Welcome to The Rechtbank (alweer…)

Jawel, onze jaarlijkse rechtszaak vlak voor het festival zit er weer op. Ook deze keer zaten we bij de rechter omdat een paar zure mensen moeite hebben met een festival waar duizenden handen samen iets moois doen voor de stad en omgeving. Want ja, er is wat geluid. Elke keer vinden ze een andere reden om het festival aan te vechten. Als het via de meervleermuis niet lukt, dan wel via een nog obscuurdere vogel of grassoort.

Inmiddels heeft de rechter uitspraak gedaan. En ook dit jaar wordt er weer wat van de randen van de nacht gesnoept. Elke keer een stukje verder inperken lijkt het devies. De gemeente vergunde ons om op vrijdag en zaterdag tot 1 uur versterkt geluid te mogen maken, op last van de rechter wordt dit nu tot middernacht. De gemeente zou de kaders te breed op hebben gesteld, wij vinden van niet, net als de gemeente. Maar goed.

Sinds de tweede editie van ons festival is een handvol zure mensen structureel aan het proberen de festivals in de Groene Ster onmogelijk te maken. Wij hebben er flink de balen in dat een superpositief evenement – dat we samen met meer dan duizend vrijwilligers en vrienden maken, een evenement dat gaat over een mooiere wereld en voor veel jonge mensen in Leeuwarden een reden is om hier te wonen en werken – zo wordt tegengewerkt door mensen waarvan je je kunt afvragen wat zij dan precies bijdragen aan een mooiere toekomst voor deze plek.

Zeven edities geleden begonnen we met WTTV omdat het zo’n dode boel was in de stad, omdat we met veel jonge mensen iets positiefs wilden organiseren en niet wilden toegeven aan de cynische mensen die zeiden dat ‘hier toch nooit wat lukt’. Als dit zo doorgaat dan is Leeuwarden snel terug bij af en organiseren we in 2020 ‘Welcome to Het Rustoord’…

Kleine wijzigingen programma

Maar, Welcome to The Village 2019 gaat gewoon door! Op vrijdag en zaterdag gaan we na middernacht onversterkt, maar niet minder opzwepend, verder. Dat betekent dat we een beetje gaan schuiven met een handvol acts in het blokkenschema, maar alle optredens gaan gewoon door.

We blijven op vrijdag en zaterdag natuurlijk tot 4 uur open en hebben een nacht vol verrassende shows in petto: van energieke Kologo-trance in Bongo tot een kneitermaf pop-up-folkrockfeest met Leadbeaters en een extravagante spoken-word-performance.

Verder natuurlijk koud bier, knusse kampvuurtjes en – al zeggen we het zelf – het beste festivalpubliek van Nederland. Oeh, en het wordt heerlijk weer, dus je ideale zomernachten beleef je nog altijd op Welcome to The Village <3

De Village-donderdag en -zondag blijven ongewijzigd. Voor de andere twee dagen schuiven we dus met een paar acts. Houd onze site en socials in de gaten voor updates.

Nieuws

Met pijn in ons hart hebben we het besluit genomen om het festival Welcome to Village in 2023 niet door te laten gaan. De afgelopen tijd werkten we keihard aan de zoektocht naar een nieuwe locatie. Het is niet gelukt om op tijd een geschikte plek te vinden. Hierdoor kunnen we het festival niet met […]

Maar: Welcome to The Village zet door!