Welcome to The Donderdag

Het programma voor de Village-donderdag is bekend! Omdat we niet kunnen wachten om je weer te zien, beginnen we dit jaar gewoon een dag eerder.

Onze Bianca:

“De eerste keer dat we op donderdag starten, en daar zijn we heel blij om. Mensen kunnen lekker hun tentjes al op donderdag neerzetten en genieten van de prachtige Groene Ster. We kunnen zo het programma beter verdelen en tot haar recht laten komen. Het geeft ons de ruimte om al onze buren uit te nodigen die normaal voor aanvang van het festival langskwamen, ook eens gezellig een pilsje te drinken met de festivalbezoekers.”

Dat betekent dus al een dag eerder met je voeten in het gras genieten van een glas Kroelebaai en een goede hap eten. Én je kan je tent mooi op tijd opzetten op onze gloednieuwe eigen camping. En natuurlijk genieten van een stel hele fijne bands: in Grootegast en Blessum check je Sven Hammond, Warhola, Mozes & the Firstborn en Melange, waarna we de nacht in duiken met ondermeer DJ Ed Rock.

Het terrein opent om 19.00 uur, we gaan door tot 01.30 uur. De camping opent al om 12.00 ‘s middags. Entree voor de donderdag zit dus gewoon bij je weekendticket inbegrepen.

Zin in? Mooi, wij ook. Koop hier je weekendtickets (als je dat nog niet had gedaan) en lees hieronder verder over de bands:

Sven Hammond
Stel, je bent Sven Figee. Je draait al dik tien jaar mee in het internationale live-circuit, met een stomend orgel als beste maat. Een ronkend, piepend, krakend Hammond orgel, met zo’n bedwelmend lekkere bluesrock-sound. En elke keer weer, al vijf albums lang, blijf je je vernieuwen en ontwikkelen als muzikant. Samen met je ‘band of brothers’, Ivan Peroti (zang), Tim Eijmaal (gitaar), Joost Kroon (drums) en Glenn Gaddum Jr (bas). Ja, dan ben je een baas. En dan verdien je een plek op Welcome to The Village, waar we superlekker gaan op die smerig lekkere Hammond-sound. Een sound die op de laatste plaat van Sven Hammond, Rapture, helemaal teruggaat naar de roots: echt, rauw, puur en wars van trends en conventies. Re-te-cool.

Warhola
Wat zit er toch in het water bij onze zuiderburen? De Belgen brengen bergen vol talent de wereld in, vrij logisch dus dat groeibriljant Warhola doorsijpelt naar ons festivaldorp. Warhola – eveneens de geboortenaam van de befaamde pop-art kunstenaar Andy Warhol – staat voor synths, donkere bassen en een sexy, feeërieke stem. Zanger, songwriter en muzikaal brein Oliver Symons ontpopte zich de laatste jaren tot een van dé belpoptalenten als toetsenist van Bazart, maar dus vooral in zijn eigen project Warhola. Daarmee won hij in 2014 de prestigieuze Humo’s Rock Rally, bracht hij debuut-EP Aura uit en vestigde hij zich in de top van de electropopscene met singles als Jewels en Promise. Een aanrader voor liefhebbers van acts als Oscar and The Wolf, SOHN, Jamie Woon en Chet Faker.

Mozes & the Firstborn
Holy Mozes. Nineties highschoolrock wordt door deze vijf Eindhovenaren vakkundig omgebouwd tot broeierige garagepop. Het is catchy, vurig, fris en superlekker, met een hoog oorwurm-gehalte. De slepende sneer die je in hun songs terughoort nestelt zich langzaam maar zeker onder je huid, waarna de echo nog lang in je hersenpan doorklinkt. Dat Mozes & the Firstborn blijft kleven, werd bij hun debuut in 2013 al duidelijk. Hun eerste album werd opgepikt door Topnotch en het Californische label Burger Records, waarna ze de hele wereld aan gort tourden met vlammende liveshows. Nu, twee platen, twee EP’s en een paar pauzes verder, is de band weer bezig met nieuw materiaal. Wie de laatste tijd bij hun shows was, weet dat er pareltjes op de plank liggen. Voor even ruilt de band de tapijttegels en airco van de studio in voor broeierige spots en een zwetende zaal.

Melange
Ogen dicht en genieten: als het bijzonder frisse ruimteschip Melange eenmaal opstijgt, is er geen houden meer aan. Stap in die space-flight naar de zevende hemel, waar je hoofd constant knikt, je voeten meetikken op de beat en je schouders ongemerkt heen en weer wiegen. De sexy Spanjaarden mengen hun heerlijke psychedelische grooves met folk-invloeden en dromerige zanglijnen. Eind vorig jaar brachten deze vijf vrienden hun album Viento Bravo uit: een progressieve plaat vol hypnotiserende gitaren, catchy basloopjes en frisse riffs. De perfecte soundtrack voor een ruimtereis naar hogere sferen, die je overigens prima met beide benen op de grond kunt afleggen. Is het al zomer?

Melange is onderdeel van Jacco Gardner’s selectie voor Welcome to The Village. We vroegen hem een aantal onmisbare acts mee te nemen naar ons festival, Bruxas, The Mauskovic Dance Band en L’éclair maken zijn programma compleet.

DJ Ed Rock
Handen in de lucht voor DJ Ed Rock! De beste man houdt van soul, funk, rock, reggae, dance, indie en alles wat alternatieve muziek genoemd wordt. Hij draait graag een mix van alle toffe muziek die vol leven zit en organisch klinkt. Ed Rock heeft gedraaid op bijna elke Amsterdamse plek waar speakers hangen en is een graag geziene gast op festivals: al jarenlang voorziet hij Lowlands, Pinkpop, Into The Great Wide Open, Oerol en Dauwpop van de fijnste tunes. Deze zomer gelukkig ook weer bij ons.

Nieuws

Het laatste verhaal van onze huiscolumnist Jan van Tienen lees je hieronder:

Jongens, meisjes, mensen, kinderen en alles daaromheen: WAT WAS WTTV18 MOOI!