenaars betrekken groepen uit onze omgeving bij hun performances. Bij Welcome to The Village gooien we de samenleving door elkaar, omdat we geloven dat we elkaar veel meer moeten ontmoeten. Want als het voor vier dagen lukt in een festivaldorp, waarom dan niet voor 365 dagen in alle echte dorpen en wijken? We zijn blij dat de jury van de European Festival Association juist dit onderkent en ons nomineert voor een EFFE-Award.”

Publieksprijs
Naast deze fraaie nominatie komen we ook in aanmerking voor de EFFE Audience Choice Award, een publieksprijs waar je TOT EN MET 20 SEPTEMBER online voor kan stemmen. STEMMEN KAN HIERRRRRR.

Over EFFE en de European Festivals Association (EFA)
Europe for Festivals, Festivals for Europe – EFFE is een initiatief van de European Festivals Association (EFA), ondersteund door de Europese Commissie en het Europees Parlement.
Op de interactieve website festivalfinder.eu brengt EFFE de kunsten onder publieke aandacht, en erkent men het werk van het diverse landschap van kunstenfestivals in Europa.

De EFA fungeert als het belangrijkste platform voor (podium)kunstfestivals. Door het ondersteunen en mogelijk maken van artistieke creatie, productie en participatie zorgen de EFA en haar leden ervoor dat het recht op toegang tot cultuur werkelijkheid wordt voor alle burgers. Interactie tussen festivals, met de overheid en de andere belanghebbenden in de kunsten staan centraal in het werk van EFA.

 

Lees ook het (Engelstalige) persbericht van de EFA op FestivalFinder.eu

Nieuws

Met pijn in ons hart hebben we het besluit genomen om het festival Welcome to Village in 2023 niet door te laten gaan. De afgelopen tijd werkten we keihard aan de zoektocht naar een nieuwe locatie. Het is niet gelukt om op tijd een geschikte plek te vinden. Hierdoor kunnen we het festival niet met […]

Maar: Welcome to The Village zet door!