Welcome to The Food-programma!

Oh yes: na maandenlang watertanden mogen we bijna onze tanden zetten in een verrukkelijke menukaart! De foodline-up is rond en, al zeggen we het zelf, hij is weer om je vingers bij af te likken. Lees verder en kwijlen maar!

Krokettenclub

In de krokettenclub hebben je smaakpapillen de tijd van hun leven. Speciaalbiercafé De Markies heeft weer een flinke lading Kroelebaai gebrouwen en tapt de beste speciaalbieren voor je. Daarnaast ruim baan voor de ambachtelijke kroket van Krokettenkoning Rien Prinsen, die door Marco Agema in de Snackbar van de Toekomst wordt gepresenteerd. Hadden we al gezegd dat je hier de lekkerste koffie ter wereld scoort, met taarten van onze sociale partners?

Gebundelde krachten werpen een spotlight op de kroketten van krokettenkunstenaar Rien Prinsen. Zijn ambachtelijke producten worden door Marco Agema (die ken je van Snackbar van de Toekomst) gepresenteerd. Vijf verschillende smaken kroketten zijn los te koop, maar ook als hunebedden te krijgen: een bakje met vijf halve kroketten, perfect om te delen!

Bij elke kroket zit een speciaal uitgekozen saus, kan je een op maat geserveerd speciaalbiertje krijgen van De Markies én kun je kiezen voor een bierbostelbroodje onder je kroket; bijzondere broodjes gemaakt van het moutrestant dat achterblijft na het brouwen van bier. Ontdek het zelf in de Krokettenclub!

Areej Cuisine

Welcome to de Syrische keuken! In het dorpsrestaurant maak je kennis met de eetcultuur van één van de oudste beschavingen ter wereld. Islam Richie is drie jaar geleden samen met zijn vrouw Areej als nieuwkomer naar Nederland gekomen en werd vrijwilliger bij Welcome to The Village. Islam en Areej zijn hier door hun gezamenlijke liefde voor koken een cateringbedrijf begonnen. Met restaurant Areej Cuisine laten ze je kennis maken met hun ingrediënten, recepten, technieken en bereidingswijzen. Misschien kunnen we onze eetculturen over en weer verrijken; of gewoon met elkaar aan tafel zitten voor de dagelijkse kost.

Foodtrucks

Twintig lokale ondernemers hebben hun weg naar de menukaart weer gevonden dit jaar. Crêpes, kaas, hotdogs en wafels, alle klassiekers duiken dit jaar vol genoegen je maag in, om daar lepeltje-lepeltje te liggen met nieuwe foodtrucks als DOOZO, Brownies&Downies en Banhs&Coffee. Het hele overzicht, uiteraard vol vegetarische en veganistische opties check je hier.

Innovatie

In 2022 willen we een circulair festival zijn. Daarom testen we in ons innovatielab DORP met broodjes poep, een circulaire ijskar en meer. Lees hier meer over dorp.

Samen met de ondernemers van Innofest wordt er volop getest op het festival. Zo test Pacombi in een nieuwe isolerende statiegeldbeker en probeert BramR een betaalsysteem uit waar je op afstand je bestelling kan doorgeven.

De hele menukaart check je hier!

Nieuws

Met pijn in ons hart hebben we het besluit genomen om het festival Welcome to Village in 2023 niet door te laten gaan. De afgelopen tijd werkten we keihard aan de zoektocht naar een nieuwe locatie. Het is niet gelukt om op tijd een geschikte plek te vinden. Hierdoor kunnen we het festival niet met […]

Maar: Welcome to The Village zet door!