Welcome to de eerste bevestigingen!

En dat zijn er meteen acht hele fraaie: Eefje de Visser, Temples, Sports Team, Zwangere Guy, Dool, Penelope Isles, Gotu Jim en Sylvie Kreusch zijn volgend jaar op Welcome to The Village.

Dansen, zwijmelen, springen en ontdekken
Donkere drums, dromerige synths en een catchy, zwoele sound. Eefje de Visser laat op WTTV20 een meer elektronisch geluid horen, nog altijd eigenzinnig en meeslepend, maar tegelijkertijd dansbaarder dan ooit. Haar vierde album (Bitterzoet) verschijnt begin 2020. De Britse band Temples staat komende zomer op onze planken met hun frisse psychedelische rock. Hot Motion – hun jongste album vol energieke en robuuste psychrocksongs – loopt over van lekkere gitaarriffs, catchy melodieën en superdikke grooves om op te dansen!

Sports Team heeft al flink wat supporters achter zich, dankzij hun knetterende indierock en te gekke liveshows. Met een aanstekelijke berg energie en catchy anthems wordt festival na festival aan de zegekar gebonden. De Vlaamse rapper Zwangere Guy stort zijn hele hart uit – rechtstreeks van de mic tot diep in je ziel. Goudeerlijke hiphop, gevoelig en toch keihard: geen emotie wordt geschuwd. Het Rotterdamse DOOL is occult, morbide, melodisch en catchy tegelijk. De sludgy riffs schuren tegen psychedelische metal aan en ijzingwekkende vocalen van Ryanne van Dorst (Elle Bandita) hebben een heerlijke creepy vibe.

Als oren konden watertanden, deden ze dat bij Penelope Isles. De fuzzy dreampop-met-een-psychedelisch-randje krijgt een op maat gemaakte injectie fuzz, wat meeslepende live shows oplevert om heerlijk bij weg te dromen. Autotunepoëet Gotu Jim brengt een dik feest naar Leeuwarden! Deze onwaarschijnlijke superheld had je favoriete kleinzoon kunnen zijn, als er niet zulke vulgaire teksten uit zijn mond zouden vliegen. Met bezeten dansmoves brengt Sylvie Kreusch haar soloproject vol Afrikaanse ritmes, invloeden uit de sixties en seventies en filmische gitaren naar Leeuwarden. Verwacht een broeierig optreden, theatraal en indrukwekkend.

Hoe dat allemaal klinkt? Check de programmapagina voor uitgebreide omschrijvingen en klik hier voor de WTTV20-playlist op Spotify.

Tickets
Na een vliegende start – de ‘First Few’ raakten binnen no-time uitverkocht- gaan ook de Early Bird kaarten (€ 79,-) als warme broodjes over de toonbank: ze zijn al bijna op! Na de Early Birds zijn de kaarten tegen regulier tarief beschikbaar: € 87,- voor het gehele weekend. Dus beter scoor je die korting nu het nog kan.

Nieuws

Met pijn in ons hart hebben we het besluit genomen om het festival Welcome to Village in 2023 niet door te laten gaan. De afgelopen tijd werkten we keihard aan de zoektocht naar een nieuwe locatie. Het is niet gelukt om op tijd een geschikte plek te vinden. Hierdoor kunnen we het festival niet met […]

Maar: Welcome to The Village zet door!