Internationaal theater op en naast het podium

Jeremy Goldstein, Ivo Dimchev, Ahilan Ratnamohan, Lumen, Skoft&Skiep en meer te zien in de Groene Ster

Ons theaterprogramma is dit jaar groter en internationaler dan ooit. De Bulgaarse grootheid Ivo Dimchev komt met maar liefst twee voorstellingen naar Leeuwarden. Ook de Vlaamse theatermaakster Sien Vanmaele is met twee voorstellingen vertegenwoordigd. Ahilan Ratnamohan brengt zijn politieke performance Reverse Colonialism! naar de Groene Ster. Eerder werd het Truth to Power Café van de Brit Jeremy Goldstein al aangekondigd.

Het programma is internationaler dan voorgaande jaren en ook is er veel meer gekeken naar interdisciplinaire kunst. Artistiek leider Sjoerd Bootsma zegt daarover:

“Het theaterprogramma van Welcome to The Village is eigenlijk geen theaterprogramma meer te noemen. In elke voorstelling vervagen de grenzen: tussen publiek en maker, zoals in de voorstelling van Jeremy Goldstein. Maar ook tussen podium en camping, tussen voedsel en theater of tussen literatuur en muziek en dans en theater. Het festival is letterlijk en figuurlijk een speelplek, een plek om te experimenteren, excelleren en vast soms ook om op je bek gaan. We geven veel ruimte aan jonge makers uit Noord-Nederland die sinds een paar jaar hard op de deur kloppen, afgewisseld met een aantal sterke buitenlandse makers met voorstellingen die de grenzen opzoeken.”

Het programma speelt zich de komende editie af op allerlei plekken. Op de podia, maar zeker ook vaak daarbuiten. Zo worden bezoekers voor een van de voorstellingen letterlijk afgevoerd naar de camping en valt er weer van alles te ontdekken op de stranden. Het theaterprogramma is breder en uitgebreider dan ooit. In het algemeen valt op dat er in vergelijking tot vorig jaar niet is gekozen voor een dure muziekhoofdact, zoals in 2017 met Franz Ferdinand.

“Dat was prachtig, zo’n collectieve feestbeleving, maar het beperkt je ook in wat je verder kunt aanbieden. Nu kunnen we over de breedte een scherp programma maken. Onze makers hebben namelijk een verhaal te vertellen en wij geven daar graag podia aan, want in een wereld van groeiende zorgen rond ongelijkheid en klimaat zijn dat de verhalen die wij als festival belangrijk vinden om te vertellen.”

 

Bekijk het hele theaterprogramma hier. Klik hier om je kaartje te kopen voor WTTV18. Heb je die al binnen? Supertof, hier vind je ons Facebook-event. Zet jezelf op *aanwezig* en win twintig karmapunten voor het leven. Binnenkort nog veel meer nieuws!

Nieuws

We zijn los! 

‘Bianca heeft de rust bewaard in woelige tijden. Ze begeeft zich als directeur tussen de vrijwillige medewerkers. Ze heeft de club bij elkaar gehouden en mede door haar standvastigheid organiseren we ook in 2019 Welcome to The Village in de Groene Ster. ‘