Welcome to The Corona-update

Welcome to The Village houdt de Corona maatregelen van de overheid nauwlettend in de gaten. We begrijpen dat je misschien vragen hebt over de voortgang van het festival.

Op dit moment gaan wij ervan uit dat Welcome to The Village gewoon doorgaat. Er zijn ook geen afzeggingen van acts die tot nu toe zijn aangekondigd.

Mochten we op basis van nieuwe informatie andere besluiten moeten nemen, dan informeren we jullie hierover gelijk via deze website en onze socials.

Met ons hele team zijn we – samen alleen, vanuit een zolderkamer, vanaf de bank of keukentafel – hard aan het werk om het mooiste tijdelijke dorp van ons land te bouwen. Deze nare tijd bewijst eens te meer hoe belangrijk het is om festivals te hebben waar ontmoeting, schoonheid en solidariteit centraal staan. Laten we hopen dat we elkaar in juli weer kunnen ontmoeten in de Groene Ster. Maar voor nu staat de gezondheid van ons allemaal, en vooral van de ouderen en zwakkeren in de samenleving centraal.

Onze steun en gedachten gaan uit naar iedereen die het nu zwaar heeft, die ziek is, of juist keihard werkt om te zorgen. Naar onze collega’s in de culturele sector die projecten hebben moeten afgelasten, naar freelancers bij wie ineens inkomsten wegvallen. Naar onze ouderen en de vele anderen in de dagbesteding die ook zoveel moois maken voor het festival en nu alleen bij het raam staan. We denken aan jullie en duimen dat de lente het virus gauw de kop indrukt.

Laten we, met de woorden van de Italiaanse premier Conte, afstand houden om elkaar morgen met meer warmte weer te omhelzen. ❤

Heb je vragen, ideeën of wil je graag helpen? Mail ons!

Nieuws

Maar: Welcome to The Village zet door!

Net als gisteren verplaatsen we het programma van Hemelum naar binnen, de dj’s van Stoned & Droned, Klup Kapsalon en Peen draaien het feest op Hemelum van 14.00u tot 23.00u flink aan!