Shake your flesh – dans mee in Doris Uhlich’ naked rave!

Every Body Welcome

Dans met Doris Uhlich in het grensverleggende Seismic Dancer (site specific version). In deze performance danst ze een solo in Grauwe Kat, waarin de danseres haar eigen lichaam tentoon stelt. Letterlijk. Wat volgt is een naked rave, waar lokale lichamen Doris vergezellen in een viering van het vlees. En daar kan jij aan meedoen! 

We zoeken mensen van alle leeftijden, in alle soorten en maten. Ervaring is absoluut geen vereiste. Je krijgt drie (gratis) workshops voorafgaand aan de presentatie van Seismic Dancer op het festival. De workshop is gebaseerd op Uhlich’ filosofie van het vlees en haar onderzoek naar naaktheid, de archeologie van energieën in het lichaam en de zoektocht naar het plezier van ‘moving flesh’. De performance vindt plaats op de vrijdagavond van Welcome to The Village.

Workshops:

  • 15, 16, 17 en 18 juli
  • 18.00 tot 21.30 uur
  • locatie TBA (maar wel ergens in Leeuwarden)

Meedoen? Tof! Vul DIT FORMULIER in en wie weet zien we jou terug als artiest op #WTTV19

Zie je het formulier niet? Gebruik dan deze link.

Over de makers
De gerenommeerde Doris Uhlich (Oostenrijk) stond op belangrijke dansfestivals als ImpulsTanz en SPRING. In de afgelopen jaren won ze meerdere prijzen en verbaasde ze publiek over de hele wereld met haar krachtige lichamelijke voorstellingen. In 2017 won ze de Weense NESTROY Award in de categorie bijzonder voor ‘inclusie op ooghoogte’ en op het Donaufestival deed ze al eerder een grootschalig project met amateurdansers. Tijdens de residentie in Leeuwarden en de presentatie op het festival wordt ze vergezeld door techno DJ Boris Kopeinig.Na Welcome to The Village reist ze door om haar werk te presenteren op de Bienale in Venetië.

Nieuws

We gaan ervoor! Van 16 tot en met 18 juli bouwen we weer samen aan het mooiste kleine dorp van Nederland De Wereld! Of eigenlijk, aan de drie mooiste dorpen… Zaterdag 22 mei start de kaartverkoop, vandaag vertellen we wat we gaan doen én kondigen we de eerste 28 (!!!) namen aan.

Heb jij altijd al willen leren waarom Bontebok precies op die plek staat, hoeveel rijplaten er nu precies op en rond het festivalterrein liggen en hoe je een technische tekening maakt? Of wil je juist graag weten hoeveel crew en vrijwilligers op Welcome to The Village werken, helpen roosters maken en ervoor te zorgen dat […]