Het muziekprogramma is compleet!

32 parels van nieuwe namen maken het muziekprogramma compleet

Van harde post-punk tot Oosterse Hiphop en van een hypnotiserende DJ tot een heel bijzonder project met vrouwen uit conflictgebieden. Lees gauw verder voor alle namen.

ALLE NIEUWE NAMEN 

Joost van Bellen, Arp Frique & Family, King Ayisoba (All Star Band), Kate NV, Swedish Death Candy, Saint Agnes, DJ Marcelle, Karpov not Kasparov, Aiming for Enrike, Yallah! Yallah!, GRRRL, Calicantus, Peuk, shishi, AbdomenSweet Release of Death, Idiott Smith, The Resurrection, Lei Di Dai, PIM & KLAP, IepenUP Presents: MOSH FRL, DJ Ingo the Gringo, Ed Rock, DJ Jorge Madera, Richard Foster DJ-SET, Leadbeaters, Irrational Library & Guests, Blurry Future, Vera en Haar MannenDJ Francesco, The Bakabanas, Really Nice Guys

Discodino Joost van Bellen sluit dit jaar WTTV af met een unieke show. Als de zon ondergaat mondt zijn hypnotiserende set uit in een collectieve rave. Arp Frique & Family breken de tent af met hun exotische cocktail van Afrikaanse ritmes, Caribische muziek en funk. Ambient-prinses Kate NV bouwt haar wonderlijke ritmes, laag voor laag, tot een wonderlijke new-wave sound.

De Ghanese pionier King Ayisoba is een graag geziene gast op Welcome to The Village. Tijd dus voor ritmische klanken, dansbare kologo beats en het zo kenmerkende, snerpende stemgeluid. Lekker hitsig en uiterst dansbaar. Dit jaar neemt hij met zijn zelf samengestelde Ghanese Bongo All Star Band een flink deel van WTTV over. Dit gaan zij doen in de nieuwe Bongo bar, en op verschillende stages gedurende het festival. Het komt allemaal samen op zondagmiddag, waar King Ayisoba met zijn muzikanten op Bontebok laat zien wat zij in hun mars hebben.

GRRRL is een initiatief van In Place Of War; een organisatie die middels (grassroots-) kunst sociale verandering teweegbrengt in conflictgebieden. Het is een all-female muziekcollectief, onder leiding van Laima Leyton (o.a. Mixhell & Soulwax) dat bestaat uit vrouwen uit verschillende conflictgebieden van over de hele wereld (o.a Ghana, Zimbabwe, Venezuela en Bangladesh). We vinden hun uitgangspunten (een evenwichtige genderverhouding) en werkwijze (sociale verandering door middel van muziek en kunst) te gek: het is precies waar wij ook voor staan.

Ook dit jaar is de lokale scene volop aanwezig! Dit jaar staan de harde garagerock van Abdomen, de dansbare body music van The Resurrection en lo-fi synthpop van Idiott Smith op het programma. Op het nieuwe podium Zuidereind barst het van de dj’s: onder andere Richard Foster, DJ Marcelle, Calicantus, PIM & KLAP en DJ Ingo the Gringo maken er een dik feest van.

Hoe al deze toffe muziek klinkt? Check vooral even de #WTTV19 Spotify Playlist

Eerder kondigden we ook al een heleboel mooie namen aan. Het volledige muziekprogramma check je hier.

Nieuws

Met pijn in ons hart hebben we het besluit genomen om het festival Welcome to Village in 2023 niet door te laten gaan. De afgelopen tijd werkten we keihard aan de zoektocht naar een nieuwe locatie. Het is niet gelukt om op tijd een geschikte plek te vinden. Hierdoor kunnen we het festival niet met […]

Maar: Welcome to The Village zet door!