Pluk de Nacht, met oude én nieuwe vrienden!

Eindelijk positief nieuws over een nachtprogramma voor Welcome to The Village!

Waar we de afgelopen edities op de Groene Ster ons heil moesten vinden in Silent Disco’s en akoestische feestjes kunnen dit jaar de speakers weer naar 11! Er mag gedanst worden, op keiharde beats, maar ook op gitaren en synths.
De nacht is terug, en daar zijn we blij mee: ‘Misschien wel het grootste voordeel aan het festival in de binnenstad organiseren is dat we echt kunnen uitpakken met een nachtprogramma, en dat hoort natuurlijk bij een verjaardagsfeestje! In de zalen van de Harmonie en Neushoorn kunnen we op vrijdag en zaterdag echt door tot in de vroege uurtjes, met mooie feestjes van Joost van Bellen, Zuperstition en Klup de Dag. En voor wie meer van de live-feestjes in de nacht is hebben we ook tot laat bands als Stadt, PVA, Personal Trainer en Beatfoot.’ aldus onze artistieke baas Eva. ‘Net als op festivals is het nachtleven een uitlaatklep, een plek of een gegeven waarin je jezelf kunt uiten. De afgelopen twee coronajaren hebben laten zien hoe belangrijk zo’n plek is, en we zijn ontzettend blij dat we de nacht weer mogen omarmen.’

Vriend van het festival Joost van Bellen mag natuurlijk niet ontbreken op de jubileumeditie. En net als Welcome to The Village viert hij ook een jubileum, Joost werd afgelopen jaar 60 en dat moet gevierd! En Joost komt nooit alleen, hij neemt in ieder geval Miss Bunty en de performers van Alter à Gogo mee, en hij heeft nog veel meer in petto. Met de legendarische afsluiters van ‘18 en ‘19 in het achterhoofd belooft dit minstens zo mooi te worden!

De afterparty van de zaterdag is in handen van Zuperstition, samen met Joost van Bellen zorgen zij voor een heuse verjaardagsmarathon tot in de vroege uurtjes. En wie de feestjes van Zuperstition kent weet dat het er heet aan toe kan gaan, van Ballroom beats naar rauwe Detroit techno, Juliana X, CODY en Cliffie Square zijn met de crème de la crème van (lokale) performers voor even terug in de stad waar het voor hun allemaal begon, en dat zullen we weten.

Local Legends Klup de Dag zijn ook sinds jaar en dag, en in verschillende hoedanigheden verbonden aan Welcome to The Village. De mannen van de kledingwinkel (die overigens zoveel meer is dan dat) cureerden in het verleden het nachtprogramma van het festival, en doken regelmatig zelf op achter de draaitafels. Hipste feestje van Leeuwarden, Pluk de Nacht met Klup de Dag op de vrijdag van WTTV.

Naast DJ’s is er ook een liveprogramma tot diep in de nacht. PVA, Beatfoot, Chibi Ichigo, Blak Saagan en Kirara werden al eerder aangekondigd, en STADT komt daar nog bij. Een unieke performance, ontstaan uit het leven op slaapbanken in steeds andere huizen en een slepend gebrek aan middelen, werk en geld. STADT brengt een hypnotiserende mix van zelfhaat, duisternis en chaotisch escapisme dat tot wild dansen dwingt. Zijn eerste show op Nederlandse bodem, een must see!

Bij zijn is dansen! Haal je ticket nu via wttv.nl/tickets!

Nieuws

Met pijn in ons hart hebben we het besluit genomen om het festival Welcome to Village in 2023 niet door te laten gaan. De afgelopen tijd werkten we keihard aan de zoektocht naar een nieuwe locatie. Het is niet gelukt om op tijd een geschikte plek te vinden. Hierdoor kunnen we het festival niet met […]

Maar: Welcome to The Village zet door!